Skip to content

Kuinka tehdä Googlesta turvallisempi lapsillesi

19 de maaliskuu de 2021

Lapset rakastavat kaikkitietävää Googlea, mutta joskus he voivat kääntyä ”väärään suuntaan” Googlessa ja joutua Internetin pimeään osaan, missä heidän ei pitäisi olla. Onneksi Googlella on joitain lapsilukko-ominaisuuksia, jotka vanhemmat voivat toteuttaa ainakin auttaakseen vähentämään hakutuloksiin päätyvän sopimattoman sisällön määrää.

Katsotaanpa joitain Googlen lapsilukkoa, jotka voit ottaa käyttöön, jotta utelias lapset eivät pääse väärälle puolelle kappaleita:

Mikä on Google SafeSearch?

Google SafeSearch on yksi Googlen ensisijaisista lapsilukon vaihtoehdoista vanhempien poliisin auttamiseksi poliisin hakutuloksissa. SafeSearch auttaa suodattamaan nimenomaista sisältöä hakutuloksista. Se on suunniteltu pääasiassa kohdistamaan seksuaalista sisältöä (kuvia ja videoita) eikä väkivaltaiseen sisältöön.

Kuinka ottaa Google SafeSearch käyttöön

Ota Google SafeSearch käyttöön käymällä osoitteessa http://www.google.com/preferences

  1. Lisää Hakuasetukset-asetussivulla valintaruutu otsikkotyyppiin.Suodata selkeät tulokset”.
  2. Voit lukita tämän asetuksen, jotta lapsi ei voi muuttaa sitä, napsauttamallaLukitse SafeSearch”linkki. Jos et ole vielä kirjautunut Google-tiliisi, sinun on tehtävä se, jotta SafeSearch lukitaan” päällä ”-asentoon.

Jos järjestelmässäsi on useita verkkoselaimia, sinun on suoritettava yllä oleva Lukitse SafeSearch -prosessi kullekin selaimelle. Lisäksi, jos tietokoneellasi on useampi kuin yksi profiili (eli lapsellasi on erillinen käyttäjätili kirjautua jaettuun tietokoneeseen), sinun on lukittava selain lapsen profiilista. Evästeiden on oltava käytössä, jotta tämä ominaisuus toimisi myös.

Kun olet ottanut SafeSearchin käyttöön tai pois käytöstä, saat vahvistussanoman selaimeesi.

Jos haluat tarkistaa SafeSearch-tilan ja nähdä, onko lapsesi poistanut sen jollakin tavalla, katso Googlen minkä tahansa hakutulossivun yläosaa, näytön yläreunan lähellä pitäisi näkyä viesti, jonka mukaan SafeSearch on lukittu.

Ei ole takeita siitä, että SafeSearch estää kaiken huonon sisällön, mutta se on ainakin parempi kuin ettei sitä ole kytketty päälle. Mikään ei estä lastasi käyttämästä toista hakukonetta huonon sisällön löytämiseen. Muilla hakukoneilla, kuten Yahoo, on omat SafeSearchin kaltaiset ominaisuudet, jotka voit myös ottaa käyttöön. Tarkista heidän tukisivunsa tiedot heidän lapsilukon tarjouksistaan.

Ota SafeSearch käyttöön mobiililaitteissa

Tietokoneesi lisäksi haluat todennäköisesti ottaa SafeSearch-ominaisuuden käyttöön kaikissa mobiililaitteissa, joita lapsesi käyttää säännöllisesti, kuten älypuhelimessa, iPod touchissa tai tabletissa. Ohjeet SafeSearchin ottamiseen käyttöön useilla mobiililaitteilla saat Googlen SafeSearch Mobile -tukisivulta.

Kuten me kaikki tiedämme, lapset ovat lapsia ja yrittävät testata rajojaan. Laitamme yhden tiesulun ja he kiertävät sen. Se on jatkuva kissa- ja hiiripeli, ja siellä on aina Internet-ovi, jonka me vanhempina unohdamme lukita, ja se on se, jonka lapset pääsevät läpi, mutta teemme parhaamme.