Skip to content

Kuinka tehdä onnistunut esittelykela 3D-taiteilijoille

19 de maaliskuu de 2021

Kun aloitat 3D-mallinnuksen ja animaation, sinun on luotava esittelyrulla vakuuttamaan potentiaaliset työnantajat siitä, että tyylisi ja persoonallisuutesi sopivat hyvin yrityksen esteettisyyteen. Tässä on joitain vinkkejä tappajaartistikelan kokoamiseen, jotta unelmiesi työpaikka onnistuu.

Muokkaa itseäsi perusteellisesti

Mahdolliset työnantajat eivät halua nähdä kaikkia luomiasi malleja tai animaatioita; he haluavat nähdä vain parhaan työnne. Nyrkkisääntö on, että haluat kappaleidesi välittävän tasaisen kiillotuksen ja asiantuntemuksen. Jos sinulla on kappale, joka on huomattavasti pienempi kuin paras työsi, sinun tulisi joko muokata sitä, kunnes se on par-tasoinen, tai jättää sen kokonaan kelalta.

Mennä asiaan

Jos työsi on hyvä, sinun ei tarvitse animoitua 3D-tekstitehostetta sen esittelemiseen. Jos vaadit jonkinlaisen esittelyleikkeen sisällyttämistä, tee se lyhyeksi. Hemmottelun sijasta näytä nimesi, verkkosivustosi, sähköpostiosoitteesi ja henkilökohtainen logosi muutaman sekunnin ajan. Lisää tiedot uudelleen kiekon päähän ja jätä ne ylös niin kauan kuin luulet olevan välttämätöntä, jotta vuokraavat johtajat voisivat poistaa tiedot.

Älä tallenna parasta työtä viimeiseksi. Ensivaikutelmat ovat ikimuistoisimpia, joten aseta aina paras työsi etusijalle.

Anna prosessisi näkyä läpi

Suurin virhe, jonka monet taiteilijat tekevät demorullaansa, on, että he eivät pysty antamaan mitään käsitystä inspiraatiostaan, työnkulkuunsa ja prosessiinsa. Jos olet työskennellyt konseptitaiteesta, näytä käsite. Jos olet yhtä ylpeä perustopologiastasi kuin lopputuotteestasi, esitä lankakehyksesi. Älä mene yli laidan, mutta yritä tyylikkäästi sisällyttää mahdollisimman paljon tietoa työnkulusta.

Sinun tulee myös antaa yksinkertainen erittely jokaisesta kuvasta tai kuvasta. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön kuvan näyttämällä seuraavan tekstin muutaman sekunnin ajan:

  • ”Lohikäärmemalli”
  • Zbrush veistos Zspheres-tukikohdasta
  • Lajiteltu Mayassa + Mental Ray
  • 10000 neloset / 20000 tris
  • Säveltäminen NUKE: ssa

Jos otat mukaan kuvia, jotka on valmistettu osana tiimiä, on myös erittäin tärkeää ilmoittaa, mitkä tuotantoputken osa-alueet olivat sinun vastuullasi.

Esityksen asiat

Varmista, että näytät työsi tavalla, joka on johdonmukainen, esteettinen ja helppo katsella. Ole tietoinen muokkaustavastasi, varsinkin jos teet animaatiokelaa. Työnantajat eivät halua nopeaa montaasi, joka on keskeytettävä kahden sekunnin välein. He haluavat mieluummin kelan, joka kertoo heille mahdollisimman paljon sinusta taiteilijana.

Pelaa erikoisuutesi mukaan

Jos lähetät kelan suurelle animaatiostudioon, kuten Dreamworks tai Bioware, niin haluat esitellä jonkinlaista erikoisuutta. Se, että olet todella hyvä yhdessä asiassa, saa sinut oveen, koska se tarkoittaa, että pystyt lisäämään arvoa välittömästi.

Esimerkiksi, jos tekstuurin kartoitus ei ole vahvin puku, saatat olla parempi näyttää 3D-mallit ilman pintaa. Suuret studiot palkkaavat asiantuntijoita käytännössä jokaiseen rooliin, joten sinun ei tarvitse koskaan työskennellä tekstuurien kanssa. Kaikki työnantajat suosivat kuitenkin monipuolisia taiteilijoita, joilla on vahva käsitys CG-putkesta kokonaisuudessaan.

Liity online-CG-yhteisöön ja etsi 3D-koulutusohjelmia verkossa, jotta voit parantaa käsityösi ja pysyä mukana kehittyvissä trendeissä.

Räätälöi kelasi työnantajalle

Kun kehität kelaa, pidä mielessä muutama ”unelma-työnantaja” ja yritä miettiä, minkä tyyppiset palaset auttavat sinua saamaan työpaikan siellä. Esimerkiksi, jos haluat lopulta hakea Epicissä, sinun tulee osoittaa, että olet käyttänyt Unreal Engine -ohjelmaa. Jos haet Dreamworksissa, sinun on osoitettava, että pystyt tekemään tyyliteltyä realismia. Jos sinulla on kela, joka on täynnä röyhkeitä, rakeisia, hyperrealistisia hirviöitä, olet todennäköisesti paremmin sopiva paikkaan, kuten WETA, ILM tai Legacy, kuin jostain, joka yksinomaan tekee sarjakuvamaista animaatiota.

Monilla työnantajilla on verkkosivustollaan erityiset demorullavaatimukset (pituus, muoto jne.). Vietä aikaa tönäisi studiosivustojen ympärillä saadaksesi paremman käsityksen siitä, millainen työ sisältyy.