Skip to content

Kuinka yhdistää Windows 7 langattomaan verkkoon

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Helpoin: valitse Langaton verkko > verkon nimi> Kytkeä.
 • Jos haluat suojatun verkon, kirjoita verkon salasana kehotteeseen.

Tässä artikkelissa kuvataan yhteyden muodostaminen langattomiin verkkoihin ja tarvittavat määritysvaiheet Windows 7: ssä.

Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa.

Verkon valinta ja yhteyden muodostaminen

Näin löydät langattoman verkon ja muodostat yhteyden siihen.

 1. Voit tarkastella käytettävissä olevien langattomien verkkojen luetteloa valitsemalla Langaton verkko -kuvake tehtäväpalkin vasemmalla puolella olevalla ilmoitusalueella.

 2. Valitse haluamasi verkon nimi ja valitse Kytkeä.

  Jos verkko, johon yrität muodostaa yhteyttä, on suojaamaton (mikä tarkoittaa, että salasanaa ei vaadita), sinun on voitava käyttää Internetiä ja muita verkkoresursseja heti. Jos verkko on suojattu, jatka seuraaviin vaiheisiin.

  Jos verkkoa, johon yrität muodostaa yhteyttä, ei ole luettelossa, reititin ei välttämättä lähetä verkon SSID: tä (langattoman verkon nimi). Katso reitittimen dokumentaatiosta tarvittavat vaiheet SSID-lähetyksen ottamiseksi käyttöön.

  Vältä julkisia verkkoja, joita ei ole salattu, aina kun mahdollista. Julkisessa salaamattomassa verkossa joku voi kaapata yhteytesi ja nähdä, mitä siirrät aallon yli.

Yhdistäminen suojattuun verkkoon

Suojatut verkot vaativat todennuksen. Jos muodostat yhteyden suojattuun langattomaan verkkoon, sinulla on kaksi todennustapaa: Voit antaa vaaditun salasanan tai käyttää Suojattu helppo asennus -painiketta reitittimessä, jos se tukee kyseistä menetelmää.

 1. Anna pyydettäessä verkon salasana.

  Voit tarkastella merkkejä tekstikentässä tyhjentämällä Piilota kirjaimet valintaruutu. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos salasana on pitkä ja monimutkainen.

 2. Vaihtoehtoisesti, kun sinua pyydetään antamaan salasana, siirry reitittimeen ja paina Suojattu helppo asennus -painiketta reitittimessä. Muutaman sekunnin kuluttua tietokoneen tulisi muodostaa yhteys langattomaan verkkoon.

  Jos Secure Easy Setup ei toimi, yritä uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi, ominaisuus saattaa olla poistettu käytöstä reitittimessäsi. Ota ominaisuus käyttöön ja määritä reitittimen käyttöoppaasta.