Skip to content

Kuvien värinkorjaaminen Photoshop CC 2014: ssä Camera Raw -sovelluksen avulla

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Voit käyttää linssin korjausta valitsemalla kuvan ja siirtymällä kohtaan Suodattaa > Linssinkorjaus > Automaattinen korjaus > valitse Kameran merkki/Linssimalli > OK.
 • Valitse seuraavaksi Suodattaa > Camera Raw -suodatin avata suuren joukon työkaluja, mukaan lukien Camera Raw -valkotasapaino, Lämpötilaja Sävyn liukusäätimet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuvia voidaan korjata väriin Photoshopissa. Ohjeet koskevat Photoshop Creative Cloud 2014: tä.

 1. Käytä linssin korjausta

  Kaikki kameran linssit vääristävät kuvaa kustannuksista riippumatta. Photoshop tunnistaa tämän ja auttaa sinua poistamaan vääristymät.

  Tässä oleva kuva on kuvattu Nikon D200: lla, joka toimitettiin AF-S Nikkor 18-200 mm 13556 -linssillä.

  1. Kun kuva on valittu, valitse Suodattaa > Linssinkorjaus.
  2. Varmista, että Automaattinen korjaus välilehti on valittu, valitse sopiva Kameran merkki ja Linssimalli. Kuva on neliö kulmissa.
  3. Klikkaus OK hyväksyä muutos.

  Jos haluat vaihtaa kameran tai objektiivin, kaksoisnapsauta Suodattaa avata Linssinkorjaus valintaikkuna.

 2. Avaa Camera Raw Filter -valintaikkuna

  Valitse Suodattaa > Camera Raw -suodatin. Tämä avaa melko kattavan ikkunan. Yläreunassa ovat työkalut, jotka zoomaavat kuvaa, asettavat valkotasapainon, lisää asteikkosuodattimen ja paljon muuta.

  Oikealla puolella on histogrammi. Tämä kaavio osoittaa, että alivalottuneen kuvan pikselien sävyalue on ryhmitelty sävyjen pimeälle puolelle. Sinun strategiasi on jakaa ne uudelleen vasemmalta (mustat) oikealle (valkoiset).

  Valitse Perus työkalu, mikä on oletusarvo.

 3. Käytä Camera Raw -valkotasapainotyökalua

  Avainsana tässä on tasapaino. Tämä työkalu käyttää valitsemaasi neutraalia harmaata keskipisteenä. Napsauta työkalua, kunnes saavutat haluamasi tuloksen. Tässä kuvassa vaahdosta ja lumesta otettiin näytteet muutaman kerran tuloksen saavuttamiseksi. Tämä on myös loistava työkalu värivalojen poistamiseen.

 4. Käytä kameran raakalämpötilan ja sävyn liukusäätimiä

  Ajattele lämpötilaa termillä ”punainen kuuma” ja ”jääkylmä”. Liukusäätimen siirtäminen oikealle lisää keltaista ja vasemmalle siirtäminen sinistä. Sävy lisää vihreän vasemmalle ja syaani oikealle. Pienet muutokset ovat parhaita; anna silmäsi arvioida, mikä näyttää parhaalta.

 5. Lisää yksityiskohtia Camera Raw -kuvaan

  1. Käytä näytön alla olevia liukusäätimiä Valkotasapaino alue tehdäksesi kuvan yleisiä säätöjä. Täällä liukusäätimiä säädettiin yksityiskohtien tuomiseksi etualalle. Jälleen anna silmäsi kertoa sinulle, milloin lopettaa.
  2. Pidä silmällä Histogrammi. Huomaa, että kaavio on nyt levinnyt sävyjen yli.
  3. Klikkaus OK hyväksyä muutokset.
  4. Jos tunnet edelleen tarvetta tehdä muita säätöjä, sinun tarvitsee vain kaksoisnapsauttaa Camera Raw -suodatinta Smart Filters -kerroksessa. Avaat Camera Raw -ikkunan ja asetukset ovat ne, jotka jäit.

  Voit verrata alkuperäistä kuvaa muutoksiin napsauttamalla Ennen jälkeen -painiketta. Se näyttää ”y” ikkunan oikeassa alakulmassa.