Skip to content

Kuinka tuplata tilaa Google-dokumenteissa

19 de maaliskuu de 2021

Ylimääräinen välilyönti asiakirjoissa verkossa helpottaa niiden lukemista. Siksi monet ohjelmat, kuten Google-dokumentit, käyttävät oletusarvoisesti riviväliä, joka on hieman suurempi kuin tavallinen yksittäinen väli. Google-dokumenttien oletusarvo on 1,15 välilyöntiä rivien välillä. Tämä on yleensä tarpeeksi hyvä, mutta jos tarvitset lisätilaa, voi olla hyödyllistä tietää, kuinka kaksinkertaistaa tilaa Google-dokumenteissa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Google-dokumenttien käyttöä verkkoselaimessa ja Google-dokumentteja mobiililaitteille, kuten Android- tai iOS-puhelimille.

Miksi käyttää Double Spaceä Google-dokumenteissa

Vaikka Google-dokumenttien vakiomuotoilu on usein tarpeeksi hyvä useimpiin tarkoituksiin, voi olla muita syitä tehdä rivien välistä tilaa suuremmaksi. Todennäköisesti suurin näistä syistä on saada ylimääräistä tilaa muokkaamiseen. Useimmissa tapauksissa kaksoisväli on vakio asiakirjan laatimisvaiheessa, etenkin suuret asiakirjat, kuten pitkät paperit tai jopa kirjojen käsikirjoitukset. On aika tällöin, kun tarvitset lisätilaa, että on hyvä tietää kaikki tapat, joilla voit kaksinkertaistaa tilaa Google-dokumenteissa.

Kuinka tuplata tilaa Google-dokumenteissa Muotoile-valikon avulla

Useimmat tekstinkäsittelysovellusta, kuten Google-dokumentit, käyttävät ihmiset siirtyvät suoraan muoto-valikkoon, kun he haluavat muuttaa jotain asiakirjan muodosta. Voit käyttää tätä valikkoa asiakirjan rivivälin muuttamiseen tai uuden oletusmuotoilun luomiseen.

 1. Avaa olemassa oleva asiakirja tai luo uusi asiakirja Google-dokumenteissa ja vie kohdistin sinne, missä haluat kaksoisvälin alkavan.

  Jos asiakirjassa on jo teksti, jonka haluat muotoilla uudelleen kaksinkertaisen välin mukaan, korosta kaikki muutettavat tekstit.

 2. Valitse sitten Muoto valikossa.

 3. vuonna Muoto vie hiiren osoitin valikon päälle Riviväli ja valitse sitten Kaksinkertainen.

Kuinka tuplata tilaa Google-dokumenteissa työkaluriviltä

Vaikka Muoto-valikon käyttäminen Google Docs -asiakirjoihin on helpompaa, on olemassa vielä helpompi tapa. Siihen sisältyy Muotoilu-työkalurivin käyttö sivun yläosassa.

 1. Avaa olemassa oleva asiakirja tai luo uusi asiakirja Google-dokumenteissa ja vie kohdistin sinne, missä haluat kaksoisvälin alkavan. Voit myös korostaa olemassa olevaa tekstiä vaihtaaksesi sen kaksinkertaiseksi muotoiseksi, jos haluat.

 2. Klikkaa Riviväli -kuvake muotoilun työkalurivillä.

 3. Valita Kaksinkertainen näkyviin tulevasta välitysvalikosta.

Rivivälin muuttaminen Google-dokumenteissa mobiililaitteissa

Google Docs mobiililaitteilla, kuten Android tai iOS, toimii hieman eri tavalla kuin se, kun käytät sitä verkkoselaimessa. Riviväli käyttäytyy myös eri tavalla, mutta sitä ei silti ole vaikea muuttaa.

Sinulla on vain neljä vaihtoehtoa rivivälille työskennellessäsi asiakirjojen kanssa mobiililaitteella. He ovat 1, 1.15, 1.5ja 2. Et voi käyttää mukautettua muotoilua mobiililaitteella.

 1. Avaa asiakirja mobiililaitteesi Google-dokumenteissa ja napauta Muokata (kynä) -kuvake oikeassa alakulmassa.

 2. Valitse Muoto -kuvake seuraavan sivun yläosassa.

 3. Napauta sitten Kohta että Muoto avautuvassa valikossa ja käytä ylä- ja alanuolia Riviväli numero säätääksesi asiakirjan riviväliä. Tämä muuttaa rivin väliä kohdalla, jossa kohdistin on. Jos haluat muuttaa toista kappaletta, sinun on toistettava prosessi.

Kun tarvitaan muun tyyppisiä etäisyyksiä

Yksi- ja kaksinkertainen väli eivät ole ainoat vaihtoehdot, joita sinulla on Google-dokumenteissa. Olitpa sitten tekemässä Riviväli vaihtoehto Muoto valikossa tai työkalurivillä, sinulla on myös joitain muita vaihtoehtoja.

Olet ensin tavannut nopeat rivivälin vaihtoehdot kohteelle Yksittäinen, 1.15, 1.5ja Kaksinkertainen. Nämä pikavalinnat ovat yleisimmin käytettyjä riviväliasetuksia, mutta voit valita Mukautettu väli luoda yksilöllinen riviväli tarpeidesi mukaan luomasi asiakirjan mukaiseksi.

Mukautettu väli avaa a Mukautettu väli valintaikkuna, jonka avulla voit asettaa rivivälin sekä välin kappaleen eteen ja jälkeen. Tätä sovelletaan korostettuun tekstiin tai mihin tahansa tekstiin muutosten tekemisen jälkeen, kunnes muutat näitä asetuksia uudelleen.

Lisäksi molemmissa valikoissa sinulla on mahdollisuus Lisää väli kappaleen eteen tai Lisää väli kappaleen jälkeen. Tämä lisää automaattisesti välilyönnin kappaleiden alkuun tai loppuun (tai molempiin) kovalla palautuksella.

Voit myös valita, miten rivivälit vaikuttavat asiakirjan kulkuun valitsemalla, miten kukin rivi käyttäytyy, kun luot uuden sivun. Voit valita Pysy seuraavan kanssa, Pidä viivat yhdessätai Estä yksittäisiä viivoja. Kaikki nämä vaihtoehdot vaikuttavat kappaleiden erittelyyn, kun saavut sivun loppuun ja aloitat uuden.