Skip to content

Kuinka voit tehdä animaatiokirjan?

20 de maaliskuu de 2021

Voit tehdä perinteisen käsin piirretyn flipbookin tavallisella muistikirjalla tai millä tahansa pinolla peräkkäisiä sivuja. Flipbook-animaation harjoittelu on erinomainen tapa hioa piirustustaitojasi.

Mitä sinun tarvitsee tehdä animoidusta flipbookista?

Flipbookit toimivat parhaiten, kun ne ovat pieniä, mutta paksuja. Heikko flipbook ei anna sinun tarttua sivuihin oikein kääntämällä niitä, ja suuret sivut liikkuvat liian hitaasti, kun ne kohtaavat ilmankestävyyden.

Haluat hankkia tasku luonnoskirja, 3 ”x 5” tai niin. Parhaan vaikutuksen saamiseksi tarvitset jotain, jolla on joustava yläkansi, jäykkä tausta ja sivut, joiden paino on hieman kevyempi, jotta näet yhden seuraavasta (mikään ei kuitenkaan ole niin ohut kuin jäljityspaperi).

Voit myös sitoa kopiopaperin vain yhteen päähän, leikata sen kooltaan ja liimata päät yhteen, kiinnittää ne tai nitoa ne teollisella vahvuudella varustetulla nitojalla. Haluat enemmän sivuja kuin aiot todella käyttää flipbook-animaatioon.

Kuinka tehdä animaatio flipbook

Kun sinulla on tarvitsemasi materiaalit, luo käsin piirretty flipbook seuraavasti:

  1. Luo ensimmäinen piirros pinon pohjalle. Flipbookit toimivat parhaiten, kun käännät niitä alhaalta ylöspäin tuulettamalla sivuja peukalolla, joten sinun kannattaa aloittaa ensimmäinen kehyksesi alareunassa ja työskennellä päinvastaisessa järjestyksessä. Ensimmäisen piirustuksesi tulisi olla animaatiojaksosi alku.

  2. Kerro toiseksi viimeinen sivu ensimmäisen piirustuksesi päälle. Haluat poiketa piirustuksessasi vain tarpeeksi osoittamaan yhden kehyksen liikkeen arvoa. Jos esimerkiksi animoit vilkkumisen, sinun kannattaa piirtää silmä kolmasosa suljettuna. Ajoituksen ei tarvitse olla täydellinen flipbookille, mutta huomaat, että mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmin saat. Voit myös luoda flipbookeja kopioimalla vanhentuneita valokuvia.

    Jos haluat vain harjoitella kehysten arviointia, käytä tikkuhahmoja sen sijaan, että tekisit monimutkaisia ​​piirustuksia.

  3. Jatka sivujen kerrostamista ja piirtämistä, kunnes jaksosi on valmis. Animoi loput jaksosi alusta loppuun, sivut päinvastaisessa järjestyksessä alhaalta ylös.

  4. Käännä sivuja ja katso animaatiotasi. Suurempien vetokirjojen avulla voit vain nostaa sivut ja antaa niiden pudota. Pienemmillä voit kiinnittää ne kämmentäsi vasten ja peukalolla tuulettaa sivuja nopeasti ja katsella flipbook-animaatiota.

Vinkkejä Flipbook-animaatioon

Flipbookin tarkoituksena on näyttää animaatiotaitoja ja -periaatteita. Lehtikirjoja ei yleensä piirretä tapaan, jolla useimmat animaatiot käyttävät avainkehyksiä ja kahdenvälisiä, vaikka voit yrittää laittaa avainpiirustuksia määrätyin välein eri sivuille.

On parasta työskennellä lyijykynällä, jotta voit poistaa. Yritä myös piirtää lähemmäs sivun alaosaa alaosaa peittävään tilaan. Kaikki, mikä on lähellä yläpuoliskoa tai sidontaa, voi olla vaikeampi nähdä, kun käännät.