Skip to content

Kun autonlämmitin puhaltaa kylmää ilmaa

16 de heinäkuu de 2021

Autolämmitin voi epäonnistua monilla eri tavoilla, mutta kuvaamasi ongelma johtuu yleensä jostakin kahdesta perusongelmasta. Joko jäähdytysneste ei virtaa lämmittimen ytimen läpi tai puhallinmoottorin ilmaa ei ohjata lämmittimen ytimen läpi. On olemassa useita erilaisia ​​taustalla olevia syitä, jotka voivat johtaa näihin tilanteisiin, joissa autonlämmitin lakkaa yhtäkkiä toimimasta, mutta yleensä olet tekemisissä jommankumman kanssa.

Nopea kaatumiskurssi autonlämmittimen käytössä

Ensinnäkin kaikki täällä pätee ajoneuvoihin, joissa on vesijäähdytteiset moottorit. Jos ajaa vanhaa Volkswagenia, jossa on ilmajäähdytteinen moottori, tai upouutta sähköautoa, sinulla on jonkinlainen sähkölämmitin, joka joko ei saa virtaa tai on vain rikki. Suurimmalla osalla tien autoista on kuitenkin vesijäähdytteisiä moottoreita, ja niiden lämmitysjärjestelmät toimivat samalla periaatteella. Moottorin kuuma jäähdytysneste kulkee lämmittimen sydämen läpi, joka näyttää ja toimii paljon kuin pieni jäähdytin, ja puhallinmoottori pakottaa ilman sen läpi. Sitten jäähdytysneste lämmittää ilmaa ja lämmittää vuorostaan ​​ajoneuvon sisätiloja. Tästä syystä kestää jonkin aikaa, ennen kuin lämmittimet alkavat puhaltaa lämpimää ilmaa. Kunnes moottori lämpenee, lämmittimen sydämessä ei ole lämpöä. Se on myös syy siihen, että suljettu lämmittimen sydän, jumissa oleva termostaatti tai jäähdytysjärjestelmän ilma voivat kaikki aiheuttaa auton lämmittimen puhaltamisen kylmäksi.

Autolämmitin puhaltaa kylmää jäähdytysjärjestelmän ongelman vuoksi

Jäähdytysjärjestelmässä on neljä pääongelmaa, jotka voivat saada lämmittimen puhaltamaan kylmää:

  1. Juuttunut termostaatti.
  2. Ilma jäähdytysjärjestelmässä.
  3. Kytketty lämmitinsydän.
  4. Jäähdytysneste ei virtaa lämmittimen sydämen läpi.

Se on hieman monimutkaisempi kuin käytännössä, mutta nämä ovat yleisimmät lämmitinongelmat, joihin törmäät.

Juuttuneet termostaatit

Termostaatit ovat olennaisesti venttiilejä, jotka avautuvat ja sulkeutuvat jäähdytysnesteen lämpötilasta riippuen. Jotta moottori lämpenisi, ne pysyvät suljettuina, kunnes moottorin jäähdytysneste saavuttaa tietyn lämpötila-alueen. Ja jos ne eivät avaudu siinä vaiheessa, jäähdytysneste ei kiertää kunnolla, moottori voi ylikuumentua ja saatat kokea ongelman, jossa lämmitin puhaltaa kylmänä. Kun termostaatti tarttuu auki, se voi estää moottoria lämpenemästä kunnolla tai ainakin pidentää lämpenemisaikaa. Jos lämmitin puhalsi haaleaa kylmän sijaan, auki juuttunut termostaatti olisi ollut mahdollinen syy.

Ilmaa jäähdytysjärjestelmässä

Toinen yleinen ongelma on, kun ilma pääsee jäähdytysjärjestelmään. Koska lämmittimen ydin on usein jäähdytysjärjestelmän korkein kohta, ilma voi liikkua siihen ja jäädä loukkuun. Jos näin on, ilmakuplat on huuhdeltava ongelman korjaamiseksi.

Kytketty lämmitinydin

Liitetyt lämmittimen sydämet voivat myös aiheuttaa auton lämmittimen puhaltamisen kylmäksi. Paras tapa tarkistaa tämä on kosketukseton lämpömittari, jonka avulla voit tarkistaa, virtaako jäähdytysneste lämmittimen sydämen läpi vai ei. Jos se ei ole, lämmittimen sydämen huuhtelu korjaa ongelman usein. Joissakin ajoneuvoissa lämmittimen sydämen tulolinjaan on asennettu venttiili, jota käytetään tyhjiöllä tai mekaanisella kaapelilla. Jos venttiili on jumissa kiinni, se on toinen syy, miksi autonlämmitin puhaltaa kylmää.

Jäähdytysneste ei virtaa lämmittimen sydämen läpi

Lopuksi, lämmittimen ydin voi kytkeytyä useammalla kuin yhdellä tavalla. Kun kuulet tukkeutuneesta lämmittimen sydämestä, se tarkoittaa yleensä sitä, että korroosio ja muu roska on tukkinut sisäputket, ja huuhtelu puhdistaa sen usein. Kuumennussydämen evät voivat kuitenkin tukkeutua myös nukalla, männynpuikoilla ja muulla detrituksella, joka onnistuu pääsemään lämmitinrasiaan. Korjaus tähän on tietysti rikkoa lämmitinkotelo tai poistaa se ja puhdistaa evät.

Muita syitä autonlämmitin voi puhaltaa kylmää

Suurin osa syistä, joiden vuoksi autonlämmitin puhaltaa kylmää, liittyy lämmittimen ytimeen, mutta sinulla voi olla myös mekaanisia, sähköisiä tai tyhjiöongelmia. Yksityiskohdat vaihtelevat melko paljon ajoneuvoista toiseen, mutta useimmissa järjestelmissä on jonkinlainen sekoitusovi, joka muuttaa ilman virtausta tai virtausta lämmittimen sydämen läpi. Kun sekoitusluukku jumittuu, ei ole väliä, toimiiko lämmittimen ydin täydellisesti. Koska sekoitusovi on jumissa, lämmittimen ydin ohitetaan olennaisesti, etkä saa muuta kuin kylmää ilmaa. Tietenkin on useita syitä, miksi sekoitusovi voi tarttua, eivätkä ne aina tartu samalla tavalla. Sekoitusovi voi jumittua auki, mikä johtaa koko lämpöön tai jumittua osittain kiinni niin, että saat vain haaleaa lämpöä. Sekoitusovi voi juuttua myös mekaanisen kytkennän tai tyhjiöjohdon irtoamisen, kytkimen huononemisen tai useiden muiden syiden takia. Jos epäilet, että olet tekemisissä sekoitusoven ongelman kanssa, erityinen vianmääritysmenettely riippuu siitä, miten ajoneuvosi lämmitysjärjestelmä on määritetty.