Skip to content

Kuinka tehdä itsestäsi näkymätön Facebook-hauissa

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Mene Tili > Asetukset ja yksityisyys > Asetukset> Tietosuoja.
  • Valitse sieltä, kenen haluat löytää ja nähdä profiilisi ja viestisi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit mukauttaa Facebook-asetuksiasi niin, että et näy Facebook-haussa.

Kuinka säätää, kuka näkee Facebook-viestisi selaimessa

Näin. säätää asiaankuuluvia tietosuoja-asetuksia, jos käytät Facebookin selainversiota.

  1. Valitse Facebook-kotisivultasi Tili -kuvake (alanuoli) oikeassa yläkulmassa.

  2. Valitse Asetukset ja yksityisyys.

  3. Valitse asetukset.

  4. Valitse vasemmasta valikkoruudusta Yksityisyys.

  5. Mene Sinun toimintasi sitten vieressä Kuka voi nähdä tulevat viestisi?, valitse Muokata.

    Oletusasetus on Ystävät.

  6. Valitse Ystävät (tai nykyinen asetuksesi) avattava nuoli.

  7. Valitse Julkinen sallia kenen tahansa Facebookissa tai sen ulkopuolella olevalla nähdä viestisi.

  8. Valitse Ystävät jotta kaikki Facebook-ystäväsi näkevät viestisi.

  9. Valitse Ystävät paitsi estää tiettyjä ystäviä näkemästä viestejäsi. Valitse miinusmerkki estettävän ystävän nimen vieressä.

  10. Valitse Tallenna muutokset kun olet valinnut ystävät.

  11. Valitse Vain minä piilottaa viestit muilta paitsi itseltäsi.

  12. Valitse Lisää valita Erityiset ystävät, jonka avulla voit valita, kuka näkee viestisi, tai Mukautettu, jonka avulla voit sisällyttää tai sulkea pois tiettyjä ystäviä.

  13. Kun olet tehnyt muutokset, valitse kiinni oikeassa yläkulmassa Sinun toimintasi ikkuna.

    Voit rajoittaa aiempien viestien käyttöä siirtymällä kohtaan Yksityisyys > Sinun toimintasi. Vieressä Rajoitetaanko kavereiden kavereille tai julkisille jakamiesi viestien yleisö?, valitse Rajoita aikaisempia viestejä ja seuraa ohjeita.

Kuinka piiloutua hauista Facebook-mobiilisovelluksella

On myös helppo muokata, kuka näkee viestisi, jos käytät Facebookin iOS- tai Android-mobiilisovellusta.

  1. Avaa Facebook-sovellus mobiililaitteellasi.

  2. Napauta Facebook -kuvaketta ruudun alaosassa keskellä.

  3. Selaa alaspäin ja napauta Asetukset ja yksityisyys.

  4. Napauta asetukset.

  5. Vieritä alas kohtaan Yksityisyys ja napauta Tietosuoja-asetukset.

  6. Alla Sinun toimintasi, napauta Kuka voi nähdä tulevat viestisi?

  7. Napauta Kokeile nyt aloittaaksesi uuden viestin.

  8. Napauta Ystävät (tai edellinen asetuksesi) nimesi alla.

  9. Sen Muokkaa yleisöä sivun alla Kuka voi nähdä viestisi?, napauta vieressä olevaa ympyrää Julkinen, Ystävät, Ystävät paitsi, Vain minätai Lisää > Erityiset ystävät.

  10. Napauta Tehty kun olet tehnyt valintasi. Olet määrittänyt, kuka näkee tulevat viestisi.

    Voit rajoittaa sitä, kuka näkee aiemmat viestisi, siirtymällä osoitteeseen Tietosuoja-asetukset > Sinun toimintasi ja napauta Rajoita, kuka voi nähdä aiemmat viestit.

Säädä näkyvyyttä Facebookin avulla työpöydällä

Facebookin avulla voit asettaa rajat sille, kuka voi löytää sinut, lähettää sinulle viestejä ja käyttää Facebook-profiiliasi. Säädä näitä asetuksia tehdäksesi itsesi niin avoimeksi tai näkymättömäksi kuin haluat.

  1. Valitse Facebook-kotisivultasi Tili -kuvake (alanuoli) oikeassa yläkulmassa.

  2. Valitse Asetukset ja yksityisyys.

  3. Valitse asetukset.

  4. Valitse vasemmasta valikkoruudusta Yksityisyys.

  5. Alla Tietosuoja-asetukset ja työkalut, mene Kuinka ihmiset löytävät ja ottavat sinuun yhteyttäsitten valitse Muokata vieressä Kuka voi lähettää sinulle kaveripyyntöjä?

    Oletusarvo on Ystävien ystävät.

  6. Valitse vieressä oleva avattava nuoli Ystävien ystävät (tai nykyinen asetuksesi).

  7. Valitse Kaikki sallia kenenkään lähettää sinulle kaveripyyntö tai säilyttää oletusarvo Ystävien ystävät asetus. Valitse kiinni kun olet tehnyt valinnan.

  8. Vieressä Kuka voi etsiä sinua antamastasi sähköpostiosoitteesta?, valitse Muokata.

    Oletusarvo on Ystävät.

  9. Valitse Ystävät (tai nykyinen asetuksesi) avattava nuoli.

  10. Valitse Kaikki, Ystävien ystävät, Ystävättai Vain minä. Valitse kiinni kun olet tehnyt valinnan.

    Valitse Vain minä korkeimman tietosuojatason saavuttamiseksi.

  11. Vieressä Kuka voi etsiä sinua antamastasi puhelinnumerosta?, valitse Muokata.

  12. Valitse Vain minä (tai nykyinen asetuksesi) avattava nuoli.

  13. Valitse Kaikki, Ystävien ystävät, Ystävättai Vain minä. Valitse kiinni kun olet tehnyt valinnan.

    Valitse Vain minä korkeimman tietosuojatason saavuttamiseksi.

  14. Vieressä Haluatko, että Facebookin ulkopuoliset hakukoneet linkittävät profiiliisi?, valitse Muokata.

  15. Tyhjennä Salli Facebookin ulkopuolisten hakukoneiden linkittää profiiliisi valintaruutu, jos haluat, että hakukoneet lopettavat linkityksen profiiliisi. Napauta Sammuttaa varoitusruutuun vahvistaaksesi. Valitse kiinni kun olet tehnyt valintasi.

    Jos muutit tietosuoja-asetuksiasi ja muukalainen tai ei-toivottu henkilö ottaa sinuun yhteyttä, harkitse kyseisen henkilön estämistä Facebookissa mahdollisten tulevaisuuden yhteyksien poistamiseksi.

Säädä näkyvyyttä Facebook-sovelluksella

Noudata näitä vaiheita, jotta sinusta tulee vähemmän näkyvissä Facebook-sovelluksen kautta.

Sinun ei tarvitse muuttaa asetuksiasi sekä Facebookin mobiiliversiossa että verkkoversiossa. Yhdessä tekemäsi muutokset siirtyvät.

  1. Avaa Facebook-sovellus mobiililaitteellasi.

  2. Napauta Facebook -kuvaketta ruudun alaosassa keskellä.

  3. Selaa alaspäin ja napauta Asetukset ja yksityisyys.

  4. Napauta asetukset.

  5. Vieritä alas kohtaan Yksityisyys ja napauta Tietosuoja-asetukset.

  6. Alla Kuinka ihmiset löytävät ja ottavat sinuun yhteyttä, napauta Kuka voi lähettää sinulle kaveripyyntöjä?.

  7. Napauta Kaikki sallia kenen tahansa Facebookissa tai sen ulkopuolella lähettää kaveripyyntö tai napauta Ystävien ystävät (oletus) lisää yksityisyyttä.

  8. Napauta Kuka voi nähdä ystäväsi luettelon?.

  9. Valita Julkinen, Ystävättai Ystävät paitsi. Ystävät paitsi estää tiettyjä ystäviä näkemästä muita ystäviä luettelossasi.

  10. Napauta Lisää valita Erityiset ystävät, jonka avulla voit näyttää ystäväluettelosi tietyille valitsemillesi ihmisille tai Vain minä pitää ystäväluettelosi täysin yksityisenä.

    Jos valitset Vain minä, muut ihmiset voivat nähdä yhteisiä ystäviä ystäväluettelossasi.

  11. Napauta Kuka voi etsiä sinua antamastasi puhelinnumerosta?.

  12. Valitse Kaikki, Ystävien ystävät, Ystävättai Vain minä.

    Vain minä on yksityisin vaihtoehto.

  13. Napauta Haluatko, että Facebookin ulkopuoliset hakukoneet linkittävät profiiliisi?.

  14. Sammuttaa Salli Facebookin ulkopuolisten hakukoneiden linkittää profiiliisi ja napauta sitten Poista käytöstä. Tai jätä tämä vaihtoehto päälle, jos olet kunnossa hakukoneiden linkittämisen profiiliisi.

Facebookin tietosuojapikakuvakkeet

Koska Facebook päivittää usein yksityisyydensuojaansa, se on tehnyt joitain helppoja pikavalintatyökaluja, jotta voit nopeasti nähdä ja säätää yksityisyysasetuksiasi.

Pääsy Facebookin tietosuojapikakuvakkeisiin:

  1. Mene Tili > Asetukset ja yksityisyys > asetukset ja valitse Yksityisyys. Alla Tietosuoja-asetukset ja työkalut, On Yksityisyyden pikakuvakkeet. Valitse Tarkista muutama tärkeä asetus.

  2. Tietosuojatarkistus -sivu tulee näkyviin. Valitse kukin tietosuoja-aihealue ja noudata sen ohjeita nähdäksesi, säilyttäessäsi tai muuttaaksesi asetuksia.

  3. Palaa sivulle Yksityisyyden pikakuvakkeet ja valitse Hallitse profiiliasi säätää kuka näkee syntymäpäiväsi, suhteesi ja muut tiedot.

  4. Alla Yksityisyyden pikakuvakkeet, valitse Lisätietoja tietosuojaperiaatteiden avulla avata interaktiivinen opas Facebookin tietosuojavalvontaan.