Skip to content

Kuinka työskennellä kahvila tai ilmainen Wi-Fi-hotspot

27 de kesäkuu de 2021

Kun nykyään niin monessa paikassa tarjotaan ilmainen Wi-Fi, sinulla on paljon enemmän työpaikkoja tavallisen toimiston tai kotitoimistosi lisäksi, mikä voi olla hyvä tuottavuutta lisäävässä vauhdin muutoksessa. Useimmissa tapauksissa sinulla on pääsy tasaiseen kahvivirtaan ja välipaloihin ja voit hyödyntää joukko tuntemattomia ihmisiä, jotka kaikki napauttavat kannettavia tietokoneitaan yhdessä. Mutta on myös otettava huomioon haasteita ja etikettinäkökohtia. Tässä sinun on tiedettävä työskentelystä Starbucksista tai muusta kahvilasta tai mistä tahansa julkisesta Wi-Fi-sijainnista.

Paikan löytäminen

Ensimmäinen käsittelyjärjestys on yleensä pöydän nappaaminen, varsinkin jos naapuruston kahvila tai kirjakauppa on usein täynnä. Jos jonkun vieressä on tyhjä paikka, kysy onko se tyhjä. Tuo pusero tai takki mukaasi, jotta voit ripustaa sen tuolin päälle, jonka väität, kun menet kahvia.

Turvallisuus

Älä jätä kannettavan tietokoneen laukku, kannettava tietokone, kukkaro tai muu tärkeä esine pöydälle tai tuolille pitämään paikkasi. Ehkä se on ympäristö, mutta ihmiset yleensä päästävät vartijansa alas kahvilassa. Älä. Jos joudut nousemaan pöydästä etkä halua vetää kannettavaa tietokonetta kanssasi, kiinnitä kannettava tietokone pöydälle kaapelilla, kuten Kensington MicroSaver Cable Lock (viisas sijoitus myös matkustamiseen). Monet ihmiset eivät myöskään tajua kahvilassa työskennellessään, että muiden on helppo nähdä, mitä heidän ruuduillaan on ja mitä he kirjoittavat. Ei tehdä sinusta paranoidia, mutta varokaa ”olkapää surffausta”. Jos mahdollista, aseta itsesi siten, että näyttösi on seinää vasten, ja ole valppaana, kun syötät arkaluontoisia tietoja tai jos näytölläsi on luottamuksellisia juttuja – et koskaan tiedä. Fyysisen turvallisuuden lisäksi sinun on myös toteutettava tärkeitä tietoturvaohjeita. Ellei Wi-Fi-verkko ole suojattu vahvalla WPA2-salauksella (ja voit lyödä vetoa julkisesta ei), muut verkon käyttäjät voivat helposti siepata kaikki verkon kautta lähetetyt tiedot. Tietojesi suojaamiseksi sinun on tehtävä muutama asia, mukaan lukien: kirjaudu sisään vain suojatuille verkkosivustoille (tarkista HTTPS- ja SSL-sivustot), käytä VPN: ää yhteyden muodostamiseen yrityksellesi tai kotitietokoneellesi, ota palomuuri käyttöön ja käännä pois tilapäisestä verkostoitumisesta. Lue lisää:

  • Wi-Fi-hotspot-turvallisuus: mitä sinun on tiedettävä ennen yhteyden muodostamista

Ruoka, juomat ja yritys

Nyt hauskojen asioiden pariin. Yksi julkisilla paikoilla työskentelyn eduista on yhteinen tunnelma, ja sinulla voi olla pääsy ruokaan ja juomiin. Älä tule squatteriksi: mitä kauemmin olet siellä, sitä enemmän sinun pitäisi ostaa. Säännöllinen työskentely Starbucksista tai muusta ruokailupaikasta voi kuitenkin tulla kalliiksi nopeasti, joten sinun kannattaa harkita Starbucks-päivien vaihtamista paikallisten kirjastojen matkoihin tai kokeilla yhteistyötä. Toinen vaihtoehto on Regus businessworldin kaltainen liiketila, joka tarjoaa sinulle vaihtoehtoisen Wi-Fi-työskentelypaikan. Yleisiä kohteliaisuusvinkkejä työskentelyyn missä tahansa julkisessa paikassa ovat matkapuhelimesi pitäminen hiljaisena ja tilaa muille. Ole ystävällinen, mutta jos et halua häiritäsi ja tarvitset apua keskittymiseen, muista ottaa mukaan kuulokkeet.

Muut kahvilavarusteet

Tässä on tarkistuslista yllä olevista asioista ja joitain muita asioita, jotka pakataan kannettavan tietokoneen laukkuun:

  • Lisäakku, jos et voi tarttua istuimeen pistorasiasta
  • Mikrokuituliina ja näytön puhdistusaine; Tarvitsen näitä aina, etenkin talosta
  • Kuulokkeet
  • Kaapelilukko
  • Kynät, paperi, käyntikortit ja muut työtavarat

Nauti työskentelystä ”kolmannelta paikalta”.