Skip to content

Kuinka videopuhelut vaikuttavat ympäristöön

20 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Kiinteän verkon Internet-tiedot vaativat valtavia määriä maata ja vettä.
  • Pelkkä videopuheluiden pudottaminen HD: stä SD: hen voi vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeä.
  • Sinulla on nyt tekosyy sammuttaa kamera työpuheluita varten.

COVID-19 on pakottanut meidät työskentelemään kotoa ja tuottanut odottamattomia ympäristöhyötyjä, mutta lisääntyneen Internet-käytön kuluttama energia uhkaa kumota tämän vihreän siunauksen.

Kuinka suuri tämä kasvu on? Riittää, että syntyvä ylimääräinen hiili vaatii metsän, joka on Portugalin kokoista kaksinkertainen, lukitsemaan syntyvä CO2. Maa- ja vesijalanjäljet ​​ovat yhtä valtavat, ja tämä koskee vain kiinteää internetiä. Mutta voimmeko tehdä mitään tämän trendin pysäyttämiseksi?

”Huomasimme, että videon poistaminen käytöstä Skype- tai Zoom-puheluiden aikana on erittäin tehokasta”, johtava tutkija Renee Obringer kertoi Lifewire sähköpostitse, ”varsinkin jos ihmiset työskentelevät etänä ja viettävät paljon aikaa verkossa.”

Sammuta nuo kamerat

Obringerin johtaman uuden tutkimuksen mukaan Internetin käyttöön tarvittavien datakeskusten virranottoon tarvittava vesi ja maa ovat hämmästyttäviä, samoin kuin CO2-jalanjälki. Niin iso, itse asiassa, että on helpompi ymmärtää pienempiä, mutta yhtä järkyttäviä numeroita.

Esimerkiksi ”yleinen videoiden suoratoistopalvelu” käyttää 7 Gt tunnissa videoiden suoratoistoon 4K-muodossa. Tämä tuottaa 441 grammaa (melkein kiloa) hiilidioksidia päivässä. Pelkkä videolaadun pudottaminen teräväpiirtotarkkuudesta tavalliseen tarkkuuteen säästää vastaavan määrän päästöjä [generated from] ajaen autoa Baltimoresta Philadelphiaan. ”

Tässä on toinen: ”Jos 70 miljoonaa suoratoistotilaajaa heikentäisi suoratoistopalvelujensa videolaatua”, kirjoittaa Obringer, ”kuukausittainen lasku olisi 3,5 miljoonaa tonnia [one tonne equals 1000kgs] hiilidioksidia – vastaa 1,7 miljoonan hiilentonnin poistamista eli noin 6 prosenttia kuukausittaisesta hiilen kokonaiskulutuksesta Yhdysvalloissa. ”

Tämä on erityisen ärsyttävää. Videoneuvottelusovelluksia ei ole syytä käyttää 4K: lla, koska verkkokameramme eivät voi toimia tällaisilla tarkkuuksilla, ja vaikka ne voivatkin, ne näyttävät kauheilta. Joten, ensimmäinen vaihe on, että kaikki sammuttavat videon puhelustaan, ellei sitä tarvita.

Kuinka leikata jätteet

Parhaat korjaukset saataisiin alustan toimittajilta. Videovirrat voidaan leikata automaattisesti samalla tavalla kuin ääni voidaan mykistää, ellei joku puhu.

Sovellukset tulisi suunnitella uudelleen, jotta ne käyttävät vähemmän tietoja. Pelkkä suoratoistovideon laadun heikkeneminen, Obringer sanoo, ”johtaisi 53,2 miljoonan litran vähenemiseen 100 000 käyttäjää kohti kuukaudessa, tarpeeksi vettä yli 185 tonnin perunan kasvamiseen”.

Tämän ylimääräisen energiankulutuksen vaikutukset tuntuvat eri tavoin ympäri maailmaa. Esimerkiksi Brasilia saa melkein 70 prosenttia sähköstään vesivoimalla. Sen vesijalanjälki on muita maita korkeampi, mutta sen hiilijalanjälki on paljon pienempi. Tämä Obringerin mukaan osoittaa, että meidän ei pitäisi arvioida ympäristövaikutuksia pelkästään hiilipäästöjen perusteella. On myös tärkeää välttää köyhempien maiden vahingoittamista entisestään polkumyynnillä niihin.

”Koska tietojen käsittelyä / varastointia ja tietyn osan tiedonsiirrosta ei välttämättä tapahdu maassa, jossa tietoja käytetään, tämä vertailu korostaa myös kompromisseja, kun datakeskuksia sijoitetaan eri maantieteellisille alueille ympäri maailmaa”, kirjoittaa Obringer .

Yksilönä voi tuntua turhalta tehdä joitain näistä muutoksista; mitä yksi ihminen voi tehdä näiden valtavien lukujen edessä? Mutta suuntaukset alkavat pienestä, ja jokainen vähän auttaa.

Sinulla on myös hyvä tekosyy pitää kamera pois päältä neuvottelupuhelujen aikana. Kuka ei pidä siitä?