Skip to content

Kuka tarvitsee GPS: ää? Luultavasti sinä

19 de maaliskuu de 2021

Viimeisen vuosikymmenen aikana auton sisäinen navigointi on hitaasti kypsynyt kalliista (ja usein epätarkkoista) uutuuksista välttämättömäksi työkaluksi, joka kasvaa yhä yleisemmäksi joka päivä. Autonavigointi ei ole koskaan ollut helpompaa, ja pääsyn siihen ei todellakaan tarvitse maksaa sinulle käsivartta ja jalkaa. Itse asiassa sitä ei ole saatavana vain kalliiden pääyksiköiden kautta, vaan löydät myös erillisiä laitteita, jotka ovat erittäin kohtuuhintaisia, ja on olemassa kourallinen matkapuhelinohjelmia, jotka voivat saada työn aikaan murto-osalla kustannuksista.

Kuka tarvitsee GPS-navigointia?

Tärkein kysymys tässä todellakin kuuluu ”kuka tarvitsee GPS-navigointijärjestelmän autoonsa?” Tässä on joitain tärkeimpiä syitä, miksi sinulla voi olla pääsy satelliittinavigointiin autossasi:

  1. Et pidä eksymisestä.
  2. Juuttuminen liikenteeseen on perseestä.
  3. Aika on rahaa (ja niin on myös kaasu), joten nopeimman reitin löytäminen on tärkeää.

Älä koskaan sano enää ”Olen kadonnut”

Jos tunnet todella kotikaupungisi (ja lähiympäristön) niin hyvin, että sinun ei tarvitse koskaan etsiä osoitetta, eksyminen ei todennäköisesti ole ongelma. Internetissä on myös paljon kartoitus- ja reittisuunnitteluresursseja, joten voit aina etsiä hankalan tai hämmentävän osoitteen ennen tielle tuloa. Hyvä, päivitetty GPS-navigointilaite tarkoittaa kuitenkin sitä, ettei enää tarvitse sanoa ”Olen eksynyt”, ja se on aika arvokasta.

Kuka tarvitsee liikennettä kymmenillä?

Liikennedata ei ole vakio-ominaisuus, joka löytyy jokaisesta GPS-navigointilaitteesta, mutta se On ominaisuus, joka voi tehdä työmatkastasi paljon vähemmän turhauttavaa. Se peittää pääosin reaaliaikaiset liikennetiedot GPS-näytöllä, mikä voi auttaa välttämään liikenneruuhkia ennen kuin juutut niihin. Jotkut GPS-laitteet voivat välttää huonon liikenteen automaattisesti älykkään reittisuunnittelun avulla, joka on suunniteltu löytämään lyhyin matka-aika lyhimmän fyysisen reitin sijasta.

Tehokkuuden ja ajan merkitys

Prioriteeteistasi riippuen saatat arvostaa tehokkuutta enemmän kuin aikaa tai päinvastoin, mutta GPS-navigointi voi auttaa sinua kummassakin tapauksessa. Pääasia on, että pisteestä A pisteeseen B on tyypillisesti useita eri tapoja, ja jokaisella reitillä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Yksi asia joka GPS-järjestelmä voi löytää löytää lyhimmän polun, mikä voi säästää paljon aikaa kokonaisuutena (varsinkin kun se yhdistetään integroituihin liikennetietoihin).

Jotkin GPS-navigointijärjestelmät tarjoavat kuitenkin muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Fordin Eco-Routen kaltaiset järjestelmät voivat ottaa reitin suunnittelussa huomioon tekijät, kuten liikenteen, maaston ja jopa pysäkit ja liikennevalot. Sen sijaan, että löydettäisiin lyhin tai nopein tapa päästä pisteeseen B pisteestä A, nämä järjestelmät löytävät eniten tehokas polku. Fordin mukaan on mahdollista nähdä 15 prosentin hyötysuhde (ts. Kaasun mittarilukema), kun Eco-Routea käytetään pitkällä aikavälillä.

GPS-navigointiasetukset

Jos olet kiinnostunut satelliittinavigointijärjestelmästä, mutta korkea hintalappu kääntää sinut pois päältä, on tärkeää huomata, että GPS-navigointiin on kolme päätapaa mihin tahansa autoon:

  • Navigointipääyksiköt
  • Erilliset GPS-laitteet
  • Matkapuhelinsovellukset

Navigointipääyksiköt ovat yleensä melko kalliita. Joten vaikka tämä on vaihtoehto, jos aiot päivittää joka tapauksessa, ja satut löytämään haluamasi, se ei ole kaukana ainoasta vaihtoehdosta. Erilliset GPS-laitteet ovat laskeneet paljon viimeisen vuosikymmenen aikana, ja ne ovat päässeet pisteeseen, jossa saatat jopa säästää tarpeeksi rahaa bensiinissä ensimmäisen vuoden aikana maksaaksesi keskihintaisen yksikön. Ne eivät ole yhtä puhtaita tai integroituja kuin naviradiot (tai OEM-infotainment-järjestelmät), mutta niillä on lisäetuna siirrettävyys, mikä tarkoittaa, että voit siirtää ne autosta toiseen – tai jopa käyttää niitä kokonaan auton ulkopuolella .

Halvin, helpoin tapa saada satelliittinavigointi autoon on todennäköisesti aina matkapuhelinohjelma. Jos sinulla on moderni iPhone, Android, Windows Phone tai Blackberry, on melko hyvät mahdollisuudet, että siinä on sisäänrakennettu GPS-radio, mikä tarkoittaa, että sinulla on jo kaikki tarvitsemasi laitteistot. Sinun tarvitsee vain lisätä halpa matkapuhelimen GPS-sovellus, joka voi hyödyntää kyseistä laitteistoa, ja olet hyvä mennä.