Skip to content

Kuvan perusteet Microsoft Officelle

28 de kesäkuu de 2021

Kuvien sijoittaminen Wordiin, Exceliin, PowerPointiin tai muihin Microsoft Office -sovelluksiin on tärkeää kiillotettujen, dynaamisten asiakirjojen luomisessa. Näiden ja muiden esineiden saaminen käyttäytymään tekstisi ja muiden dokumenttielementtien kanssa voi kuitenkin olla hankalaa.

Perusteiden ulkopuolella

Jos et ole vielä tutustunut kuvien sijoitteluun Office-asiakirjoissa, menetelmäsi saattaa koostua niiden lisäämisestä ja koon muuttamisesta sitten kokoluokkien avulla. Tämä menetelmä toimii hyvin, jos et ole liian tarkka kuvan sijoittelusta tai koosta. Office-sovellukset sisältävät valintaikkunoita ja nauhatyökaluja, joiden avulla voit syöttää tarkat arvot. Niiden avulla voit rajata, kokoa tai muuttaa kuvien kokoa tarkemmin.

Aseta kuva

Asiakirjojen kuvat voivat olla sinun tai muiden ottamia valokuvia, luomiasi kaavioita tai kaavioita tai minkäänlaisia ​​kuvia varastopalvelusta. Lataa kuva lataamalla kiintolevyllesi helppoa käyttöä varten. Hanki lupa käyttää mitä tahansa kuvaa, joka ei ole sinun. Lisää hyvitys näkyvästi kuvan mukana asiakirjaasi.

 1. Avaa asiakirja Office-ohjelmassa.

 2. Aseta kohdistin paikkaan, jossa haluat kuvan näkyvän.

 3. Valitse valintanauhasta Lisää.

  MS Word -asiakirja, jossa Kuvat-ominaisuus on valittu

 4. vuonna Kuvat Valitse ryhmä Kuvia.

 5. vuonna Lisää kuva valintaikkunassa, valitse haluamasi kuva ja valitse Lisää.

  MS Word ja Lisää kuva -valintaikkuna näytetään

 6. Varmista, että kuva näkyy asiakirjassa tarkoitetulla tavalla.

  MS Word -asiakirja, johon on lisätty kuva

 7. Jos haluat lisätä kuvahyvityksen, napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella, jolloin muokkausvalikko tulee näkyviin.

  MS Word -asiakirja, jossa on kuvankäsittelyvalikko

 8. Valitse Lisää kuvateksti.

 9. vuonna Kuvateksti -valintaikkunassa Kuvateksti kirjoita tai liitä tekstitys.

  MS Word ja tekstitys -valintaikkuna näytetään

 10. Valitse OK.

 11. Tarkista tekstityksen teksti ja sijoitus.

  MS Word -asiakirja, jossa on kuva ja kuvateksti

Muuta kuvan kokoa

 1. Saat nopean ja likaisen vaihtoehdon napsauttamalla kuvaa, valitsemalla sitten mitoituskahvat ja vetämällä haluamaasi kokoon. Pidä korkeuden ja leveyden välinen suhde yllä pitämällä Siirtää -näppäintä samalla kun vedät kahvoja.

  MS Word -asiakirja, jossa on kuvan koon muuttamiskahvat

 2. Tai tarkemmin sanottuna valitse Muoto > Muodon korkeus tai muodon leveys ja vaihda tarkkaan kokoon.

Rajaa kuva

 1. Voit rajata, sinulla on muutama vaihtoehto. Ensimmäinen on valita Muoto > Rajaa > Rajaaja vedä sitten kuvan ääriviivan leveät viivat sisään- tai ulospäin. Valitse Rajaa vielä kerran sen suorittamiseksi.

 2. Saatat löytää tilanteita, joissa on hyödyllistä rajata kuva tiettyyn muotoon. Kun olet napsauttanut kuvaa aktivoidaksesi sen, voit myös valita Muoto > Rajaa > Rajaa muotoon valitse sitten haluamasi muoto. Voit esimerkiksi rajata neliönmuotoisen kuvan soikeaksi.

 3. Voit myös valita kuvan napsauttamalla kuvaa aktivoidaksesi sen Muoto > Rajaa > Rajaa kuvasuhteeseen muuttaa kuvan alueen tietyiksi korkeuden ja leveyden mitoiksi. Voit käyttää tätä Sovita ja täytä myös painikkeet, jotka muuttavat kuvan kokoa kyseisen kuva-alueen mukaan.