Skip to content

Kuinka Windows 10 toimii kaikkien laitteidesi kanssa

20 de maaliskuu de 2021

Vuonna 2018 Microsoft käynnisti Universal Windows -alustan, jotta Windows-sovellukset näyttävät ja toimivat identtisesti kaikilla laitteilla, olipa kyseessä pöytätietokone tai Windows Phone. Tämä päivitys sekä Cortana- ja OneDrive-sovellukset mahdollistavat Windows 10: n synkronoinnin iPhonen tai Android-älypuhelimen kanssa.

Tämän artikkelin tiedot koskevat useimpia Android-, iOS- ja Windows-älypuhelimia.

Windows 10 Puhelinsovellus iOS: lle ja Androidille

Microsoftin Puhelimesi -sovellus Windows 10: lle (tunnettiin aiemmin nimellä Puhelintuki) on suunniteltu auttamaan sinua yhdistämään ja määrittämään Windows-puhelin (nyt lopetettu), Android-puhelin tai iPhone Windowsiin. Se asentaa Microsoft-sovelluksia, jotka pitävät puhelimesi ja tietokoneesi synkronoituna, mukaan lukien:

  • OneDrive
  • Microsoft Office
  • Näkymät
  • Skype
  • Microsoft Photos

Puhelimesi -sovelluksella voit paitsi käyttää Windows 10 -sovelluksia puhelimellasi, myös lukea tekstiviestejä ja soittaa tietokoneellasi.

Voit käyttää Microsoft Groovea musiikin suoratoistoon OneDrivesta mihin tahansa laitteeseen ilmaiseksi.

Microsoft OneDrive iOS: lle ja Androidille

OneDrive on Microsoftin pilvitallennuspalvelu. OneDrive on sidottu Microsoft-tiliisi, ja se tallentaa valokuvasi, musiikkisi ja muut tiedostosi automaattisesti etäyhteyden kautta, jotta voit käyttää niitä millä tahansa laitteella. OneDrive-käyttäjät saavat 5G ilmaista tallennustilaa, mutta Microsoft 365 -tilaukseen sisältyy 1 Tt tallennustilaa jopa viidelle käyttäjälle.

Esimerkiksi kun olet määrittänyt Puhelimesi-sovelluksen ja OneDriven iOS- ja Android-puhelimellesi, kaikki Microsoft Word -asiakirjaan tekemäsi muutokset tulevat välittömästi voimaan kaikilla alustoilla. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia tiedostojen manuaalisesta siirtämisestä tai vahingossa säästämisestä työsi aikana. Puhelimella ottamasi valokuvat näkyvät myös Windows 10 -tietokoneellasi.

Microsoft OneDrive on myös mahdollista asentaa Maciin.

Cortana iOS- ja Android-laitteille

Cortana -sovelluksella Androidille ja iOS: lle Microsoft on laajentanut ääniohjattua digitaalista avustajaansa Cortanaa Windows-puhelimen lisäksi kaikkiin mobiililaitteisiin. Kun asetat muistutuksia työpöydälle Cortanan avulla, asetuksesi ja historiasi muistetaan muilla laitteillasi.

Kun sitä käytetään yhdessä Windows Your Phone -sovelluksen kanssa, Cortana voi:

  • Etsi tietoja verkosta.
  • Lisää tapaamisia Outlook-kalenteriin.
  • Vastaa tekstiviesteihin ja vastaa niihin tietokoneellasi.
  • Lähetä sovellusilmoitukset puhelimesta tietokoneellesi.

Microsoft ilmoitti lopettavansa Cortana-mobiilisovelluksen tuen vuonna 2020. Sen sijaan, että yhtiöllä olisi erillinen sovellus, se aikoo integroida Cortanan toiminnot Microsoft-sovelluksiin, kuten Outlookiin ja Officeen. Toisin sanoen iPhone- ja Android-käyttäjät eivät enää voi käyttää Cortanaa yleisenä ääniavustajana, mutta se ei todellakaan ole menetys, koska heillä on edelleen Siri ja Google Assistant.

OneDrive ja Cortana ovat saatavilla myös Amazon Fire -tableteille. Voit jopa käyttää Alexaa ja Cortanaa yhdessä useiden laitteiden ohjaamiseen.