Skip to content

Laaja opas iPadiin

20 de maaliskuu de 2021

IPad on laite, jolla on monia käyttötarkoituksia, mutta se voi olla hämmentävää uudelle käyttäjälle. Jos et ole koskaan käyttänyt taulutietokonetta tai älypuhelinta aiemmin, sinulla voi olla muutama kysymys sen jälkeen, kun olet ottanut sen pakkauksesta.

Autamme vastaamaan joihinkin näistä kysymyksistä tarkastelemalla iPadin mukana tulevaa.

IPadin poistaminen pakkauksesta

Itse laitteen lisäksi laatikko sisältää pienen lisäosan, jossa on kaavio laitteistosta ja nopea selitys laitteen käyttöönotosta ensimmäistä käyttöä varten. Pakkauksessa on myös kaapeli ja verkkolaite.

Liitäntäkaapeli

Uusimpien iPadien mukana tulevaa kaapelia kutsutaan Lightning-liittimeksi, joka korvasi aiempien mallien mukana toimitetun 30-napaisen kaapelin. Riippumatta siitä, minkä tyyppinen kaapeli sinulla on, käytät sitä sekä iPadin lataamiseen että iPadin liittämiseen muihin laitteisiin, kuten kannettavaan tietokoneeseen tai pöytätietokoneeseen. Molemmat kaapelityypit sopivat iPadin pohjassa olevaan aukkoon.

Vaihtovirta-adapteri

Sen sijaan, että Applen verkkovirtalaite sisältäisi erillisen kaapelin vain iPadin virran saamiseksi, se käyttää liitäntäkaapelia pistorasiaan liittämiseen.

Sinun ei tarvitse kytkeä iPadia seinään sen lataamiseksi. Voit ladata iPadin myös liittämällä sen tietokoneeseen. Vanhemmat tietokoneet eivät kuitenkaan välttämättä pysty lataamaan iPadia kunnolla. Jos iPadin kytkeminen tietokoneeseen ei lataa sitä tai jos lataaminen tällä tavoin on erittäin hidasta, verkkovirtasovitin on oikea tapa.

iPad-kaavio: Opi iPadin ominaisuudet

Applen suunnittelun filosofia on pitää asiat yksinkertaisina, joten iPadissa on vain muutama painike ja ominaisuudet ulkopinnalla. Jokaisella näistä ominaisuuksista on tärkeä rooli iPadin käytössä, mukaan lukien navigointityökalu ja kyky laittaa iPad nukkumaan ja herättää se.

IPadin Koti-painike

Voit sulkea sovelluksen ja palata aloitusnäyttöön iPadin Koti-painikkeella, jolloin se on yksi eniten käyttämistä painikkeista. Voit käyttää sitä myös iPadin herättämiseen, kun haluat aloittaa sen käytön.

Koti-painikkeella on myös muutamia muita hienoja käyttötapoja. Kaksoisnapsauttamalla sitä saat App Switcherin, jonka avulla voit siirtyä ohjelmien välillä ja sulkea edelleen taustalla olevat ohjelmat. Ja kotipainikkeen kolminkertainen napsauttaminen zoomaa näyttöä tai avaa muita esteettömyysominaisuuksia, jotka ovat hyödyllisiä niille, joilla on ei niin täydellinen näkö.

Voit siirtyä nopeasti Spotlight-hakunäyttöön Koti-painikkeella. Napsauttamalla Koti-painiketta yhden kerran aloitusnäytössä voit etsiä iPadisi sisältöä, mukaan lukien yhteystiedot, elokuvat, musiikki, sovellukset ja jopa pikalinkin, jolla voit hakea verkosta.

Nukkumis- / herätyspainike

Nukkumis- / herätyspainike tekee juuri sen, mitä nimestään käy ilmi: se laittaa iPadin nukkumaan ja herättää sen takaisin. On hienoa, jos haluat keskeyttää iPadin, mutta sinun ei tarvitse huolehtia sen tekemisestä joka kerta, kun lopetat iPadin käytön. Jos iPad pysyy passiivisena, se nukahtaa.

Vaikka lepo- / herätyspainiketta kutsutaan joskus virtapainikkeeksi, sen napsauttaminen ei sammuta iPadia. IPadin sammuttaminen edellyttää, että pidät tätä painiketta painettuna muutaman sekunnin ajan ja vahvista sitten aikomuksesi pyyhkäisemällä vahvistusliukusäädintä iPadin näytöllä. Se on myös miten käynnistät iPadin uudelleen.

Äänenvoimakkuuspainikkeet

Äänenvoimakkuuspainikkeet ovat iPadin oikeassa yläkulmassa. Mykistyspainike poistaa välittömästi kaiken kaiuttimista tulevan äänen. Voit muuttaa tämän painikkeen toimintoja asetuksissa lukitaksesi iPadin suunnan, jos huomaat, että pidät sitä erityisessä kulmassa, joka kiertää näyttöä, kun et halua sitä.

Jos asetat mykistyskytkimen lukitsemaan suunnan, pitämällä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna äänenvoimakkuus sammuu kokonaan.

Salamaliitin / 30-napainen liitin

Uudemmissa iPadissa on Lightning-liitin, kun taas vanhemmissa malleissa on 30-napainen liitin. Suurin ero näiden kahden välillä on sovittimen koko, joka liitetään iPadiin. Tätä liitintä käytetään iPadin liittämiseen tietokoneeseen. Voit myös käyttää iPadin mukana toimitettua verkkolaitetta kytkeäksesi se pistorasiaan, mikä on paras tapa ladata iPadia. Liitintä käytetään myös erilaisten lisävarusteiden liittämiseen iPadiin, kuten Applen digitaaliseen AV-sovittimeen, joka voi liittää iPadisi televisioon.

Sinun ei tarvitse kytkeä iPadia tietokoneeseesi. IPad voidaan asentaa ilman tietokonetta, ja voit ladata siihen sovelluksia, musiikkia, elokuvia ja kirjoja kytkemättä sitä koskaan tietokoneeseen. Voit jopa varmuuskopioida iPadin Internetiin Applen pilvipalveluiden avulla.

Kuulokeliitäntä

Kuulokeliitäntä on 3,5 mm: n tulo, joka hyväksyy ja lähettää ääntä, joten voit kytkeä myös mikrofonin tai kuulokemikrofonin. Muihin käyttötarkoituksiin kuuluu musiikin luominen, kuten iRigin käyttö kitaran kiinnittämiseen iPadiin.

Kamera

IPadissa on kaksi kameraa: taaksepäin suuntautuva kamera kuvien ja videoiden ottamiseen ja eteenpäin suuntautuva kamera selfietä ja videoneuvotteluja varten. FaceTime-sovelluksella voidaan luoda videoneuvottelu ystävien tai perheenjäsenten kanssa, joilla on joko iPad (versio 2 tai uudempi) tai iPhone.

IPad-käyttöliittymä selitetty

IPadin käyttöliittymässä on kaksi pääosaa: aloitusnäyttö, joka sisältää kuvakkeita ja kansioita, sekä telakka, joka tarjoaa nopean pääsyn sovelluksiin ja kansioihin. Ensisijainen ero näiden kahden välillä on se, että aloitusnäyttöä voidaan muuttaa pyyhkäisemällä vasemmalta oikealle, mikä tuo esiin valokeilan hakunäytön, tai oikealta vasemmalle, mikä voi tuoda esiin lisää sovelluskuvakkeiden sivuja. Telakka pysyy aina samana.

Kun olet oppinut navigoimaan iPadissa ja järjestämään sen siirtämällä kuvakkeita näytön ympärillä ja luomalla kansioita, voit järjestää telakan asettamalla siihen eniten käytetyt ohjelmat. Telakan avulla voit jopa asettaa siihen kansion, mikä antaa sinulle nopean pääsyn vielä useampiin sovelluksiin.

Aloitusnäytön ja telakan välissä on pieni suurennuslasi ja yksi tai useampi piste. Tämä lukema osoittaa, missä olet käyttöliittymässä, suurennuslasi symboloi valonhakua ja jokainen piste symboloi ruudun täynnä kuvakkeita.

Aloitusnäytön yläpuolella näytön yläosassa on tilarivi. Vasemmassa reunassa on osoitin, joka näyttää Wi-Fi- tai 4G-yhteyden voimakkuuden. Keskellä on aika, ja oikeassa reunassa on akun ilmaisin, joka osoittaa, kuinka paljon enemmän iPadin akunkestoa on, kunnes sinun on kytkettävä se lataamaan sitä.

IPad App Store

Ehkä iPadin tärkein sovellus on App Store, josta aiot ladata uusia pelejä ja apuohjelmia iPadille.

Voit etsiä tiettyjä sovelluksia App Storesta kirjoittamalla sovelluksen nimen sovelluskaupan oikeassa yläkulmassa olevaan hakupalkkiin. Voit myös etsiä ladattavan sovelluksen tyyppiä, kuten ”reseptit” tai ”ajopeli”. App Storessa on myös suosituimmat kaaviot, joissa on eniten ladatut sovellukset ja kategoriat, jotka molemmat helpottavat sovellusten selaamista.

App Store antaa sinun ladata myös kaikki aiemmin ostamasi sovellukset, vaikka olisit ostanut ne toiselta iPadilta, iPhonelta tai iPod Touchilta. Niin kauan kuin olet kirjautunut sisään samalla Apple ID: llä, voit ladata minkä tahansa aiemmin ostamasi sovelluksen.

App Store on myös paikka, josta lataat päivityksiä sovelluksiin. Kuvake näyttää jopa ilmoituksen, kun sinulla on päivitettäviä sovelluksia. Tämä ilmoitus näkyy punaisena ympyränä, jonka keskellä on numero, joka ilmaisee päivitettävien sovellusten määrän.

Kuinka löytää iPad-selain

IPadin merkittävintä sisällön lähdettä ei ole kaupassa; se on verkkoselaimessa. IPad käyttää Safari-selainta, jonka avulla voit tarkastella verkkosivuja, luoda uusia välilehtiä pitämään useita sivuja auki samanaikaisesti, tallentaa suosikkipaikkasi kirjanmerkkeinä ja melkein kaiken mitä voit odottaa verkkoselaimelta.

Safari-selaimen valikko on tarkoituksella yksinkertainen. Tässä ovat painikkeet ja hallintalaitteet vasemmalta oikealle:

  • Takaisin-painike siirtyäksesi viimeksi katsotulle verkkosivulle.
  • Eteenpäin-painike palataksesi nykyiselle verkkosivulle.
  • Kirjanmerkkipainike suosikkisivustojesi tallentamiseen ja nopeaan palaamiseen.
  • Haku / osoiterivi. Voit käyttää tätä hakeaksesi verkosta Googlen avulla tai kirjoittamalla täydellisen verkko-osoitteen (URL) siirtyäksesi suoraan verkkosivustolle.
  • Jaa-painike linkin lähettämiseen ystävälle, sivun tulostamiseen tai pikakuvakkeen luomiseen verkkosivulle iPadin aloitusnäytössä.
  • Plus (+) -painike avaa uuden välilehden, jotta voit avata useita verkkosivustoja kerralla.
  • Viimeinen painike näyttää kahdelta ruudulta päällekkäin. Tämän painikkeen avulla voit nähdä avaamasi välilehdet. Voit myös ottaa yksityisen selaustilan käyttöön napauttamalla yläosassa olevaa ”Yksityinen” -linkkiä tai avaamalla uudet välilehdet Plus-painikkeella.

Musiikin toistaminen iPadilla

Musiikki-sovelluksessa menet kuuntelemaan musiikkikokoelmasi, vaikka käyttäisit kotijakoa musiikin suoratoistoon tietokoneelta tai kannettavalta tietokoneelta.

Kappaleiden toistoa jatketaan myös silloin, kun siirryt eri sovellukseen, joten voit kuunnella musiikkia samalla, kun käytät iPadin selainta tai pelaat suosikkipeliäsi. Kun olet lopettanut kuuntelun, palaa takaisin Musiikki-sovellukseen ja pysäytä toisto koskettamalla taukopainiketta näytön yläosassa.

IPadissa on myös ”piilotettuja” musiikkisäätimiä. Jos pyyhkäiset ylöspäin iPadin näytön alareunasta, näet ohjauspaneelin, joka sisältää painikkeita musiikin hallintaan. Tämä paneeli on loistava tapa keskeyttää musiikki tai ohittaa kappale ilman Metsästys-sovellusta. Nämä ohjaimet toimivat myös Pandoran kaltaisten sovellusten kanssa. Voit myös suorittaa tehtäviä, kuten kytkeä Bluetooth päälle tai säätää iPadin kirkkautta.

Musiikki-sovellus toimii myös iTunes Matchin kanssa, jolloin voit kuunnella koko musiikkikokoelmaa Internetistä.

Kuinka katsella elokuvia ja toistaa videoita iPadissa

IPad on loistava tapa katsella elokuvia ja TV-ohjelmia ollessasi poissa kaupungista lomalla tai työmatkalla, mutta se on yhtä hyvä ottaa tuo elokuva kodin kodikkaaseen pieneen nurkkaan, jossa ei ole televisiota. .

Helpoin tapa katsella elokuvia iPadissa on käyttää suoratoistopalvelua, kuten Netflix tai Hulu Plus. Nämä sovellukset toimivat hyvin iPadissa, ja niiden avulla voit suoratoistaa kokoelmaa elokuvia tai TV-ohjelmia. Ja vaikka Netflix ja Hulu Plus ovat laajalti tunnettuja, Crackle voi olla todellinen helmi. Se on ilmainen palvelu, jolla on hyvä valikoima elokuvia.

Jos sinulla on kaapelitilaus, voit ehkä käyttää iPadiasi televisiona. Monilla kaapeliverkkoilla, mukaan lukien AT&T U-jae, DirectTV ja Verizon FIOS, on sovelluksia kaapelitilaajille, ja vaikka et voi saada kaikkia näiden sovellusten kanavia, se avaa oven katseluasetusten siirtämiseen. Suurimmalla osalla premium-kanavista, kuten HBO ja Showtime, on myös sovelluksia, joten jos olet elokuvia, joita olet seurannut, nämä ovat upeita vaihtoehtoja.

On olemassa useita tapoja, joilla voit katsella suoraa televisiota iPadissa, kuten kaapata kaapeli iPadiin Slingboxin kautta. Tai voit käyttää EyeTV: tä, joka käyttää antennia TV-signaalien vastaanottamiseen.

Voit toistaa elokuvia ja TV-ohjelmia HDTV: lläsi liittämällä iPadisi televisioon joko erityisellä kaapelilla tai Wi-Fi-yhteydellä Apple TV: n kautta.