Skip to content

Kuinka valita laturi: tarvitsetko suuritehoisen laturin?

19 de maaliskuu de 2021

Kun päivität auton äänentoistoa, on tärkeää ottaa huomioon lisävirtavaatimukset, jotka tulevat täydennetyn äänijärjestelmän mukana. Tehdasgeneraattorisi saattaa olla tarpeeksi tai se ei välttämättä leikkaa sitä. Kysymys ei yleensä ole, tarvitsetko vahvempaa laturia, vaan kuinka paljon sen on oltava ja kuinka paljon on liikaa.

Kuinka paljon laturia on liikaa?

Hyvä uutinen on, että tehtaan vaihtovirtageneraattorin korvaaminen suuritehoisella vaihtovirtageneraattorilla ei sinänsä vahingoita autosi muuta elektroniikkaa, vaikka uusi laturi olisi paljon, paljon suurempi kuin vanha.

Esimerkkinä trendit, jotka ovat lähempänä naurettavaa kuin todennäköistä, sanotaan, että määrität, että uusi äänentoistojärjestelmäsi ja auton olemassa olevat tehovaatimukset ovat yli 200 A. Turvaverkoksi valitset 300A-laturin.

Vaikka onnistuisikaan löytämään korkeavahvistingeneraattori, joka pystyy asettamaan massiivisen 300A: n samalla kun se silti jotenkin mahtuu moottoritilaan, ylimääräinen ampeeria käytetään vain, jos ja kun laitteesi sitä todella tarvitsevat. Voit olla rauhallinen, että liian suuren laturin ainoa haittapuoli on, että se on rahan tuhlausta, eikä se vahingoita sähköjärjestelmääsi.

Tärkein huomautus on, että jos äänentoistojärjestelmäsi todella vaatii niin paljon ampeeria, sinun on tehtävä muutamia muutoksia, jotka sinun on tehtävä ennen todella korkean vahvistimen asentamista, joka on todella että iso, mutta ne ovat enemmän estämään virta- ja maakaapelien palamista kuin suojaamaan sellaista herkkää elektroniikkaa, joka pitää autosi käynnissä.

Korkean vahvistimen laturin tarjonta ja kysyntä

Jos olet huolissasi korkean vahvistimen laturista, joka tarjoaa liikaa virtaa ECU: lle tai muulle sähköjärjestelmän osalle, sinun ei tarvitse.

Laturin ampeeriluokitus on pohjimmiltaan vain virran määrä, jonka yksikkö pystyy sammuttamaan, ei määrä, jonka se aina antaa. Joten jos koko autosi elektroniikka, yhteenveto, vain vetää 60A, niin hirveä 300A-laturi tuottaa vain 60A.

Virta toimii siten, että mikä tahansa sähkökomponentti vetää vain niin paljon virtaa kuin sen tarvitsee toimia. Joten vaikka tehokas vahvistin saattaa imeä 150A, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sama 150A syöksyy hienoihin LED-ajovaloihin ja puhaltaa ne pois.

Koska ampeeri on tehon funktio jaettuna voltteilla, se toimii lähinnä kysynnän ja tarjonnan perusteella – laturi tuottaa vain niin paljon virtaa kuin kukin komponentti vaatii. Laturi tuottaa riittävän ampeerin vastaamaan yhdistetyn sähköjärjestelmän tarpeita milloin tahansa, ja sitten kukin komponentti vetää osuutensa.

Voit määrittää kuinka paljon ampeeria komponentti aikoo vetää, voit jakaa sen tehon järjestelmän jännitteellä. Joten perustason 50 watin ajovalaisimet vetävät vain ehkä 4A (50W / 13,5V), vaikka iso vahvistimesi piirtää monta kertaa enemmän.

Tarvitsetko todella suuritehoista laturia?

Jokaisen autosi sähkökomponentin on käytettävä jonkin verran virtaa toimiakseen. Jos et tee mitään muutoksia tai lisää mitään lisäelektroniikkaa, voit yleensä olla varma laturin kanssa.

Kysymys on siitä, että tehtaan vaihtovirtageneraattorit kulkevat tyypillisesti tehtaiden komponenttivaatimusten suhteen suoraan repeytyneitä reunoja vasten, joten virran nälkäisten jälkimarkkinoiden laitteiden asentaminen voi johtaa riittämättömään tehoon. Se voi ilmetä välkkyvinä tai himmeinä ajovaloina, tai moottori voi jopa kuolla.

Joissakin olosuhteissa jo aneemisen tehdasgeneraattorin ylikuormitus voi jopa johtaa varhaisiin vikoihin. Ja jos vain vaihdat hajonneen vaihtovirtageneraattorin toiseen, jolla on samat tekniset tiedot, sama tapahtuu todennäköisesti vain uudelleen.

Kuinka paljon laturin virtaa tarvitset?

Useimmat perusäänikomponentit eivät vetää liikaa virtaa. Esimerkiksi tavallinen pääyksikkö, jossa on sisäänrakennettu vahvistin, voi vetää alle 10 A. Vertailun vuoksi tyypilliset ajovalot ovat myös noin 10A: n vetoa, huurteenpoistaja voi vetää jopa 15A: n ja ilmastointi vetää tyypillisesti yli 20A.

Monissa tapauksissa voit päivittää jälkimarkkinaradioksi huolehtimatta liikaa suurtehoisen laturin asentamisesta. On kuitenkin tapauksia, joissa päädyt selvästi kasaamaan enemmän kuin mitä tehtaan vaihtovirtageneraattori pystyy käsittelemään.

Kun aloitat joukon jälkimarkkinoilla olevia äänilaitteita, erityisesti voimakkaita vahvistimia, asiat voivat nopeasti päästä käsistä. Esimerkiksi tehovahvistimen asentaminen, joka vetää vähintään 70 ampeeria autoon, joka toimitetaan tehtaalta perusstereolla, voi aiheuttaa valtavia ongelmia, jos laturi pystyy vain aloittamaan 60A: n.

Tehtaan sähköjärjestelmillä on erilaiset toleranssit, mutta jos aiot ylittää vaatimukset yli 10 tai 15 prosentilla, korkeatehoinen laturi voi olla hyvä idea.

Jos tarvitset vain vähän ylimääräistä mehua, auton äänikondensaattori voi olla parempi valinta.

Tarvittavat suurivahvistinvaraajan sähköjärjestelmän muutokset

Vaikka iso laturi ei vahingoita autosi yksittäisiä elektronisia komponentteja, voi olla kaksi asiaa: laturin virtajohto ja maadoitushihna tai -hihnat.

Koska korkeavahvistingeneraattori tuottaa paljon enemmän mehua kuin tehdasyksikkö, ja virta- ja maakaapelit valittiin OEM-yksikköä silmällä pitäen, nämä kaapelit eivät välttämättä ole riittävän suuria.

Kun asennat suurivahvistingeneraattorin tai kun joku muu asentaa sen, sinun kannattaa harkita sekä maadoitushihnojen että laturin ja akun välisen virtajohdon vaihtamista painavampiin kaapeleihin.

Vaikka on mahdollista laskea karkeasti oikea koko perustuu suurimpaan ampeeriin, jonka kanssa olet tekemisissä, hyvä nyrkkisääntö on vain mennä paksuimmalla mittarilla, joka toimii sovelluksessa.

Et voi todella mennä liian iso tässä tapauksessa, ja mitä paksummat kaapelit, sitä paremmin sinulla on – varsinkin jos menet 300A-vaihtovirtageneraattorin hirviön kanssa.