Skip to content

Kuinka videoneuvottelusovellukset kilpailevat näytölläsi

20 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Joka neljäs työntekijä on etäinen.
  • Zoom on noussut valituksi alustaksi.
  • Verkkokokouksissa on otettava huomioon psykologisia tekijöitä.

Pitäkää siitä tai ei, virtuaalikokous on nousemassa osaksi amerikkalaisen liiketoiminnan uutta normaalia.

Videoneuvotteluteollisuus on täydessä kilpailutilassa, kun joka neljäs amerikkalainen työskentelee kotona. Google Meetin uusi 49 hengen ruudukkonäkymä ja taustan hämärtymisen ominaisuudet parantavat yrityksen asemaa taistelussa kilpailijoiden Zoomin, Microsoft Teamsin, WebExin ja Skypen kanssa.

”Lockdown on osoittanut, että ihmiset voivat työskennellä tehokkaasti kotona, joten eteenpäin siirtyminen toimii hybridiympäristössä”, sanoi Starleafin varapuheenjohtaja Mike McCarthy sähköpostilla Lifewire. ”Osa työstä tehdään kotona, ja luotettavat ja turvalliset virtuaalikokoukset ovat olennainen osa tätä. Ihmiset työskentelevät edelleen toimistoistaan, koska sosiaalinen vuorovaikutus on edelleen erittäin tärkeää, mutta painopiste on virtuaalikokouksissa. ”

Hybridimalli voittaa

Startup Solitairedin toimitusjohtaja Neal Taparia uskoo, että videoneuvottelut vaikuttavat kaikkiin tuleviin kokouksiin.

”Jokaisessa kokouksessa on siihen virtuaalielementti. Silloinkin, kun yritykset palaavat toimistoihinsa, heillä on edelleen etätyöntekijöitä. Hybridi-kokoukset, jotka ovat henkilökohtaisesti virtuaalisten osallistujien kanssa, ovat normi. Tämä tarkoittaa, että yritysten on investoitava oikeaan tekniikkaan ja opittava pitämään hybridikokouksia ”, hän kertoi Lifewire sähköpostissa.

Zoomaus ylhäällä

Kaikki nämä yritykset kilpailevat kovassa kilpailussa videoneuvotteluista. Zoom on markkinajohtaja, sijoittuen kolmanneksi Google-kaupan latauskaaviossa ja nro 5 Apple Storen latauskaaviossa.

Toisella sijalla on Google Meet, jota seuraa Microsoft Teams, Ciscon Webex, sitten Skype, alan edelläkävijä. Zoom, Google Meet ja Microsoft Teams ovat kaikki ylittäneet 100 miljoonaa latausta, kun taas Webex on yli 50 miljoonaa latausta.

Vuonna 2010 käynnistetty Skype on ladattu yli miljardi kertaa.

Psykologiset tekijät

Kelly Strain ja Premiere Global Services Georgiassa kirjoittavat, että meidän on otettava huomioon neljä psykologista havaintoa ennen seuraavaa online-tapaamistamme:

  • Tunteelliset näytöt ovat tarttuvia;
  • Vuorotellen puhuminen johtaa korkealaatuisempiin online-kokouksiin;
  • Huono äänenlaatu aiheuttaa fyysistä stressiä; ja
  • Ihmiset toimivat eri tavalla, kun heitä tarkkaillaan.

Alustat Lisää ominaisuuksia

Kilpailun lämmetessä kilpailijat ottavat käyttöön niin monta uutta ominaisuutta kuin heidän kehittäjänsä pystyvät kohtaamaan.

Zoom, joka joutui turvallisuuskriisiin pandemian alussa, vastasi 90 päivän turvallisuuslupauksella jäädyttää kaikki päivitykset lukuun ottamatta tietoturvaa. Ponnistuksen tuloksena syntyi Zoom 5.0, joka on suunniteltu ratkaisemaan kaikki tietoturvavirheitä koskevat ongelmat ja vahvistamaan sovelluksen end-to-end-salausalgoritmia. Google esitteli Google Meet Series One -palvelun, joka tuo tekoälypohjaiset videopuhelut yrityksille yhteistyössä Lenovon kanssa.

Aiemmin vain maksullinen Webex tarjoaa nyt ilmaisen palvelun 50 minuutin kokouksiin, joissa on jopa 100 osallistujaa. Korkean resoluution videotallenteet voidaan tallentaa pilveen, ja pidempiä kokouksia on saatavilla kuukausihinnoin alkaen 13,50 dollarista. Skype julkaisi tässä kuussa version 8.64, jonka avulla voit muokata reaktiovalitsinta ja korjata joitain pikanäppäinongelmia.

Microsoft lisäsi viime viikolla sisäänrakennettuja työkaluja oppimisen räätälöimiseksi opiskelijoiden tarpeiden mukaan. Yli 230 000 oppilaitoksen kanssa, jotka käyttävät Teamsia etä- ja hybridi-oppimiseen, Microsoft lisäsi sosiaalis-emotionaaliseen oppimiseen liittyvät ylistysmerkit tunnistamaan opiskelijoiden sosiaaliset taidot, kasvattamaan tunnesanastoa ja antamaan arvokkaan tunnustuksen opiskelijoiden päivittäisistä voitoista.

Virtuaalikokoukset ovat pelastuslautta

Barry Myers Slingshot Eventsin mukaan virtuaalikokoukset ovat olleet yritysten hengenpelastaja pandemian aikana.

”Verkkokokoukset ovat säästäneet pekonia yrityksille pandemian sulkemisen aikana, koska ne ovat osoittautuneet välttämättömäksi työkaluksi tiimien pitämisessä yhteydessä”, hän sanoi sähköpostitse Lifewire.

”Virtuaalikokoukset ovat jatkoa perinteisen puhelun eduille”, Myers jatkoi. ”Ne poistavat maantieteellisen etäisyyden esteet. Ne mahdollistavat reaaliaikaisen sitoutumisen, mikä tekee rikkaasta vuorovaikutuksesta tehokkaan. Ja ne voidaan suurelta osin saavuttaa laitteilla, ohjelmistoilla ja verkkoyhteyksillä, jotka ovat jo käytössä melkein kaikilla työpaikoilla. ”

”Lukitus on osoittanut, että ihmiset voivat työskennellä tehokkaasti kotona …”

Virtuaalikokoukset ovat täällä pysyäksesi. Yritykset ymmärtävät etätyön ja etämahdollisuuksien arvon työntekijöille riippumatta siitä, ovatko ne täysin etäisiä tai työskentelevät hybridimallissa. Kun pandemia on ohi, monet yritykset sanovat, että tulee olemaan ”uusi normaali”, jossa etätyö ja virtuaalikokoukset ovat keskeinen osa. Kun palveluntarjoajat taistelevat olevan valittu virtuaalinen kokousalusta, kokemus lupaaa vain parantua.