Skip to content

Kuinka yhdistää Oculus Quest tai Oculus Quest 2 tietokoneeseen

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Asenna Oculus Link -sovellus tietokoneellesi. Käynnistä kuulokkeet.
 • Liitä yhteensopiva USB-C Oculus Linkiin ja tietokoneeseen.
 • Laita Oculus Link päälle ja valitse Sallia katsomalla virtuaalista painiketta ja painamalla kuulokkeiden äänenvoimakkuuspainiketta.

Tässä artikkelissa tutustutaan Oculus Quest- tai Quest 2 -kuulokkeiden yhdistämiseen peli-PC: hensi, jotta saat päivitetyn PC-grafiikan laajemmassa valikoimassa virtuaalitodellisuuspelejä ja kokemuksia.

Kuinka yhdistää Oculus Quest tietokoneeseesi

Prosessi Oculus Questin liittämiseksi tietokoneeseen on sama riippumatta siitä, onko sinulla ensimmäisen tai toisen sukupolven Quest virtuaalitodellisuuskuulokkeet. Ennen kuin voit muodostaa yhteyden, sinun on kuitenkin varmistettava, että tietokoneesi täyttää Oculus Questin ja Oculus Quest 2: n tuen vähimmäisvaatimukset.

Oculus listaa PC-vaatimukset seuraavasti:

 • Suoritin: Intel Core i5-4590 tai AMD Ryzen 5 1500X
 • Grafiikka: Nvidia GTX 970, 1060 3GB or better. Se sisältää kaikki GTX 16 -sarjan näytönohjaimet GTX 1650: n lisäksi. Kaikki AMD RX 500-, 600-, 5000- ja Vega-sarjoista.
 • Muisti: 8 Gt
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10
 • Portti: USB 3.0


Jos tietokoneesi täyttää tai ylittää nämä vaatimukset, sinun on ostettava myös korkealaatuinen USB-kaapeli, joka tukee samanaikaisesti dataa ja virtaa. Oculus myy omaa, mutta 79 dollaria, se on kaukana
halpa. Onneksi voit käyttää yleistä USB-C 3.0 -kaapelia, mutta haluat silti sellaisen, joka käyttää korkealaatuisia materiaaleja ja jolla on erinomainen suojaus. Ei ole mitään järkeä yrittää nauttia paremmasta PC-grafiikasta, jos kaapelisi heikentää kuvan laatua.

Haluat vähintään 3 M: n kaapelin varmistaaksesi, että voit silti kävellä kokeaksesi seisomisen ja joitain huoneen mittakaavan ominaisuuksia.

Oculus Quest muodostaa yhteyden PC-prosessiin

Kun olet saanut kaapelin ja todennut, että tietokoneesi pystyy vastaamaan Quest- tai Quest 2 -kuulokkeiden vaatimuksiin, liitä ne seuraavasti.

 1. Lataa ja asenna Oculus Link -sovellus tietokoneellesi.

 2. Käynnistä Oculus Quest tai Quest 2 -kuulokkeet.

 3. Liitä USB-C-kaapeli tietokoneen USB-porttiin (3.0 tai uudempi) ja sitten toinen pää kuulokkeisiin.

 4. Laita kuulokkeet päälle, ja sinun pitäisi nähdä viesti, jossa kysytään, haluatko sallia yhdistetyn laitteen käyttää kuulokemikrofonin tiedostoja. Valitse Sallia katsomalla virtuaalista painiketta ja painamalla kuulokkeiden äänenvoimakkuuspainiketta.

 5. Sinua pyydetään sitten Ota Oculus Link käyttöön. Valitse ota käyttöön tehdä niin.

Voit nyt pelata yhteensopivia Oculus Rift- ja Rift S -pelejä Oculus Quest -laitteellasi. Näitä ovat Oculus-myymälässä ja SteamVR-alustalla myydyt tuotteet. Voit tehdä sen valitsemalla ne Oculus-valikosta Sovellukset -osiossa.

Oculus Link ei toimi

Jos huomaat, että kun olet noudattanut määritysvaiheita, että sinulla on ongelmia äänen tai kuvan kanssa, voit suorittaa joitain vaiheita. Varmista ensin, että käytät kaapelia, joka täyttää Oculus-määritykset, jotka Facebook on julkaissut. Se on sanonut, että mikä tahansa hyvälaatuinen USB-C-kaapeli toimii, mutta se on syytä tarkistaa.

Toiseksi, yritä käynnistää tietokone tai kannettava tietokone uudelleen, koska se voi joskus korjata grafiikkakorttien ongelmat, joita ei tueta yhtä hyvin kuin muita.

Saat lisätietoja tutustumalla viralliseen Oculus Quest Plus Link -tukiosioon.

Vaikka PC-kokemukset voivat silti hyötyä sisältä ulospäin tapahtuvasta seurannasta ilman ulkoisia antureita, sinut kytketään tietokoneeseesi kaapelilla, joten VR-pelitila voi olla huomattavasti pienempi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia akun kestosta aivan samalla tavalla.