Skip to content

Kuinka tunnistaa ja poistaa vioittuneita fontteja Mac-tietokoneellasi

19 de maaliskuu de 2021

Fontit näyttävät vaarattomilta tiedostoilta, ja useimmiten ne ovatkin. Fontit voivat kuitenkin vahingoittua tai vioittua, kuten mikä tahansa tietokonetiedosto. Kun näin tapahtuu, ne voivat aiheuttaa ongelmia asiakirjoissa tai sovelluksissa. Vahvista asennetut kirjasimet Macin Kirjasinkirjalla varmistaaksesi, että tiedostot ovat turvallisia käyttää.

Tämä artikkeli koskee fonttien kirjaa kaikissa macOS- tai OS X -versioissa Mac OS X Pantherin (10.3) jälkeen.

Jos kirjasin ei näy oikein asiakirjassa, fonttitiedosto voi olla vahingoittunut. Jos asiakirjaa ei avaudu, on mahdollista, että yksi asiakirjassa käytetyistä kirjasimista on ongelma. Kirjasinkirjan avulla voit testata fontteja ongelmien varalta ja poistaa ne.

Voit myös tarkistaa kirjasimet ennen niiden asentamista tulevaisuuden ongelmien ratkaisemiseksi. Kirjasinten tarkistaminen asennuksen aikana ei voi estää tiedostojen vaurioitumista myöhemmin, mutta se estää sinua asentamasta ongelmatiedostoja.

Kirjasinkirja sisältyy Mac OS X 10.3: een ja uudempiin. Kirjasinkirja löytyy Sovellukset-kansiosta. Voit myös käynnistää kirjasinkirjan valitsemalla Mennä valikko Finder-valikkorivillä valitsemalla Sovelluksetja kaksoisnapsauta sitten Kirjasinkirja sovellus.

Kuinka tarkistaa asennetut fontit kirjasinkirjalla

Jos sinulla on ongelmia kirjasimen kanssa, voit tarkistaa sen Kirjasinkirjasta. Voit myös halutessasi tarkistaa kaikki Mac-fontit joskus virheelliseksi varoituksen puolella. Näin voit vahvistaa kirjasinkirjassa asennetut fontit:

  1. Avata Kirjasinkirja napsauttamalla sitä Sovellukset kansiosta tai avaamalla sen Mennä valikossa.

  2. Valitse kirjasin tai kirjasimet, jotka haluat vahvistaa napsauttamalla kirjasimen nimeä tai nimiä Kirjasinkirjassa. Saatat joutua vierittämään alaspäin etsimäsi kirjasimet.

  3. Valitse Tiedosto Kirjasinkirja-valikkoriviltä ja valitse Vahvista fontti avattavasta valikosta.

  4. Arvioi tulokset Fontin vahvistus -ikkunassa. Toivottavasti näet kaikki vihreät ympyrät, joissa on valintamerkit fonttien nimien vieressä, mikä osoittaa, että fontit ovat turvallisia käyttää.

    Jos näet ongelman fontin, jonka osoittaa punainen ympyrä X: llä, valitse kirjasimen nimen vieressä oleva valintaruutu ja valitse Poista valittu poistaa sen.

Mac kehottaa sinua antamaan salasanasi, ennen kuin se poistaa vioittuneen fontin.

Jos olet asentanut suuren määrän fontteja, voit vahvistaa ne kaikki kerralla sen sijaan, että valitsisit yksittäisiä fontteja tai kirjasinperheitä. Valitse Muokata Kirjasinkirja-valikkoriviltä ja valitse Valitse kaikki. vuonna Tiedosto valikossa Vahvista fontitja Kirjasinkirja tarkistaa kaikki asennetut fontit.

Päällekkäisten fonttien poistaminen

Jos vahvistat kaikki fontit, saatat hyvät mahdollisuudet huomata, että sinulla on päällekkäisiä fontteja. Kirjasinkirjanäytön alaosassa oleva banneri ilmoittaa, jos sinulla on kaksoiskappaleita.

Valita Ratkaise automaattisesti poistaa kaksoiskappaleet kerralla ilman tarkistusta. Varovaisempi lähestymistapa on valita Poista manuaalisesti saadaksesi lisätietoja kaksoiskappaleista Macissa.

Jokainen fontti, jolla on kaksoiskappale, näytetään yksi kerrallaan. Sinulle näytetään molempien fonttien näytteet ja aktiivinen kopio tunnistetaan. Voit ratkaista kaksoiskappaleen, joka siirtää passiivisen kopion roskakoriin, tai voit jättää kaiken sellaisenaan.

Jos aiot poistaa päällekkäisiä fontteja, varmista, että sinulla on varmuuskopio Macin tiedoista, ennen kuin jatkat.

Kuinka vahvistaa asennetut fontit kirjasinkirjalla

Jos Macissa on kirjasinkokoelmia, joita et ole vielä asentanut, voit odottaa niiden asentamista odottamaan niiden vahvistamista, tai voit tarkistaa ne etukäteen ja heittää fontit, jotka Font Book Book merkitsee mahdollisiksi ongelmiksi.

Kirjasinkirja ei ole huijauskestävä, mutta on todennäköistä, että jos siinä sanotaan, että fontti on turvallinen käyttää (tai että sillä on ongelmia), tiedot ovat oikein. On parempi välittää kirjasin kuin riskiongelmat tiellä.

Kirjasintiedoston vahvistaminen ennen sen asentamista:

  1. Kun kirjasinkirja on auki, valitse Tiedosto valikkorivillä ja valitse Vahvista tiedosto.

  2. Etsi fontti tietokoneeltasi. Napsauta kerran fontin nimeä valitaksesi sen ja valitse sitten Avata. (Valitse useita fontteja pitämällä Vaihto-näppäintä painettuna ja napsauttamalla vahvistettavia fontteja.)

  3. Kirjasimen vahvistusikkuna näyttää, onko valittu fontti turvallinen asentaa vai onko siinä mahdollisia ongelmia. Jos kirjasin on kunnossa, aseta valintamerkki sen nimen eteen ja valitse Asenna tarkistettu asentaaksesi fontin. Jos kirjasimella on ongelmia, on parasta olla asentamatta sitä.