Skip to content

Kuinka vahva langaton Wi-Fi-signaali on? Näin saat selville

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Siirry Windowsissa Verkko ja Internet > Verkko-ja jakamiskeskus. Valitse sininen Wi-Fi linkki nähdäksesi signaalin voimakkuuden.
  • Macissa Wi-Fi-ilmaisin sijaitsee valikkorivin näytön oikeassa yläkulmassa.
  • Käytä Linux-järjestelmissä seuraavaa komentoa: iwconfig wlan0 | grep -i –värisignaali.

Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka Wi-Fi-signaalin voimakkuutta tarkistetaan useilla alustoilla. Nämä ohjeet koskevat tällä hetkellä tuettuja Windows-, Mac-, Linux-, iOS- ja Android-versioita.

Kuinka mitata Wi-Fi-signaalin voimakkuutta

Langattoman Wi-Fi-verkkoyhteyden suorituskyky riippuu radiosignaalin voimakkuudesta. Langattoman tukiaseman ja liitetyn laitteen välisellä polulla signaalin voimakkuus kumpaankin suuntaan määrittää kyseisellä linkillä käytettävissä olevan tiedonsiirtonopeuden.

Käytä seuraavia tapoja määrittääksesi Wi-Fi-yhteyden signaalin voimakkuus ja etsimällä tapoja parantaa yhdistettyjen laitteiden Wi-Fi-aluetta. Eri työkalut voivat näyttää erilaisia ​​tuloksia. Nämä vaihtelut johtuvat eroista siinä, miten apuohjelmat keräävät näytteitä, ja ajoituksesta, jota käytetään yleisluokituksen ilmoittamiseen.

Verkon kaistanleveys ei ole sama kuin signaalin voimakkuus. Verkon kaistanleveys on nopeus, jonka saat Internet-palveluntarjoajalta. Signaalin voimakkuus määrittää Wi-Fi-verkkoon liitetyn laitteiston toimivuuden ja tukiaseman kantaman koko alueella.

Käytä sisäänrakennettua käyttöjärjestelmän apuohjelmaa

Microsoft Windows ja muut käyttöjärjestelmät sisältävät sisäänrakennetun apuohjelman langattomien verkkoyhteyksien seuraamiseksi. Tämä on nopein ja helpoin tapa mitata Wi-Fi-voimakkuutta.

Uudemmissa Windows-versioissa valitse tehtäväpalkin verkkokuvake nähdäksesi langattoman verkon, johon olet yhteydessä. On viisi palkkia, jotka osoittavat yhteyden signaalin voimakkuuden: yksi on heikoin ja viisi paras.

Löydä verkkoyhteys nykyaikaisissa Windows-versioissa avaamalla Ohjauspaneeli ja siirtymällä kohtaan Verkko ja Internet > Verkko-ja jakamiskeskusja valitse sininen Wi-Fi linkki nähdäksesi Wi-Fi-voimakkuuden.

Macissa Wi-Fi-ilmaisin sijaitsee valikkorivin näytön oikeassa yläkulmassa.

Linux-järjestelmissä, käytä seuraavaa komentoa näyttääksesi signaalin tason pääteikkunassa:

iwconfig wlan0 | grep -i –värisignaali

Liitännän lähtö näytetään dB-arvona. Mitä negatiivisempi arvo, sitä huonompi signaalin voimakkuus. Kaikkea arvoa -50dBm – -70dBm voidaan pitää hyvänä kunnolliseen signaalin voimakkuuteen.

Käytä älypuhelinta tai tablettia

Kaikilla Internet-yhteensopivilla mobiililaitteilla on asetuksissa osa, joka näyttää Wi-Fi-verkkojen voimakkuuden alueella. Esimerkiksi iPhonessa avaa asetukset sovellus ja siirry sitten Wi-Fi nähdäksesi käyttämäsi verkon Wi-Fi-voimakkuuden ja minkä tahansa kantaman verkon signaalin voimakkuuden.

Vastaavaa menetelmää voidaan käyttää Android-puhelimessa tai -tablet-laitteessa. Katso Asetukset-kohdasta, Wi-Fi, tai Verkko-valikossa. Valitse esimerkiksi Android 10: tä käyttävän Google Pixelin asetuksissa Verkko ja Internetja valitse sitten käyttämäsi Wi-Fi ja valitse sitten rataskuvake sen verkon vierestä, johon olet yhteydessä. Siellä näet signaalin voimakkuuden.

Toinen vaihtoehto on ladata ilmainen sovellus, kuten Wifi Analyzer Androidille, joka näyttää Wi-Fi-voimakkuuden visuaalisesti dBm: nä verrattuna muihin läheisiin verkkoihin. Samanlaisia ​​vaihtoehtoja on saatavilla muille alustoille, kuten iOS.

Avaa langattoman sovittimen apuohjelma

Jotkut langattoman verkon laitteiden tai kannettavien tietokoneiden valmistajat tarjoavat ohjelmistosovelluksia, jotka seuraavat langattoman signaalin voimakkuutta. Nämä sovellukset raportoivat signaalin voimakkuuden ja laadun perustuen prosentteihin nollasta 100 prosenttiin ja erityisesti laitteistoon räätälöityihin yksityiskohtiin.

Käyttöjärjestelmän ja toimittajan laitteisto-apuohjelma voivat näyttää samat tiedot eri muodoissa. Esimerkiksi yhteys, jolla on erinomainen 5 baarin luokitus Windowsissa, voi näkyä myyjäohjelmistossa erinomaisena, ja prosenttiluokitus on välillä 80% ja 100%. Toimittajan apuohjelmat voivat usein käyttää ylimääräisiä laitteistolaitteita radiosignaalitasojen tarkkaan laskemiseen desibeleinä (dB) mitattuna.

Wi-Fi-paikannuslaitteet ovat toinen vaihtoehto

Wi-Fi-paikannuslaite etsii lähialueiden radiotaajuuksia ja havaitsee lähellä olevien langattomien tukiasemien signaalin voimakkuuden. Wi-Fi-paikannuslaitteet ovat pieniä laitteistovälineitä, jotka sopivat avaimenperään.

Useimmat Wi-Fi-paikannimet käyttävät neljän ja kuuden LED-merkkivaloa osoittamaan signaalin voimakkuutta palkkayksiköissä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Windows-apuohjelma. Toisin kuin yllä, Wi-Fi-paikannuslaitteet eivät kuitenkaan mittaa yhteyden voimakkuutta, vaan ennustavat vain yhteyden voimakkuuden.