Skip to content

Kyllä, voit jakaa App Store -tilauksesi perheen kanssa

22 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Sovelluksen sisäiset ostot, mukaan lukien tilaukset, voidaan nyt jakaa kuten tavalliset sovellusostokset.
  • Enintään kuusi perheenjäsentä voi jakaa yhden tilauksen.
  • Kehittäjät ovat onnellisia, koska tilaukset ovat nyt houkuttelevampia.
Jos sinulla on perheenjakosopimus kaikille Apple-palveluillesi, voit nyt jakaa sovelluksen sisäisiä ostoksia (IAP) ja tilauksia perheenjäsenten kanssa. Kolmannen osapuolen sovellusten on valittava ominaisuus toimimaan, ja monet ovat jo tehneet niin. Olet aina pystynyt jakamaan sovellusostoksia, mutta nyt kaikki, mitä maksat sovelluksen sisällä, voidaan myös jakaa, mukaan lukien tilaukset. IAP-jakaminen liittyy kaikkiin muihin perheenjakopalveluihin, kuten iCloud-tallennustila, TV- ja Arcade-tilaukset sekä Apple News +. Tämä on iso juttu, ja se voi mahdollisesti säästää tonnia rahaa. Mutta entä kehittäjät? Eivätkö he tule taskusta? James Abeler, Firecoren perustaja ja johtaja, joka tekee erinomaisesta videotoistosovelluksesta, Infuse, ei ajattele. ”Perhejako tilauksille ja sovelluksen sisäisille ostoksille on jotain, jota monet kehittäjät ovat odottaneet siitä lähtien, kun Apple julkaisi laajennetut tilaukset WWDC 2016: ssa”, Abeler kertoi Lifewire suoraviestillä. ”Tämä on valinnainen kehittäjille, ja vaikka jotkut saattavat päättää olla hyödyntämättä tätä, ei ole mitään haittapuolta siitä, että nämä uudet vaihtoehdot ovat käytettävissä. Kiitos Applelle lopullisesta toteuttamisesta.”

Mikä on perheen jakaminen?

Perhejako toimii näin. Yksi henkilö, sanotaanpa sinä, on perheen järjestäjä. Annat luottokortin ja ostat erilaiset Apple-tilaukset ja päätät sitten asettaa nämä palvelut saataville jopa kuudelle perheenjäsenelle, jotka kaikki saavat käyttää omia Apple ID -tunnuksiaan. Joskus sinun on valittava perhesuunnitelma. Esimerkiksi Apple Music on 9,99 dollaria yksityishenkilölle, mutta 14,99 dollaria perheille. Muut palvelut, kuten ylimääräinen iCloud-tallennustila, voidaan vain jakaa. Kaikki ostamasi sovellukset ovat myös perheenjäsenten käytettävissä, ja nyt myös sovelluksen sisäiset ostot – mukaan lukien tilaukset – sisältyvät. Jos haluat jakaa muita Internet-sovelluksia, perheenjäsenten on ensin ladattava sovellus App Storen Ostetut-osiosta, avattava sovellus ja löydettävä vaihtoehto ostosten palauttamiseksi.

Kehittäjän haittapuolet

Abelerin innostuksesta huolimatta tällä uudella lisäyksellä on yksi haittapuoli, ainakin kehittäjille. Jos olet aiemmin maksanut saman sovelluksen useista tilauksista, sinun ei enää tarvitse. Abelerin sovellus, Infuse, on loistava esimerkki. Se on iOS-sovellus, jolla voit suoratoistaa ja katsella videoita omista lähteistäsi – esimerkiksi paikallisesti tallennetuista elokuvista tai TV-ohjelmista Plex-mediapalvelimellasi. Se on niin hyvä, että saatat maksaa 10 dollaria vuodessa jokaisesta perheenjäsenestä. Ja silti, Infuse on yksi ensimmäisistä sovelluksista, joka tarjoaa jaettuja tilauksia. Itse asiassa, jos tilaat sovelluksen, joka mahdollisti tilauksen jakamisen, laitteeseesi ilmestyy ilmoitus siitä. ”Tämä on valinnainen kehittäjille, ja vaikka jotkut saattavat päättää olla hyödyntämättä tätä, näiden uusien vaihtoehtojen saatavuudella ei ole haittaa.” Voit ymmärtää tämän ajattelemalla, miltä sinusta tuntuu useista tilauksista. Onko sinulla yhtään? Ja jos on, onko sinulla sellaisia, joita et paheksu? Jos olet tottunut jakamaan säännöllisiä sovellusostoksia, joudut maksamaan useita kertoja IAP: stä tuntuu nikkeliltä ja himmeältä. Tämä on erityisen ärsyttävää viime vuosina, kun kehittäjät ovat siirtyneet sovellustensa tilausmalleihin. On mukavaa, että voimme ladata ja kokeilla sovellusta ilmaiseksi ennen tilaamista, mutta ainakin etukäteen ostetun sovelluksen avulla voit jakaa sen muiden kanssa. Kehittäjillä on nyt toinen työkalu houkutella sinua tilaamaan. Ja tilaukset ovat tärkeitä kehittäjille, koska ne tuovat jatkuvasti tuloja. Suorien ostosten yhteydessä asiakas maksaa kerran ja voi sitten käyttää sovelluksia ja kaikkia niiden päivityksiä ikuisesti. Tämä johtaa siihen, että kehittäjät hylkäävät sovelluksensa, kun tulot kuivuvat. Joten nämä uudet jaetut tilaukset ovat hyviä kehittäjille ja käyttäjille. Harvinainen voitto / voitto.