Skip to content

Kuinka työttömän maksukortti jäädyttää signaalin lisääntyvän petoksen

20 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Sadat tuhannet työttömyyskortit jäädytettiin hiljattain Kaliforniassa petosten takia.
  • Online-luotto- ja maksukorttipetokset ovat lisääntymässä, asiantuntijat sanovat.
  • Käytä hyvämaineisia yrityksiä ja perusta seurantajärjestelmä itsesi suojaamiseksi.

Viime aikoina satojen tuhansien työttömyyskorttien jäädyttäminen Kaliforniassa petosten takia on merkki siitä, että korttien väärinkäyttö on lisääntymässä ympäri maailmaa, asiantuntijat sanovat.

Kalifornian viranomaisten toiminta aiheuttaa todennäköisesti huomattavia vaikeuksia työttömille, jotka jo kamppailevat koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten kanssa. Varojen saanti voi viedä jonkin aikaa, tarkkailijat sanovat.

”Monet ihmiset ovat riippuvaisia ​​valtiontuesta laskujensa maksamiseksi ja tuskin pärjäävät sellaisina kuin ne ovat”, lainanantaja Clarify Capitalin talousjohtaja Nishank Khanna sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Vaikka he pystyvät vahvistamaan henkilöllisyytensä ja saamaan varoja, he menevät päiviä tai viikkoja ilman pääsyä päätuotantoonsa. Maanomistajat, lainanantajat ja perintätoimistot eivät aio odottaa soita, kun asiat on selvitetty. ”

Älä ylpeile rikoksestasi videossa

Osavaltion työllisyyskehitysosaston (EDD) mukaan 350 000 maksukorttia on jäädytetty useiden petosmerkkien takia, mukaan lukien suuri määrä vaatimuksia yhdessä osoitteessa. Lainvalvontaviranomaiset sanoivat löytäneensä väärennettyjä 20 000 dollarin kortteja. Elokuun jälkeen tehdyistä yli 40 pidätyksestä räppäri, joka kehui musiikkivideossa työttömyysetuuspetosten tekemisestä, on pidätettynä Los Angelesissa.

”Osaston tärkein tavoite on tarkistaa nopeasti kaikkien tämän ryhmän hakijoiden henkilöllisyys, joihin huijaushyökkäykset ovat saattaneet vaikuttaa, samalla kun pyrimme sulkemaan mahdollisesti petolliset vaateet”, EDD sanoi lehdistötiedotteessa.

”Monet ihmiset ovat riippuvaisia ​​valtion tuesta laskujensa maksamiseksi ja tuskin saavat toimeensa sellaisenaan.”

Tapaus on varoitus kuluttajille verkkopetosten lisääntymisestä, asiantuntijat sanovat. Yhdysvaltojen osuus luotto- ja maksukorttipetoksista oli 9,47 miljardia dollaria vuonna 2018.

”Maksukorttipetos on valitettavasti todellakin melko laajalle levinnyttä ja huolestuttavaa”, sanoi yksityisyyden suoja ProPrivacy -yhtiön kirjailija Attila Tomaschek sähköpostihaastattelussa. ”Varsinkin tällaisena aikana, kun maailmanlaajuinen pandemia on aiheuttanut valtavan finanssikriisin niin monien ihmisten kanssa, jotka hakevat työttömyysetuutta, järjestelmän petostentilat lisääntyvät.”

Pysy valppaana

Kuluttajien tulisi toimia suojautuakseen petoksilta, tarkkailijat sanovat. Aseta ensin hälytykset, Khanna sanoi. ”Mobiilihälytysten asettaminen pankkikortillesi voi auttaa sinua seuraamaan maksukorttisi toimintaa”, hän lisäsi. ”Pysyminen ajan tasalla antaa sinun toimia nopeasti, kun epäilyttävää toimintaa tapahtuu. Nopea liikkuminen voi auttaa vähentämään vahinkojen määrää.”

Hän suosittelee myös tunnettujen maksujen käsittelyyritysten, kuten PayPalin, käyttämistä verkkokauppojen loppuunsaattamiseen, koska ”näillä yrityksillä on käytössä kattavat turvatoimet tietojesi suojaamiseksi”.

Ole varovainen myös phishing-huijauksista. ”Asianmukaisen huolellisuuden tekeminen avaamalla sähköposteja ja suorittaessasi liiketoimia verkossa voi auttaa sinua välttämään huonon tilanteen”, Khanna sanoi. ”Harjoittele aina terveellistä skeptisyyttä ja tarkista, että teet niin luotetun ja suojatun palveluntarjoajan kanssa milloin tahansa, kun syötät henkilökohtaisia ​​tietojasi verkossa.”

Varo myyntipisteiden korttihakijoita, erityisesti huoltoasemien pumppuissa, ehdotti Comparitechin yksityisyyden puolustaja Paul Bischoff sähköpostihaastattelussa.

”Käytä naamioitua tai tokenoitua korttia tai maksutapaa, kun teet ostoksia verkossa, sen sijaan, että kirjoittaisit oikeat maksukorttitietosi”, hän lisäsi. ”Pidä tarkasti silmällä epätavallisen toiminnan tiliotteita. Älä jätä huomioimatta pieniä muutaman sentin maksuja. Rikolliset käyttävät niitä usein tarkistaakseen, onko kortti edelleen voimassa.”

”Maksukorttipetos on valitettavasti todellakin melko yleistä ja huolestuttavaa.”

Maksukorttien välttäminen kokonaan voi olla paras vaihtoehto useimmille tapahtumille, asiantuntijat sanovat.

”Onko sinulla luottokortti jokapäiväisiin kuluihin, kuten kaasu, lähikaupat, tavaratalot, verkkokaupat, matka- ja vuokra-autoyritykset”, Talousneuvontasivuston Young and Finance omistaja Jaquetta Ragland sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Heidän tulisi käyttää debit-korttiaan vain yleishyödyllisten palveluiden, vuokran / asuntolainan ja maksujen maksamiseen hyvämaineisten yritysten kanssa. Tämä vähentää heidän maksukorttitietojensa altistumisriskiä.”

Niille, jotka päättävät käyttää maksukorttia, on viisasta pysyä valppaana. Amazon Prime Day ei ehkä ole ainoa syy kerätä maksuja.