Skip to content

Kuinka ylläpitää digitaalikamerasi parhaiten

20 de maaliskuu de 2021

Vaikka nykypäivän digitaalikamerat ovat luotettavia laitteita, ne epäonnistuvat ajoittain. Joskus ne epäonnistuvat valmistajan virheen takia. Useimmiten ne epäonnistuvat käyttäjän virheiden ja digitaalikameran huollon puutteen vuoksi.

Parhaat käytännöt kameran ylläpitoon

Käytä näitä digitaalikameran huoltovinkkejä pitämään kamera parhaassa mahdollisessa toimintakunnossa.

  • Vältä likaa ja hiekkaa. Ole varovainen, kun puhdistat lian hiukkasia ja hiekkaa digitaalikamerastasi. Älä käytä puristettua tai paineistettua ilmaa hiekan puhdistamiseen, sillä hiukkaset saattavat vain ajaa kameran koteloon. Edulliset kamerakotelot eivät välttämättä ole sinetöity täydellisesti, mikä tekee hiekan ja hiekan tunkeutumisesta koteloon helpommaksi ja vahingollisemmaksi. Puhalla hiekka ja hiekka varovasti tämän ongelman välttämiseksi. Ole varovainen, kun kuvaat valokuvia tuulisena päivänä myös rannalla, jossa hiekka voi puhaltaa liiallisella voimalla. Vältä paristolokeron avaamista sellaisina päivinä.
  • Vältä nesteitä. Pidä kaikki nesteet poissa kamerasta, ellet omista mallia, jossa on vedenpitävä kotelo.
  • Vältä koskemasta linssiin ja nestekidenäyttöön. Ihosi öljyt tahraavat linssin ja nestekidenäytön aiheuttaen lopulta pysyviä vaurioita. Puhdista linssi ja nestekidenäyttö mikrokuituliinalla, kun näet tahraa sormenpäistäsi.
  • Linssi ja aurinko eivät sekoita. Älä osoita kameran objektiivia suoraan aurinkoon pitkään aikaan, etenkään DSLR-kameralla. Kameran linssin läpi kohdistettu auringonvalo voi vahingoittaa kuvakennoa tai jopa aiheuttaa tulipalon kameran sisällä.
  • Käytä puhdistusnesteitä varoen. Älä käytä liikaa puhdistusnestettä kameran kanssa. Itse asiassa, paitsi itsepäinen tahra, sinun pitäisi pystyä puhdistamaan kamera kuivalla mikrokuituliinalla. Jos tarvitset nestettä, laita muutama tippa nestettä kankaalle eikä suoraan kameraan.
  • Imuroi pussi. Kamerapussin sisällä oleva lika ja hiekka voivat vahingoittaa kameraa, joten imuroi pussi säännöllisesti, jotta se pysyy puhtaana ja suojaa kameraa.
  • Tarkkaile lämpötilaa. Vaikka jotkut kamerat on suunniteltu selviämään ankarissa lämpötiloissa, useimmat kamerat eivät ole. Älä jätä kameraa aurinkoiseen ajoneuvoon, jossa lämpötila voi nopeasti ylittää 100 astetta Fahrenheit-astetta. Älä jätä kameraa suoraan auringonvaloon, joka voi vahingoittaa muovia. Vältä lopuksi myös äärimmäistä kylmää, joka voi vahingoittaa nestekidenäyttöä.
  • Käytä kaulahihnoja ja rannesilmukoita. Käytä kameran kanssa kaulahihnoja ja rannesilmukoita. Jos liukastut vaelluksen aikana tai jos kadotat kameran otteen uima-altaan lähellä, hihnat voivat säästää kameraa mahdollisesti tuhoisalta putoamiselta.
  • Säilytä kamera oikein. Jos et aio käyttää kameraa muutaman kuukauden ajan, säilytä sitä kosteissa tiloissa ja suorassa auringonvalossa. Säilytä kameraa myös ilman akkua, jotta korroosioriski vähenee.

Vie kamera muutaman vuoden välein paikalliseen kamerakauppaan tarkastusta ja sellaisten osien huoltoa varten, jotka eivät ole käyttäjän huollettavia, kuten sisämoottoreiden voitelu.