Skip to content

Kuinka virtuaalitodellisuus vie taidetta verkkoon

20 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Museot ja galleriat ovat yhä enemmän siirtymässä verkkonäyttelyihin, koska koronaviruspandemia rajoittaa läsnäoloa.
  • Online-taiteen katselu voi tarjota kontekstia ja tietoa, jota on vaikea välittää henkilökohtaisesti, joidenkin asiantuntijoiden mukaan.
  • New Yorkin Metropolitan Museum of Art tarjoaa videoita, joiden avulla ihmiset voivat käydä käytännössä museon taiteessa ja arkkitehtuurissa pallomaisen 360 ° -tekniikan avulla.

Taiteen ystävät voivat nyt kääntyä kasvavan valikoiman näyttelyitä verkossa, koska koronaviruspandemia rajoittaa heidän pääsyään museoihin ja gallerioihin.

Monet museot tarjoavat virtuaalikierroksia näyttelyistään, ja galleriat yrittävät houkutella ostajia näyttämällä tarjontaansa verkossa. Koululapset, jotka yleensä kiertäisivät museoita, ovat saamassa lähikuvan verkon kautta kaikkeen dinosauruksista klassiseen taiteeseen. Asiantuntijoiden mukaan taiteen katseluun verkossa on jopa joitain haittoja.

”Vaikka vierailijoiden erittäin henkilökohtaista yhteyttä taideteoksiin ja galleriatiloihin ei voida toistaa verkossa, museo on havainnut, että yhteyden muodostaminen suoraan eläviin taiteilijoihin, tutkijoihin ja keräilijöihin sekä muihin online-vierailijoihin tarjoaa erittäin rikkaan kontekstin kaikille, ”Montereyn taidemuseon väliaikainen toimitusjohtaja Corey Madden sanoi sähköpostihaastattelussa.

”Taiteen digitaalinen kopiointi voi myös tarjota vierailijoille joitain tärkeitä lisäetuja, mukaan lukien kyky zoomata nähdäksesi työn tarkasti, mukavuus ja kokoelman käyttöoikeus ympäri vuorokauden.”

Katso, ei väkijoukkoja

Kun kävijät vähenevät pandemian aikana, museot yrittävät houkutella käyttäjiä korkean teknologian retkillä verkossa. New Yorkin Metropolitan Museum of Art tarjoaa Met 360 ° -projektin, sarjan kuusi lyhyttä videota, joiden avulla ihmiset voivat käydä käytännössä museon taiteessa ja arkkitehtuurissa pallomaisella 360 asteen tekniikalla.

Katsojat voivat kokea seisomisen tyhjässä galleriassa aukioloaikojen ulkopuolella, todistamassa vilkasta tilaa viivästyneenä tai menevän korkealle Met Cloisterien yläpuolelle lintuperspektiivistä.

Chicagossa Field Museum tarjosi äskettäin ilmaisen, interaktiivisen virtuaalikurssin ”Dino or Di-Not” tuodakseen lapset lähemmäksi dinosaurusnäyttelyään, kun museo oli suljettu COVID-19: n vuoksi. Museo houkutteli noin 20 000 osallistujaa tutkimaan erilaisia ​​olentoja.

Taide tehty pandemiaan

Taiteilijoiden mukaan pandemia vaikuttaa myös heidän toimintaansa. Chicagon nykytaiteen museo tilasi Jeanette Andrewsin teoksen Näkymättömät näkymättömät museot, kaupunginlaajuinen, julkinen äänitaidesarja, jossa käytetään käyttäjän aktivoimaa GPS-tekniikkaa.

Neljä puistoa Chicagossa, lähes ”valitse oma seikkailu” -rakenteessa, osallistujat lataavat ilmaisen sovelluksen. Kun he kävelevät puiston läpi, GPS-pohjainen ääni aktivoituu, kun osallistujan liikkeet ja valinnat herättävät näkymättömän museon eloon.

”Kyky hyödyntää huipputeknologiaa antaa yleisölle mahdollisuuden päästä uuteen maailmaan, mutta tämä on maailma, joka on olemassa meille joka päivä omalla takapihallamme”, Andrews sanoi sähköpostihaastattelussa.

”Aikana, jolloin ihmiset tuntevat olevansa irrallaan jostakin, mikä on luonnostaan ​​ilmassa, toivon voivani yhdistää ihmiset ilmassa olevien rakenteiden kautta.”

”Taiteen digitaalinen jäljentäminen voi myös tarjota joitain tärkeitä lisäetuja vierailijoille …”

Robert Berry, Robert Berry Galleryn omistaja, kertoi sähköpostihaastattelussa, että hänen liiketoimintansa on muuttunut täysin digitaaliseksi pandemian alkamisesta lähtien. ”Saatavilla on monia” virtuaaligalleria ”-tekniikoita, mutta usein ihmisillä ei ole aikaa vaeltaa 3D-maailmassa, vaikka se olisi ainutlaatuinen”, hän lisäsi.

”He haluavat löytää täydellisen kappaleen yhdelle tai useammalle tyhjälle seinälle. Sosiaalinen media on ollut hieno tekniikka taiteelle, levittäen taidetta ja taiteilijoita laajemmin, mutta tavallaan se ei ole täydellinen kuva, koska se on rajallinen tietoja lähettävät ihmiset. ”

Jotkut galleriat ovat siirtymässä täydennettyyn todellisuuteen myydäkseen taidetta pandemian aikana. Australialainen KAB-gallerian asiakas osti äskettäin kaksi taidetta Hongkongissa ollessaan. ”Ennen kuin KAB Gallery tarjosi tätä ominaisuutta, asiakas oli käynyt neuvotteluja liian kauan ja pitänyt unohtaa haluamansa kappaleet”, kertoi KAB: n taidegallerian johtaja Kerry-Ann Blanket sähköpostihaastattelussa.

”Pystyäkseen nopeasti visualisoimaan tarkalleen, miten taideteokset näyttävät hänen kotonaan ja kokoelmansa teosten ympärillä, asiakas sai tehdä nopeasti päätöksen itsevarmasti.”

Taiteen näkeminen verkossa ei koskaan ole sama kuin henkilökohtainen katselu. Mutta uudet tekniikat, kuten lisätty todellisuus, tuovat odottamattomia etuja museokäynnille.