Skip to content

Kuinka tehdä ilmainen blogi Tumblrissä

19 de maaliskuu de 2021

Tumblr kasvaa nopeasti, kun yhä useammat ihmiset ymmärtävät sen helppokäyttöisyyden ja ominaisuuksia on vaikea vastustaa. Voit luoda ilmaisen blogin Tumblrin kanssa muutamassa minuutissa käymällä Tumblrin kotisivulla ja seuraamalla annettuja ohjeita. Tämä on ensisijainen Tumblr-blogisi, joten nimi, linkki ja avatar, jota käytät ensimmäisen blogisi luomiseen tilin määritysprosessin aikana, on erittäin tärkeä. He seuraavat sinua kaikkialla, kun olet tekemisissä muiden Tumblr-käyttäjien kanssa ja jaat sisältöä. Et voi poistaa ensisijaista blogiasi. Sen sijaan sinun on suljettava koko Tumblr-tilisi, joten suunnittele vastaavasti alusta alkaen.

Tietosuoja-asetukset

Kun teet ilmaisen blogin Tumblr-palvelussa, se on automaattisesti julkinen. Et voi muuttaa ensisijaista Tumblr-blogiasetustasi julkisesta yksityiseksi. Voit kuitenkin asettaa tietyt ensisijaisessa blogissasi julkaistut viestit tulevaisuudessa yksityisiksi. Aseta vain julkaise nyt asetus yksityinen kun luot yksityistä viestiäsi. Jos haluat luoda täysin yksityisen Tumblr-blogin, sinun on tehtävä toinen blogi erillään ensisijaisesta Tumblr-blogistasi ja valittava vaihtoehto suojata se salasanalla. Sinua pyydetään antamaan salasana, jonka kävijöiden on tiedettävä ja syötettävä voidakseen tarkastella yksityistä blogiasi.

Suunnittelu ja ulkonäkö

Tarjolla on ilmainen Tumblr-teemasuunnittelu, kun teet ilmaisen Tumblr-blogisi, johon pääset poistumatta Tumblr-tililtäsi. Napsauta vain Mukauta linkki, jota seuraa Ulkomuoto -linkkiä Tumblr-kojelaudassa nähdäksesi Tumblr-blogisi ulkoasuasetukset. Voit muuttaa Tumblr-blogisi värejä, kuvia, fontteja ja widgettejä sekä lisätä kommentteja ja suorituskyvyn seurantakoodia (molempia käsitellään myöhemmin tässä artikkelissa).

Sivut

Voit lisätä sivuja Tumblr-blogiisi, jotta se näyttää enemmän perinteiseltä verkkosivustolta. Haluat esimerkiksi julkaista Tietoja minusta -sivun tai yhteystietosivun. Jos käytät teemaa Tumblr-teemakirjastosta, se asetetaan, jotta voit lisätä sivuja heti Tumblr-blogiisi.

Kommentit

Jos haluat näyttää kommentteja, jotka kävijät jättävät Tumblr-blogiviesteihisi, sinun on määritettävä blogisi hyväksymään ja näyttämään ne. Onneksi se on helppo tehdä. Napsauta vain Ulkomuoto linkki Tumblr-kojelautaan lisätäksesi Disqus-kommenttialustan Tumblr-blogiisi.

Aikavyöhyke

Varmista, että Tumblr-blogiviestisi ja kommenttisi on aikaleimattu vastaamaan aikavyöhykettä, jota olet, napsauttamalla asetukset Tumblr-kojelaudan ylimmästä navigointipalkista ja valitse aikavyöhyke.

Mukautettu verkkotunnus

Jos haluat käyttää mukautettua verkkotunnusta Tumblr-blogissasi, sinun on ensin ostettava kyseinen toimialue verkkotunnuksen rekisteröijältä. Kun olet suojaanut verkkotunnuksesi, sinun on vaihdettava verkkotunnuksesi osoittamaan 72.32.231.8. Jos sinulla on ongelmia tämän vaiheen kanssa, saat tarkat ohjeet verkkotunnuksesi rekisteröijältä. Kun olet tehnyt sen, sinun on napsautettava asetukset -linkkiä Tumblr-kojelaudan ylimmästä navigointipalkista ja valitse valintaruutu Käytä mukautettua verkkotunnusta. Kirjoita uusi verkkotunnuksesi ja napsauta Tallenna muutokset. Muista, että verkkotunnuksesi rekisteröijä voi viedä verkkotunnuksesi A-tietueen uudelleen pyyntösi mukaan jopa 72 tuntia. Ennen kuin muutat mitään asetuksia Tumblr-hallintapaneelissa, varmista, että verkkotunnuksesi A-tietueen muutos on tullut voimaan.

Suorituskykytilastojen seuraaminen

Lisää seurantakoodi Google Analyticsista Tumblr-blogiisi napsauttamalla Ulkomuoto linkki Tumblr-kojelaudan ylimmästä navigointipalkista. Jos Tumblr-teema ei kuitenkaan tue Google Analyticsia hallintapaneelin Ulkoasu-osion kautta, sinun on lisättävä se manuaalisesti. Luo Google Analytics -tili ja lisää verkkosivustoprofiili Tumblr-verkkotunnuksellesi. Kopioi ja liitä annettu mukautettu koodi Tumblr-blogiisi napsauttamalla Mukauta linkki Tumblr-kojelaudan ylimmästä navigointipalkista. Napsauta sitten Tiedot välilehti. Liitä Google Analyticsin tarjoama koodi Kuvaus -kenttään ja napsauta Tallentaa. Palaa Google Analytics -tilillesi ja napsauta Suorittaa loppuun. Tilastojesi pitäisi alkaa näkyä päivän tai kahden sisällä.