Skip to content

Kun App tallentaa taistelemaan, voit voittaa

15 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Cydia sanoo uudessa oikeusjutussa, että Applen hallinta App Storessa on monopoli.
  • Käyttäjät voivat nähdä sovellusten hintojen laskevan, jos Cydia-oikeusjuttu ja muut sen kaltaiset onnistuvat.
  • Myös eurooppalaiset sääntelyviranomaiset tutkivat Applea App Store -käytännöistään.
Applea vastaan ​​haastetaan väitteistä, joiden mukaan sen App Store on monopoli, ja käyttäjät voivat nähdä laajemman ja halvemman valikoiman saatavilla olevia ohjelmistoja, jos yritys häviää. Cydia, entinen suosittu iPhonen sovelluskauppa, nosti äskettäin kanteen väittäen, että Apple pysäytti nousunsa kilpailunvastaisilla keinoilla. Ennen kuin Apple loi oman sovelluskaupan, Cydia tarjosi käyttäjille laajan valikoiman ohjelmistoja. ”Jos Applen kilpailunvastainen hankinta ja ylläpitäminen laittomasta monopoliasemasta iOS-sovellusten jakelussa ei ole mahdollista, käyttäjät pystyvät nykyään valitsemaan, miten ja mistä iOS-sovellukset löytyvät ja hankkivat, ja kehittäjät voivat käyttää iOS-sovellusten jakelijaa valintansa mukaan ”, oikeusjuttu väittää.

Apple: Ei, emme ole monopoli

Applen tiedottaja Fred Sainz kertoi Washington Postille, että yritys ei ole monopoli. IPhone-valmistaja hallitsee tiukasti App Storeaan ja kehottaa kehittäjiä käymään läpi hyväksymisprosessin ja ottamaan raskas palkkiot. ”Apple hallitsee täysin puhelimen tapahtumia. Kuvittele, jos Dell-tietokoneesi antaa sinun käyttää vain Dellin hyväksymiä ohjelmistoja”, Mark A. Herschberg, kirjoittaja ”The Career Toolkit, Essential Skills for menestys, jota kukaan ei opettanut sinulle”, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Jos Microsoft-selaimesi meni vain Microsoftin hyväksymille verkkosivustoille. Entä jos Sony-televisiosi ei anna sinun soittaa elokuvia, joista he eivät pitäneet? Apple hallitsee monopoliasemia sekä sisällön rajoittamisen suhteen, eikä sillä ole painetta 30 prosentin maksuunsa. aiheuttaisi sen koskaan muuttuvan asiakkaiden eduksi. ”

Apple joutuu kilpailutapojensa kasvavan valvonnan kohteeksi. Viime vuonna Yhdysvaltain korkein oikeus päätti, että tapaus, jossa iPhone-käyttäjät saattoivat kilpailusääntöjä Applea vastaan, voisi jatkua. Applen käytäntö vähentää sovellusten myyntiä 30 prosentilla tukahduttaa kilpailun, käyttäjät väittivät. Apple sanoi kuitenkin, että kanne on hylättävä ennakkotapauksen vuoksi, että ihmiset eivät voi haastaa yritystä välillisesti tarjoamistaan ​​palveluista. ”Applen linjapiirroksella ei ole paljon järkeä, paitsi keinona viedä Apple pois tästä ja vastaavista oikeusjutuista”, oikeusministeri Brett Kavanaugh kirjoitti enemmistön lausunnossa. ”Jos se hyväksytään, Applen teoria tarjoaisi etenemissuunnitelman monopolistisille vähittäiskauppiaille jäsentääkseen kauppoja valmistajien tai toimittajien kanssa välttääkseen kuluttajien kilpailuoikeudellisia vaatimuksia ja estääkseen tehokkaan kilpailulainsäädännön täytäntöönpanon.”

Eeppinen oikeusjuttu

Tuottaja Fortnite on myös kävelemässä Applen kanssa oikeudessa. Epic Games haastoi Applen tänä kesänä sen jälkeen Fortnite vedettiin App Storesta. Apple väittää, että peli poistettiin, koska Epic antoi kuluttajille mahdollisuuden maksaa suoraan sovelluksen sisäisestä valuutasta alennuksella, jolloin käyttäjät voivat ohittaa App Storen maksujärjestelmän ja sen perimän 30%: n maksun. ”Apple hallitsee täysin puhelimen sisältöä. Kuvittele, jos Dell-tietokoneesi antaa sinun käyttää vain Dellin hyväksymiä ohjelmistoja.” Lisäksi Apple joutuu painostamaan eurooppalaisia ​​sääntelyviranomaisia. Viime kesänä Euroopan komissio aloitti kartellitutkinnan arvioidakseen, rikkovatko Applen säännöt kehittäjille sovellusten jakelusta App Storen kautta EU: n kilpailusääntöjä. Tutkimus koskee Applen oman sovelluksen sisäisen ostojärjestelmän pakollista käyttöä ja kehittäjien kyvyn tiedottaa iPhonen ja iPadin käyttäjille vaihtoehtoisista ostomahdollisuuksista sovellusten ulkopuolella. ”Mobiilisovellukset ovat muuttaneet perusteellisesti tapaa, jolla pääsemme sisältöön”, sanoi komission varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager lehdistötiedotteessa. ”Apple asettaa säännöt sovellusten jakamisesta iPhonen ja iPadin käyttäjille. Vaikuttaa siltä, ​​että Apple sai” portinvartija ”roolin sovellusten ja sisällön jakelussa Applen suosittujen laitteiden käyttäjille.”

Viime kuussa Apple ilmoitti vähentävänsä pienempien kehittäjien sovellusten palkkiot 15 prosenttiin. Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoi lehdistötiedotteessa, että muutoksen tavoitteena oli auttaa pienyrityksiä jatkamaan luomista ja menestymistä. ”Pienyritykset ovat maailmantaloudemme selkäranka ja innovaatioiden ja mahdollisuuksien sykkivä sydän yhteisöissä ympäri maailmaa”, Cook sanoi. ”Käynnistämme tämän ohjelman auttaaksemme pienyritysten omistajia kirjoittamaan seuraava luku luovuudesta ja vauraudesta App Storeen ja rakentamaan sellaisia ​​laadukkaita sovelluksia, joita asiakkaamme rakastavat.” Apple on yksi suurista teknologiayrityksistä, jotka ovat äskettäin joutuneet tulipalon alle käytännöistään. Käyttäjät voivat hyötyä siitä, että App Store lisää kilpailua, mutta edessä on varmasti pitkä taistelu.