Skip to content
iOS

Kuinka torjua iPhone-datan verkkovierailumaksuja

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Lähetä sähköposti puhelinyhtiöllesi, joka sisältää tilisi tiedot, kiistanalaisen summan ja haluamasi tarkkuuden.
 • Jos et saa tyydyttävää vastausta, lähetä valitus asiaankuuluvan kuluttajatoimiston kautta.
 • Jos haluat välttää verkkovierailumaksut, poista verkkovierailu käytöstä puhelimen asetuksissa tai hanki puhelinyhtiöltäsi kansainvälinen datapaketti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka välttää korkeita verkkovierailumaksuja ja kuinka kiistää verkkovierailumaksut iPhonen laskussa.

Kuinka torjua iPhonen verkkovierailulaskuja

Jos kohtaat suuren iPhone-verkkovierailulaskun ja haluat välttää kaiken maksamisen, noudata näitä vinkkejä. Emme voi luvata, että he saavat sinut eroon maksamisesta, mutta nämä vinkit antavat sinulle taistelumahdollisuuden.

 1. Luo selkeä luettelo seuraavista tiedoista:

  • Tilisi nimi ja numero.
  • Kuukausittainen puhelimesi tyyppi.
  • Kuukausittaiset puhelinsuunnitelmat ja ominaisuudet.
  • Kaikki lisäämäsi puhelinsuunnitelman lisäosat.
  • Kiistautuvan verkkovierailuylimäärän määrä (listaa sekä maksun määrä että käytetyt tiedot).
 2. Kokoa asiakirjat, jotka tukevat yllä olevaa luetteloa, esimerkiksi alkuperäinen puhelinsopimus, kiistanalainen lasku ja muut asiaan liittyvät paperityöt.

 3. Kirjoita toiselle paperiarkille tarkalleen miksi kiistät laskun. Hyväksyttäviin syihin kuuluvat virheelliset maksut tai harhaanjohtavat tiedot tai neuvot.

  Minulla ei ole rahaa, en voi maksaa, se on naurettavaa, ja vastaavat syyt eivät ole hyviä perusteluja.

 4. Kirjoita hyökkäyssuunnitelma. Esimerkiksi sähköposti asiakaspalvelu; jos se epäonnistuu, ota yhteyttä kuluttaja-asioihin tai kuluttajansuojaan; jos se epäonnistuu, hakeudu oikeudelliseen neuvontaan.

 5. Kirjoita sähköpostiluonnos. Sisällytä kaikki asiaankuuluvat tilitiedot, kiistanalainen summa, syyt miksi kiistat ja mitä ratkaisua etsit.

 6. Mainitse mitä aiot tehdä, jos huomaat heidän vastauksensa epätyydyttäväksi. Älä uhkaa, ilmoita. Esimerkiksi: ”Olen ottanut yhteyttä kuluttaja-asioihin ja odotan vastausta, jota ei voida hyväksyä, aion jatkaa asiaa edelleen.” Sisällytä myös seuraava rivi sähköpostisi loppuun: ”Haluan jatkaa kaikkea tähän asiaan liittyvää kirjeenvaihtoa sähköpostitse, jotta minulla on tarkka ja täydellinen rekisteri keskusteluistamme.”

 7. Lue sähköpostiluonnos uudelleen. Älä uhkaa tai käytä väärinkäyttöä tai rumaa kieltä. Pyydä joku muu lukemaan se ja antamaan palautetta. Onko se kohtelias, luja ja selkeä? Selititkö tarkalleen mitä kiistät ja miksi? Sanat, kuten ”harhaanjohtavat”, ”törkeät” ja ”inhottavat”, ovat kaikki voimakkaita ja mielikuvituksellisia. Sisällytä ne tarvittaessa.

 8. Lähetä sähköposti puhelinyhtiön valitusosastolle ja odota vastausta. Jos he soittavat, ilmoita, ettet keskustele asiasta puhelimitse, ja kaiken kirjeenvaihdon tulisi tapahtua sähköpostitse ilmoitetulla tavalla. Jos et ole saanut vastausta viiden arkipäivän kuluttua, lähetä sähköposti uudelleen.

 9. Kun yritys vastaa, päättää, onko heidän vastauksensa:

  • Hyväksyttävä ja kohtuullinen (sait mitä halusit).
  • Ei voida hyväksyä, mutta kohtuullinen (he tarjosivat sinulle kohtuullisen sopimuksen).
  • Ei voida hyväksyä ja kohtuuton (he eivät neuvottele).

  Nyt sinun on päätettävä, milloin yrityksen tarjous kannattaa hyväksyä. Sinulla ei ehkä ole mielessäsi olevaa hintaa, vaan pikemminkin periaate.

 10. Jos et saa tyydyttävää vastausta, ilmoita siitä yritykselle. Selitä, miksi se ei ole tarpeeksi hyvä, ja ilmoita heille uudelleen, että otat asian kuluttaja-asioihin. Tee nyt valitus asiaankuuluvan kuluttajatoimistosi kautta ja ota se sieltä.

 11. Lopuksi kysy oikeudellista neuvontaa ja jatka sitä.

Pidä kirjaa kaikesta (sähköpostit mukana). Ole valmis taistelemaan sen periaatteen puolesta. Löydät muutaman eston, ja yritys luottaa siihen, että luovutat niiden takia. Ole rauhallinen, kohtelias ja kohtuullinen.

Mikä aiheuttaa suuria iPhone-verkkovierailulaskuja?

Kuukausisuunnitelmat, jotka iPhone-käyttäjät ostavat puheluiden soittamiseen ja datan käyttämiseen puhelimissaan, on tarkoitettu käytettäväksi vain omassa maassaan. Ellet saa nimenomaan kansainvälisiä ominaisuuksia sisältävää suunnitelmaa, puheluiden soittaminen tai datan käyttö kotimaasi ulkopuolella ei ole osa kuukausikustannuksiasi. Tämän seurauksena, kun siirryt toiseen maahan ja käytät iPhonea, olet heti verkkovierailutilassa (eli verkkovierailu kotimaasi ulkopuolella ja poissa kotipuhelinyrityksen verkosta). Puhelinyritykset veloittavat korkeita puheluista ja datasta verkkovierailutilassa, ja tästä aiheutuu suuret laskut matkojen jälkeen.

Kansainvälinen matkailu on jännittävää, mutta jos et ole varovainen, kansainvälinen matkasi voi sisältää iPhonen verkkovierailumaksut, jotka lisäävät jopa satoja tai tuhansia kuukausittaiseen puhelinlaskuun. Mutta koska nämä maksut näkyvät laskussa, se ei tarkoita sitä, että joudut maksamaan ne.

Kuinka välttää iPhone-datan verkkovierailumaksut

Paras tapa välttää verkkovierailulaskun riitauttaminen on välttää verkkovierailua. Yksi yksinkertainen tapa tehdä tämä on hankkia puhelinyhtiöltäsi kansainvälinen datasuunnitelma ennen matkalle lähtöä. Ota yhteyttä puhelinyhtiöösi, niin he voivat auttaa sinua.

Vaihtoehtoisesti on olemassa tapoja välttää verkkovierailulaskut muuttamalla puhelimen asetuksia.