Skip to content

Kuka on Tim Cook?

9 de heinäkuu de 2021

Tim Cook nimitettiin Apple, Inc: n toimitusjohtajaksi 24. elokuuta 2011, joka seuraa Steve Jobsia tässä tehtävässä sen jälkeen, kun Applen perustaja kuoli 5. lokakuuta 2011. Kiitettiin suuresti Applen toimitusketjun Cookin rakentamisesta ja optimoinnista. toimi toimitusjohtajana, kun Steve Jobs otti sairausloman alkuvuodesta 2011. Timothy D. Cook syntyi 1. marraskuuta 1960. Hän osallistui Auburnin yliopistoon ansaitsemaan kandidaatin tutkinnon teollisuustekniikassa. Hän jatkoi opintojaan Duke-yliopistossa ansaitsen maisterin tutkinnon liiketaloudesta. Apple palkkasi hänet maaliskuussa 1998 ja toimi maailmanlaajuisen toiminnan johtajana. Cook palkattiin optimoimaan Applen toimitusketju, joka kärsi heikoista valmistus- ja jakelukanavista. Hänen kykynsä optimoida toimitusketju mahdollisti Applen myydä tuotteita kilpailukykyisin hinnoin. Tämä osoitettiin parhaiten iPadin julkaisulla, joka debytoi 499 dollarin sisäänpääsyhinnalla. Tämä kyky myydä laite niin edulliseen hintaan ja silti tuottaa voittoa auttoi pitämään tablettimarkkinoiden kilpailun kurissa ensimmäisen vuoden ajan, kun kilpailevat valmistajat kamppailivat vastaamaan sekä tekniikkaa että hintaa.

Toimitusjohtajaksi tuleminen …

Cook otti Applen päivittäiset toiminnot tammikuussa 2011, ja Steve Jobs otti sairausloman. Sen jälkeen kun Steve Jobs oli sortunut haimasyöpään, Cook nimitettiin virallisesti Apple, Inc: n toimitusjohtajaksi. Sen lisäksi, että Tim Cook on tuottanut uusia versioita iPhonesta, iPadista, iPodista ja Macista, hän on johtanut useita merkittäviä tapahtumia toimitusjohtajan tehtävän siirtymisen jälkeen. Apple ilmoitti käteisosinkona 2,65 dollaria osakkeelta, sijoittamalla 100 miljoonaa dollaria pyrkimykseen aloittaa joidenkin Mac-tietokoneiden rakentaminen Yhdysvalloissa. Cook myös organisoi vanhemman henkilöstön, mukaan lukien Scott Forstallin irtautuminen, joka oli iOS-alustan varapuheenjohtaja että virtaa iPad ja iPhone. Cook hallitsi yritystä myös karkeimmilla vesillä yli vuosikymmenen ajan. Hajoaminen Googlen kanssa johti siihen, että Apple korvasi Google Mapsin Applen omalla karttasovelluksella, jota yhtiö piti merkittävänä virheenä. Apple Maps -sovellus oli täynnä huonoja tietoja, mikä aiheutti hämmennystä karttasovelluksen käytössä ja pakotti Tim Cookin pyytämään anteeksi ongelmista. IPadin myynnin hidastuminen sai Applen kaipaamaan teollisuuden ennusteita, ja kaikkien aikojen korkeimpien hintojen saavuttamisen jälkeen Applen osakekurssi nousi vuoden 2012 lopulla ja loppui vuoden 2013 puolivälissä. Kanta on sittemmin palautunut.

Tim Cook Apple Storessa Applen työntekijöiden kanssa

Apple Watch on ollut hämmästyttävä menestys Applelle.

Aikana toimitusjohtajana Cook on laajentanut sekä iPhone- että iPad-kokoonpanoa. IPhonessa on nyt tavallisen kokoinen malli ja ”iPhone Plus” -malli, joka laajentaa näytön koon vinosti mitattuna 5,5 tuumaan. IPad-kokoonpanossa on tuotu markkinoille 7,9 tuuman iPad ”Mini” ja 12,9 tuuman iPad ”Pro”. Mutta Cookin suurin paljastus oli Apple Watch, älykello, jonka huhutaan kehittyvän useita vuosia. Apple Watch kohtasi median vaihtelevia reaktioita, mutta vaikka se ei saa aivan samaa lehdistöä kuin iPhone, Apple Watchista on hiljaa tullut myydyin älykello, jonka osuus maailman älykellojen myynnistä on yli puolet vuonna 2017. 2. elokuuta 2018 Applesta tuli ensimmäinen biljoonan dollarin yritys maailmassa.

Tulossa ulos …

Keskellä jatkuvaa taistelua samaa sukupuolta olevien avioliittojen ja yhtäläisten oikeuksien puolesta työpaikalla, Tim Cook tuli homona 30. lokakuuta 2014 Bloombergissa julkaistussa toimituksessa. Vaikka se oli laajalti tunnettu tekniikan piireissä, Tim Cookin päätös teki hänestä yhden maailman arvostetuimmista homomiehistä.