Skip to content

Kuinka tehdä valokuvasta Nagelin innoittama vektorimuotokuva

20 de heinäkuu de 2021

Jos olet tietyssä iässä, nimi Patrick Nagel luultavasti soi, jos ajattelet ”Minun” vuosikymmenen – 1980-luvun – taidetta. Jos nimi ei ole tuttu, hänen julistetyylinsä todennäköisesti on (varsinkin jos olit teini tai vanhempi tuona aikana). Minimalistisista, tyyliteltyistä naisistaan ​​tunnettu työstään usein jäljitellään, jopa nykyään.

Laita Retro 80s Spin valokuvaan

Jotkut Nagelin kuvitustyylin erottuvista piirteistä hänen vietteleville naisilleen (ja myös miehille):

 • Korkean kontrastin valkoinen iho ja mustat hiukset
 • Täydelliset punaiset huulet
 • Vähäiset yksityiskohdat – enimmäkseen silmät, kulmakarvat, suu, nenän vihjaus ja ehkä muutama varjo poskien ja muiden kehon osien määrittelemiseksi
 • Geometriset muodot ja väripaletit (sekä taustana, etualana että kohteiden vaatteina)


”Nagelin nainen on monimutkainen – mikä on avain hänen alitajuiseen vetoomukseensa. Hän haluaa huomiota, joskus loistavasti, mutta pysyy kaukana. Hän näyttää älykkäältä, itsensä omistamalta, mutta erotetulta.”

Käyttää Nagelin inspiroimia kuvia

Vaikka voisit luoda hänen ulkonäönsä kuvilla, jotka piirrät itse, joillekin voi olla helpompaa ja toivottavaa ottaa valokuva itsestäsi tai muusta henkilöstä ja muuttaa siitä Nagelin kaltainen kuva. Tässä tutkitaan joitain tekniikoita tämän minimalistisen tyylin luomiseksi todellisista valokuvista. Kun olet suunnitellut oman Nagel-innoittamasi taiteen, voit esitellä sitä jollakin seuraavista tavoista:

 • Tee siitä juliste
 • Käytä sitä esimerkkinä esitteessä tai uutiskirjeessä
 • Muunna kaikki esitteen tai uutiskirjeen mukikuvat tyyliteltyiksi kuviksi (varmista, että julkaisusi yleinen tyyli on yhteensopiva tämän minimalistisen tyylin kanssa)
 • Luo Facebook-profiilikuva
 • Muuta vanhempien valokuvien luokkatapaamisen nimimerkkien vektorimuotokuvia (varsinkin jos olet valmistunut 70- tai 80-luvuilla)
 • Muuta kuvastasi taustakuva tietokoneellesi, tablet-laitteellesi tai älypuhelimellesi.

Kuinka vektoroida kuva Nagelin innoittamana

Nagel-tyylinen muotokuva Michael Jamesista

Valokuva sisältää paljon tietoa, mutta tätä minimalistista tyyliä varten aiot heittää suurimman osan siitä. Vaikka voit käyttää kuvankäsittelyohjelmaa, kuten Photoshop, on suositeltavaa käyttää kuvaohjelmistoa, kuten Adobe Illustrator.

Perusteet

 • Käytä alkuperäistä valokuvaa referenssinä. Ihannetapauksessa aseta se mallikerrokselle, lukitse se paikalleen ja himmentää sitä hieman.

Riippumatta siitä, mitä ohjelmistoa käytät, tasot helpottavat taideteoksesi luomista, hienosäätöä ja kokeilemista vaihtoehtoisia versioita.

 • Piirrä polkuja valokuvasi tärkeimpien muotojen ympärille sopivimpien piirtotyökalujen (kynä, kynä, pensseli) avulla. Nämä ovat ensisijaisesti hiukset (tai hattu esimerkissämme), iho (kasvot, niska, muut kehon osat, jotka näkyvät) ja vaatteet. Täytä kukin muoto eri värillä, jotta niiden erottaminen on helpompaa. Voit muuttaa värejä myöhemmin.

Jos et ole perehtynyt vektoripiirtoihin, lue lisää ankkurointipisteistä, ohjauskahvoista ja kynätyökaluista (kuten Photoshopissa ja Illustratorissa).

 • Piilota nämä iho-, hius- ja vaatekerrokset väliaikaisesti. Jälleen, käyttämällä alkuperäistä valokuvaa viitteenä, piirrä tärkeimmät muodot (silmät, kulmakarvat, suu, nenä, korvat)
 • Piilota ja piilota kerrokset tarpeen mukaan ja työskentele piirtämiesi muotojen hienosäätöön. Menet yksinkertaisuuteen, mutta haluat ehkä piirtää paljon enemmän ominaisuuksia kuin lopulta käytät.
 • Tee sama valokuvan muiden osien kanssa, kuten korut, lasit, vaatteiden varjot jne.
 • Kun sinulla on pääaihe haluamallasi tavalla, lukitse kaikki paikoilleen ja yritä lisätä uusi tausta (jos haluat).

Lisää huomioitavia asioita

Jos haluat tyylikkäämmän ulkonäön, sinun kannattaa piirtää silmät ja suu uudelleen niin, että ne ovat muodoltaan täydellisempiä. Se riippuu siitä, kuinka paljon haluat valmiin kuvan näyttävän alkuperäiseltä kohteelta. Tämän opetusohjelman esimerkeissä yritimme pitää peruskasvot tunnistettavissa alkuperäisiksi aiheiksi. Aloita yksivärisillä lohkoilla, mutta kokeile sitten iiriksen, huulten, vaatteiden tai varjojen liukuväritäyttöjä. Älä kuitenkaan käytä liikaa hienoja vaikutuksia, jotta pysyt Nagel-ilmeen hengessä.

Tyylitelty, minimaalinen taideteos 3 tapaa

Nagel-tyylinen muotokuva-trio

Jos pidät Nagelin innoittamasta ulkoasusta, mutta haluat jotain realistisemmilla väreillä, voit tehdä sen. Varmista vain, että vaihdat varjojen värejä ja muita yksityiskohtia tarvittaessa, jotta ne näkyvät eri taustaväreissä. Edellä esitetyssä triossa näet mustat hiukset ja kaksi versiota tumman blondista / vaaleanruskeasta hiuksesta. Ihon väri muuttuu kolmannessa kuvassa.

Pelaa taustoilla ja lisävarusteilla

Toinen tapa pitää hauskaa tällaisten valokuvien kanssa on leikkiä taustoilla ja lisävarusteilla. Huomaa, että kohteella on silmälaseja näissä kuvissa ja ensimmäisessä yllä olevassa kuvassa. Koska tavalliset vanhat lasit ovat tylsiä (silti usein helpompaa työskennellä kuin piirtää silmiä!), Lisäsimme läpinäkyvät pilkut lasien ensimmäiseen muotokuvaan ja siksakit tämän sivun kuvaan. Jos kohteellasi on korvakoruja (tai vaikka ne eivät olekaan), pidä hauskaa myös niiden kanssa. Luo liioiteltuja vanteita tai ripustuksia tai lisää rannekorut, kaulakoru tai jopa huivi tai hattu, jos niitä ei ollut. Kun vaihdat värejä, älä unohda kokeilla sitä erilaisilla taustamalleilla ja väreillä. Usein tarvitset vain mustan tai valkoisen.

Käytä automaattista jäljitystä suurikontrastisten kuvien kanssa

Tarvittavien muotojen piirtämisen lisäksi viitekuvan päälle joillekin kuville saatat saada hyväksyttäviä tuloksia käyttämällä automaattista jäljitystä tai Live Trace -toimintoa. Kokeile sitä suurikontrastisilla kuvilla, jotta saat ainakin lähtökohdan työhösi.

Pienennä puutteita ja pidä hauskaa

Pidätkö ideasta täydellisemmästä ihosta ja vähemmän ryppyistä, mutta haluatko pitää kuvasi mahdollisimman realistisena? Muutama nopea valokuvakorjaus korjaa punasilmäisyyden, kohottaa alivalotusta, valkaisee hampaat, peittää viat ja tekee kohteistasi vain parempia ja nuorempia. Viime kädessä pidä hauskaa ja älä liialle tartu luodessasi tarkkaa kopiota yhdestä Patrick Nagelin gallerian kuvasta – mutta ehdottomasti selaa kuvia ideoiden ja inspiraation saamiseksi.