Skip to content

Kuinka videoseuranta voi viedä yksityisyyttäsi

20 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Amazonin Echo Show 10 on myynnissä 25. helmikuuta ja sisältää kääntyvän näytön, joka voi seurata sinua ympäri huonetta.
  • 249,99 dollarin Show 10 herättää huolta yksityisyyden puolustajien keskuudessa, jotka ovat huolissaan siitä, että käyttäjät eivät koskaan ole kameran ulkopuolella.
  • Amazon vaatii, että yksityisyys on sisällytetty Show 10 -muotoiluun.

Amazonin uusi Echo Show 10 herättää yksityisyyttä koskevia huolenaiheita nyt, kun se voi seurata sinua ympäri huonetta.

Show 10 tulee myyntiin 25. helmikuuta hintaan 249,99 dollaria. Toisin kuin aikaisemmissa malleissa, tässä on kääntyvä näyttö, joka voi seurata liikkeitäsi, joten se tulee aina kohtaamaan sinut videokeskustelujen aikana. Asiantuntijoiden mukaan seurantaominaisuus avaa uuden rintaman yksityisyyden suojaan.

”Vaikka tämä malli sisältää tavanomaiset Echoon liittyvät yksityisyyden huolenaiheet (kuunnella herätyssanaa, kuulla virheellisesti herätyssana, työntekijöiden pääsy nauhoitettuihin keskusteluihin, muut käyttäjät voivat nähdä keskustelusi transkriptiot ja paljon muuta), Show voi myös seurata sinua ympäri huonetta, mikä tarkoittaa, että et ole koskaan näytön ulkopuolella ”, Chris Hauk, Pixel Privacyn kuluttajansuojamestari, sanoi sähköpostihaastattelussa.

”Vaikka laite tarjoaa perinteisen sisäänrakennetun kameran sulkimen, joka on saatavana useimmissa Echo Show -malleissa, uskallan sanoa, että monet käyttäjät eivät hyödynnä tätä ominaisuutta.”

Tarkkailen sinua, tarkkailen minua

Echo Show 10: n siirrettävä näyttö voi olla kätevä ominaisuus. Jos esimerkiksi valmistat ruokaa, voit aina katsoa reseptin Echossa. Tai jos käytät Netflixiä – upouutta ominaisuutta Amazonin älykkäille näytöille -, voit katsella suosikkiohjelmasi kävellessäsi kotona.

Alexa-laitteiden keskeinen yksityisyyden huolenaihe on varmistaa, että käyttäjät tietävät kuuntelevansa, kirjoittaa Carla Diana tulevassa kirjassaan, Robotini saa minut: kuinka sosiaalinen suunnittelu voi tehdä uusista tuotteista inhimillisempiä, Harvard Business Review Press (30. maaliskuuta 2021).

”Kutsuessaan se tekee hyvää työtä kertoessaan ihmisille, että se kuuntelee aktiivisesti, ja hehkuvassa valorenkaassa oleva liikkuva kohokohta osoittaa kuuntelijan suuntaan”, hän kirjoittaa. ”Tyhjäkäynnillä se tekee kuitenkin huonoa työtä kertoessaan ihmisille, mitä se tekee sosiaalisesta näkökulmasta.”

”Amazon Echo Show 10: n tietosuojaongelmat ovat samat kuin minkä tahansa Amazon Echo -laitteen kanssa.”

Amazon vaatii, että yksityisyys on sisällytetty Show 10 -muotoiluun. Sen mukaan mallissa on useita kerroksia yksityisyyden säätimiä, mukaan lukien mikrofonin / kameran virtapainike ja sisäänrakennettu suljin kameran peittämiseksi.

”Näytön liikettä ohjaava käsittely tapahtuu turvallisesti laitteella, kuvia tai videoita ei tallenneta” tuotteen verkkosivun mukaan. ”Lisäksi voit hallita kokemustasi liikkeellä – jätä se koko ajan päälle, tiettyjen toimintojen aikana, sammuta se kokonaan tai aseta se liikkumaan vain, kun pyydät sitä nimenomaisesti. Kysymyksiä ovat” Alexa, lopeta minun seuraaminen ”tai” Alexa, sammuta liike. ”

Show 10: llä on enemmän yksityisyyttä, sanoo asiantuntija

Yksityisyyden suojaa käsittelevän verkkosivuston Caleb Chen kertoi sähköpostihaastattelussa, että Amazon on siirtynyt vastaamaan yksityisyyden suojaan helpottamalla kameran käytön lopettamista.

”Amazon Echo Show 10: n tietosuojaongelmat ovat samat kuin minkä tahansa Amazon Echo -laitteen kanssa”, hän lisäsi. ”Jos sitä käytetään tarkoitetulla tavalla, laite on aina kuunteleva Internetiin kytketty mikrofoni, joka voi olla yksi kelmi työntekijä tai yksi salainen tuomioistuimen määräys, jota ei käytetä yksityisyytesi rikkomiseen.”

Vaikka kyky seurata käyttäjiä ympäri huonetta voi olla ongelmallista, yksityisyyden kannalta, se voi olla hyödyllistä myös monille käyttäjille.

”Minä itse olen yrittänyt käydä keskusteluja appien kanssa, joilla ei ole aivan ajatusta pysyä kehyksessä”, Hauk sanoi. ”Meillä on samat ongelmat lastenlastemme kanssa, jotka usein hyppäävät kehyksestä. Tästä syystä (muun muassa) käytämme videokeskusteluja yleensä iPhonessa ja iPadissa FaceTimen kautta. Lastemme on helppo seurata energisesti tuntemamme isoäidit. ”