Skip to content

Kuka on Minecraftin luoja, loveksi kutsuttu mies?

9 de heinäkuu de 2021

Kun yhdistät henkilön joko Mojangiin tai Minecraftiin, tämä henkilö olisi Notch. Kuka on kuitenkin Notch? Tässä artikkelissa keskustelemme yhdestä pelihistorian tärkeimmistä henkilöistä. Aloitetaan kaivaminen, vai mitä?

Markus Alexei Persson

Markus Alexej Persson (tai yleisemmin tunnettu Minecraft-yhteisössä nimellä Lovi) on videopelien kehittäjä Tukholmasta, Ruotsista. Kolmekymmentäkuusi vuotta vanha kehittäjä syntyi 1. kesäkuuta 1979 ja oli tarkoitettu suurista asioista siitä eteenpäin. Markus Alexej Persson muutti pelimaailmaa, kun hän perusti Mojang AB -yrityksen ja loi maailman kaikkien aikojen kuuluisimmat ja tunnetuimmat videopelit; Minecraft. Kun Markus oli seitsemänvuotias, hänen isänsä osti Commodore 128 -tietokoneen ja tilasi tietokoneisiin erikoistuneen lehden. Lehti antoi Notchille useita koodeja, joiden avulla hän sai pienen käsityksen koodauksesta. Markus oli kahdeksanvuotiaana luonut ensimmäisen seikkailupelin. Vuonna 2005 Markus aloitti työskentelyn King.comissa pelin kehittäjänä. Markus työskenteli King.comissa yli neljä vuotta. Vaikka Notch työskenteli King.comissa, hän ohjelmoi monia erilaisia ​​pelejä, kuten Zuman sataman, Pinball King -pelin ja monia muita. Notch oppi monia ohjelmointikieliä, jotka ovat auttaneet häntä luomaan monia pelejä vuosien varrella. Kielet olivat Basic, C, C ++, Java, Actionscript ja Basic.

Minecraftin kehitys

Microsoft xBox E3 -tapahtuma

Markus Alexej Persson julkaisi Minecraftin alfa-version PC: lle toukokuussa 2009. Minecraftin luomisen aikana Markus työskenteli Jalbum.netissä ohjelmoijana keskittyen Minecraftin luomiseen. Kun ihmiset jatkoivat hänen videopelinsä ostamista, Notch tajusi, että hänen olisi jatkettava Minecraftia ja panostettava siihen kaiken aikaa ja vaivaa. Mitä enemmän päivityksiä Notch lisäsi Minecraftiin, sitä enemmän hän huomasi ihmisten olevan kiinnostuneita pelin ostamisesta. Haastattelussa gamasutra.com Markus Persson väitti: ”Myyntikäyrä on aina ollut tiukasti yhteydessä kehityksen nopeuteen. Mitä enemmän työskentelen pelin parissa ja puhun uusista ominaisuuksista, sitä enemmän se myy. ” Samassa haastattelussa, joka tehtiin maaliskuussa 2010, Notch totesi myös: ”Olen myynyt toistaiseksi 6400 kappaletta … Yhdeksän kuukauden aikana, jolloin olen myynyt peliä, se on keskimäärin noin 24 myytyä kopiota päivässä. Kahden viime päivän ajan sitä myytiin 200 kappaletta päivässä, mikä on vain hullua. ”

Poistu Mojangista

'Playcraft' Live Photocall

Minecraftin kasvavan suosion, menestyksen, lukemattomien päivitysten ja erilaisten käytäntöjen jälkeen Markus Alexej Persson ilmoitti luopuneensa Minecraftin pääsuunnittelijasta luovuttaessaan tehtävän Jens Bergenstenille (Jeb). Marraskuussa 2014 Notch lähti Mojangista, kun Microsoft osti sen 2,5 miljardilla dollarilla. Siitä lähtien hän on lopettanut Minecraftin tuottamisen ja on siirtynyt uuteen suuntaan. Kun Notch lähti Mojangista, hän väitti: ”En näe itseäni todellisena pelikehittäjänä. Teen pelejä, koska se on hauskaa ja koska rakastan pelejä ja rakastan ohjelmoida, mutta en tee pelejä tarkoituksella, että niistä tulee valtavia osumia, enkä yritä muuttaa maailmaa. Minecraftista tuli varmasti valtava hitti, ja ihmiset kertovat minulle, että se on muuttanut pelejä. En ole koskaan tarkoittanut sen tekevän kumpaakaan. Se on varmasti imartelevaa, ja asteittainen työntyminen jonkinlaiseen julkiseen valokeilaan on mielenkiintoista. ” Vaikka Notch saattaa tuntua siltä kuin hän muuttaisi pelimaailmaa, monet pelaajat ympäri maailmaa olisivat eri mieltä. Minecraftin menestykseen voidaan todeta vaikuttavan voimakkaasti Notchin luovuus, pyrkimys ja halu jatkaa pelin tuottamista. Ilman Notchin luomaa Minecraftia, pelimaailma lakkaa olemasta sellainen kuin se on tänään. Minecraft on vaikuttanut maailmaamme, popkulttuuriin ja sen valtaosaan pelaajia yksi kortti kerrallaan.