Skip to content

Kuinka vähentää datan käyttöä Chromessa iOS: lle

18 de heinäkuu de 2021

Jos sinulla on rajoitettu tietosuunnitelma, iPhonen datan käytön seuraaminen voi olla tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Tämä pätee erityisesti Internet-selailuun, koska edestakaisin lentävien kilotavujen ja megatavujen määrä kasvaa nopeasti. Asioiden helpottamiseksi Google Chrome tarjoaa kaistanleveyden hallintaominaisuuden, jonka avulla voit määrittää, milloin selain esiladaa verkkosivut. Verkkosivujen esilataus nopeuttaa selainkokemustasi, ja se käyttää tietoja. Näin muutat esilatausasetuksiasi datan käytön säästämiseksi. Google Chrome -sovellus vaatii laitteen, jossa on iOS 12 tai uudempi.

Kaistanleveyden hallinta Google Chromessa iOS: lle

Sinun on mentävä Chrome-asetuksiin hallitaksesi esiladattuja verkkosivun asetuksia.

 1. Avaa Chrome-sovellus iOS-laitteellasi ja valitse valikossa -kuvake (kolme pistettä) oikeassa alakulmassa.

 2. Valitse asetukset.

 3. Vieritä alaspäin ja napauta Kaistanleveys.

  Kaistanleveys Chrome-asetuksissa iOS: lle

 4. Valitse Esiladata verkkosivut.

 5. Valitse Vain Wi-Fi-verkossa esiladata sisältöä vain, kun laite on Wi-Fi-yhteydessä. Tämä on suositeltava asetus käyttäjille, joilla on rajoitettu tietosuunnitelma.

 6. Valitse Aina jotta Chrome lataa verkkosivut aina esilataukseen. Verkkosisällön esilataus on kätevää, nopeuttaa selaamista ja käyttää huomattavaa määrää tietoa. Tätä asetusta ei suositella, jos sinulla on rajoitettu mobiilidatapaketti.

 7. Valitse Ei koskaan jotta Chrome ei koskaan lataa verkkosisältöä esitystyypistä riippumatta.

  Esiladata verkkosivun asetukset iOS Chrome -sovelluksessa

 8. Kun olet valinnut vaihtoehdon, napauta Tehty tallentaa muutokset.

Chromessa iOS: llä oli aiemmin Data Saver -ominaisuus, joka, kun se otettiin käyttöön, paransi sivun latausaikoja automaattisesti. Google poisti tämän ominaisuuden vuonna 2019 korvaamalla sen yksinkertaistetulla tilalla Android-laitteilla. Yksinkertaistettu tila ei ole käytettävissä työpöydällä tai iOS: ssä.