Skip to content

Kuinka varmistaa, että aktivointilukko pitää Apple Watchin turvallisena

19 de maaliskuu de 2021

Apple Watchin aktivointilukko on kellon varkaudenesto, joka varmistaa henkilötietojesi turvallisuuden, jos se varastetaan. Kun olet valmis myymään kellosi, haluat poistaa aktivointilukon käytöstä. Saatat joutua myös poistamaan aktivointilukon, jos kelloasi korjataan tai huolletaan. Näin voit ottaa Apple Watch -aktivointilukon käyttöön ja poistaa sen käytöstä.

Tämän artikkelin tiedot koskevat AppleOS-kelloja, joissa on watchOS 6 ja sitä uudemmat versiot, sekä iPhone Watch -sovellusta iOS 13: ssa, iOS 12: ssa, iOS 11: ssä ja iOS 10: ssä.

Mikä on aktivointilukko?

Jos tunnet iPhonen aktivointilukon, et löydä yllätyksiä Apple Watchista. Se on vahva varkaussuoja, jonka Apple rakensi kelloon. Jos kadotat Apple Watchisi, kello pysyy yhdistettynä Apple ID: hen, ja Aktivointilukko estää ketään muuta poistamasta sitä ja käyttämästä sitä.

Jos salasanasi on käytössä myös Apple Watchissasi, vieraat eivät edes pääse käyttämään mitään kellon sovelluksia tai näyttöjä, kun se ei ole ranteessasi.

Aktivointilukon takia voit löytää kellosi Applen Find My -palvelun avulla, eivätkä vieraat pääse käyttämään kellosi tietoja.

Tärkeintä on, että niin kauan kuin Aktivointilukko on päällä, vain sinä (tai joku, joka tietää Apple ID -salasanasi), voit:

 • Poista Find My -palvelu käytöstä
 • Poista kellon pariliitos iPhonesta
 • Yhdistä kello toisen iPhonen kanssa

Kuinka varmistaa, että Apple Watchin aktivointilukko toimii

Aktivointilukko on hyödyllinen, mutta vain kun se on päällä ja toimii. Varmista, että aktivointilukko on päällä:

 1. Avaa Katsella -sovelluksen iPhonessa.

 2. Napauta Kelloni välilehti näytön alareunassa varmistaaksesi, että olet Oma katselu -sivulla.

 3. Napauta kellon nimeä Oma katselu -sivun yläosassa.

 4. Napauta kiertänyt i kellon nimen oikealla puolella.

 5. Sinun pitäisi nähdä Etsi Oma Apple Watch. Jos teet niin, kellosi aktivointilukko on päällä ja toimii oikein. Jos et näe sitä, voit ottaa aktivointilukon käyttöön.

Kuinka ottaa Apple Watch -aktivointilukko käyttöön

Jos et näe Etsi Oma Apple Watch Watch-sovelluksessa, aktivointilukko ei ole käytössä kellossa. Se on kuitenkin helppo käynnistää, koska se otetaan automaattisesti käyttöön, kun Find My iPhone -ohjelma käynnistetään.

 1. Avaa asetukset -sovelluksen iPhonessa.

 2. Napauta nimeäsi näytön yläosassa.

 3. Napauta Etsi minun.

 4. Napauta Löydä iPhoneni. Käynnistä se seuraavassa näytössä Etsi iPhoneni -kohdan vieressä.

  Kun olet täällä, on hyvä kytkeä molemmat päälle Ota offline-haku käyttöön ja Lähetä viimeinen sijainti koska ne helpottavat kadonneen puhelimen löytämistä, mutta nämä vaihtoehdot eivät ole välttämättömiä.

Apple Watchin aktivointilukko on nyt päällä.

Aktivointilukon poistaminen Apple Watchista

Jos Apple Watch ja iPhone ovat pariksi ja ovat lähellä, voit poistaa aktivointilukon käytöstä iPhonen Watch-sovelluksesta.

 1. Avaa Katsella -sovelluksen iPhonessa.

 2. Napauta Kelloni välilehti näytön alareunassa.

 3. Napauta nimeäsi Oma katselu -sivun yläosassa.

 4. Napauta kiertänyt i kellon nimen oikealla puolella.

 5. Napauta Poista Apple Watchin pariliitos. Napauta näytön alareunassa olevassa ponnahdusikkunassa Poista pariliitos [YourName’s] Apple Watch.

Kuinka poistaa Apple Watchin aktivointilukko verkosta

Jos kelloasi ja puhelintasi ei ole pariliitetty tai ainakin yksi niistä ei ole käytettävissä, joten et voi tuoda niitä lähelle toisiaan, voit poistaa aktivointilukon käyttämällä Applen Find My -palvelua verkkoselaimessa.

Voit käyttää tätä menettelyä myös, jos Apple Watch -laitteesi on huollettava eikä toimi tarpeeksi hyvin kommunikoida iPhonen kanssa.

 1. Kirjaudu iCloud.comiin verkkoselaimella Apple ID: lläsi ja salasanallasi. Valitse Etsi oma tai Etsi iPhone valikkokohdista.

 2. Valitse Kaikki laitteet näytön yläosassa ja valitse Apple Watch avattavasta valikosta.

 3. Valitse Poista Apple Watch Vahvista, että haluat tehdä tämän valitsemalla Poista.