Skip to content

Kuinka yhdistää mikä tahansa Windows-laite langattomaan verkkoon

19 de maaliskuu de 2021

Kaikki modernit Windows-laitteet tukevat langattomia verkkoyhteyksiä edellyttäen, että ne on varustettu tarvittavilla laitteilla. Yleensä se on langaton verkkosovitin. Se, miten verkkoyhteys muodostetaan, riippuu kuitenkin laitteeseen asennetusta käyttöjärjestelmästä, ja usein yhteyden muodostamiseen on useita tapoja. Hyvä uutinen niille, joilla on vanhempi laite: voit ostaa ja määrittää USB-langaton -sovittimen ongelman kiertotavaksi.

Windows 10

Kaikkien Windows 10 -laitteiden, mukaan lukien pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet ja tabletit, avulla voit tarkastella käytettävissä olevia langattomia verkkoja ja kirjautua niihin tehtäväpalkista. Kun olet Verkkoluettelossa, napsauta yksinkertaisesti haluamaasi verkkoa ja syötä sitten tunnistetiedot pyydettäessä.

Jos muodostat yhteyden tällä menetelmällä, sinun on tiedettävä verkon nimi, jotta voit valita sen luettelosta. Sinun on myös tiedettävä verkolle määritetty verkkoavain (salasana), jos se on suojattu yhdellä. Jos olet kotona, nämä tiedot ovat todennäköisesti langattomassa reitittimessäsi. Jos olet julkisessa paikassa, kuten kahvila, sinun on kysyttävä omistajalta. Jotkin verkot eivät kuitenkaan vaadi kirjautumistietoja, joten verkkoavainta ei tarvita.

Yhteyden muodostaminen verkkoon Windows 10: ssä:

 1. Klikkaa Verkkokuvake tehtäväpalkissa (katso alla oleva huomautus, jos et näe verkko-kuvaketta). Jos et ole vielä yhteydessä verkkoon, tämä kuvake on Wi-Fi-kuvake ilman palkkia ja siinä on tähti.
 2. Napsauta käytettävissä olevien verkkojen luettelossa verkkoa, johon haluat muodostaa yhteyden.
 3. Jos haluat muodostaa yhteyden tähän verkkoon automaattisesti seuraavan kerran, kun olet verkon alueella, napsauta vieressä Yhdistää automaattisesti.
 4. Klikkaus Kytkeä.
 5. Kirjoita pyydettäessä verkkoavain ja napsauta Seuraava.
 6. Valitse pyydettäessä, onko verkko julkinen vai yksityinen. Klikkaa sovellettava vastaus.

Jos et näe verkko-kuvaketta tehtäväpalkissa, napsauta alkaa > asetukset > Verkko ja Internet > Wi-Fi > Näytä käytettävissä olevat verkot.

Harvoin verkko, johon haluat muodostaa yhteyden, on piilotettu näkymästä, mikä tarkoittaa, että verkon nimi ei näy Verkkoluettelossa. Tässä tapauksessa sinun on työskenneltävä ohjatun verkkoyhteyden kautta, joka on saatavana verkko- ja jakamiskeskuksesta.

Yhteyden muodostaminen verkkoon verkko- ja jakamiskeskuksen avulla:

 1. Oikealla painikkeella Verkko -kuvaketta on Tehtäväpalkki.
 2. Klikkaus Avaa verkko- ja jakamiskeskus.
 3. Klikkaus Määritä uusi yhteys tai verkko.
 4. Klikkaus Yhdistä manuaalisesti langattomaan verkkoon ja napsauta Seuraava.
 5. Syötä vaaditut tiedot ja napsauta Seuraava. (Sinun on kysyttävä näitä tietoja verkon järjestelmänvalvojalta tai langattoman reitittimen mukana toimitetuista ohjeista.)
 6. Suorita ohjattu toiminto kehotteen mukaisesti.

Lisätietoja erityyppisistä Windows-verkkoyhteyksistä on artikkelissa verkkoyhteyksien tyypistä.

Windows 8.1

Windows 8.1 tarjoaa verkkokuvakkeen tehtäväpalkissa (joka on työpöydällä) aivan kuten Windows 10, ja vaiheet yhteyden muodostamiseksi sieltä olevaan verkkoon ovat melkein identtiset. Jos haluat muodostaa yhteyden työpöydältä, sinun on ensin käytettävä sitä. Voit tehdä sen alkaa -näyttö napsauttamalla Työpöytä tai käyttämällä näppäinyhdistelmää Windows-avain+D. Kun olet työpöydällä, noudata tämän artikkelin Windows 10 -osiossa yllä olevia ohjeita.

Jos haluat mieluummin muodostaa yhteyden verkkoon Windows 8.1 Charms -palkista tai jos tehtäväpalkissa ei ole Verkko-kuvaketta:

 1. Pyyhkäise sisään kosketusnäyttölaitteen oikealta puolelta tai siirrä hiiren osoitin näytön oikeaan alakulmaan. (Voit käyttää myös näppäimistöyhdistelmää Windows-avain+C.)
 2. Klikkaus asetukset > Verkko.
 3. Klikkaus Saatavilla.
 4. Valitse verkko.
 5. Jos haluat muodostaa yhteyden tähän verkkoon automaattisesti seuraavan kerran, kun olet kantaman alueella, aseta valintaruutu sen viereen Yhdistää automaattisesti.
 6. Klikkaus Kytkeä.
 7. Kirjoita pyydettäessä verkkoavain ja napsauta Seuraava.
 8. Valitse pyydettäessä, onko verkko julkinen vai yksityinen. Klikkaa sovellettava vastaus.

Jos verkko, johon haluat muodostaa yhteyden, on piilotettu eikä sitä näy Verkkoluettelossa, käytä Verkko- ja jakamiskeskusta yllä olevan Windows 10 -osiossa kuvatun mukaisesti.

Windows 7

Windows 7 tarjoaa myös useita tapoja muodostaa yhteys verkkoon. Helpoin tapa on muodostaa yhteys käyttämällä tehtäväpalkin Verkko-kuvaketta:

 1. Klikkaa Verkkokuvake tehtäväpalkissa. Jos et ole vielä yhteydessä verkkoon, tämä kuvake näyttää Wi-Fi-kuvakkeelta, jossa ei ole palkkia, ja siinä on tähti.
 2. Napsauta Verkko-luettelossa verkkoon yhteyden muodostamiseen.
 3. Jos haluat muodostaa yhteyden tähän verkkoon automaattisesti seuraavan kerran, kun olet kantaman alueella, aseta valintaruutu sen viereen Yhdistää automaattisesti.
 4. Klikkaus Kytkeä.
 5. Kirjoita pyydettäessä suojausavain ja napsauta OK.

Kuten kaikissa muissa Windows-kuluttajajärjestelmissä, Windows 7 tarjoaa verkko- ja jakamiskeskuksen, joka on saatavana Ohjauspaneelista. Täältä löydät vaihtoehdon Langattomien verkkojen hallinta. Jos sinulla on langattoman verkkoyhteyden ongelmia tai jos et näe verkkoa, johon haluat muodostaa yhteyden, verkkoluettelossa, kun suoritat yllä olevia vaiheita, siirry tänne ja napsauta Luo verkkoprofiili manuaalisesti. Lisää yhteys ohjatun toiminnon avulla.

Windows XP

Jos haluat liittää Windows XP -tietokoneen langattomaan verkkoon, katso artikkelia Verkkoyhteyksien määrittäminen Windows XP: ssä.

Komentokehote

Windowsin komentokehotteella tai Windows CP: llä voit muodostaa yhteyden verkkoihin komentoriviltä. Jos sinulla on langattoman yhteyden ongelmia tai et yksinkertaisesti löydä mitään muuta tapaa muodostaa yhteys, voit kokeilla tätä menetelmää. Sinun on ensin tiedettävä seuraavat tiedot:

 • SSID – palvelusarjan tunniste. Löydät tämän todennäköisesti laajakaistareitittimestäsi ja saatat olla myös verkon nimi.
 • Avain – Verkkotunnus (salasana).

Verkkoyhteyden luominen komentokehotteella:

 1. Etsi komentokehote millä tahansa haluamallasi tavalla. Voit hakea tehtäväpalkista Windows 10 -laitteessa.
 2. Valita Komentokehote (järjestelmänvalvoja) tuloksissa.
 3. Etsi yhteyden muodostavan verkon nimi kirjoittamalla netsh wlan näyttää profiileja ja paina Tulla sisään näppäimistöllä. Kirjoita muistiin sen verkon nimi, johon haluat muodostaa yhteyden.
 4. Etsi käyttöliittymän nimi kirjoittamalla netsh wlan näyttää käyttöliittymän ja paina Tulla sisään näppäimistöllä. Kirjoita muistiin mitä löydät ensimmäinen merkintä nimen vieressä. Tämä on verkkosovittimesi nimi.
 5. Tyyppi netsh wlan connect name = ”verkon nimi” interface = ”verkon sovittimen nimi” ja paina Tulla sisään näppäimistöllä.

Jos näet virheitä tai sinulta pyydetään lisätietoja, lue tarjottavat tiedot ja lisää parametrit tarpeen mukaan.