Skip to content

Lähennä ja loitonna iPhonessa tai iPadissa

25 de kesäkuu de 2021

Yksi hienoimmista ominaisuuksista, jonka Apple toi iPadiinsa ja iPhoneen, oli nipistämällä-zoomaus-ele, joka teki lähentämisestä ja loitonnuksesta intuitiivisen ja luonnollisen. Aikaisemmin zoomausominaisuudet olivat joko olemattomia tai niitä oli vaikea käyttää. Applen zoomausominaisuus toimii valokuvissa, verkkosivuilla ja kaikissa sovelluksissa, jotka tukevat nipistys-zoomaus-elettä. Nämä ohjeet koskevat kaikkia iPad- ja iPhone-malleja iOS-versiosta riippumatta.

Lähennä ja loitonna nipistyseleiden avulla

Lähennä valokuvaa tai verkkosivua painamalla etusormella ja peukalolla näyttöä jättäen vain pieni määrä tilaa kahden sormen väliin. Pidä sormesi ja peukalosi näytöllä ja siirrä sitten sormesi poispäin toisistaan, laajentaen niiden välistä tilaa. Kun sormesi liikkuvat toisistaan, näyttö zoomaa lähemmäs. Voit loitontaa toisin päinvastoin: Siirrä peukaloa ja etusormea ​​toisiaan kohti pitäen molempia painettuna näyttöön. Mitä tahansa kahta sormea ​​voidaan käyttää zoomaamaan iPhonessa tai iPadissa, mutta useimmille ihmisille peukalo ja etusormi ovat järkevimpiä. Jos se auttaa sinua muistamaan, ajattele sormiesi puristavan paperia. Jos vedät sormiasi sisäänpäin paperiarkilla, se taittuu itseensä ja pienenee. Sama ajatus pätee tässäkin.

Käytä Esteettömyyden zoomausasetusta

Joissakin tapauksissa nipistämällä-zoomaus -ominaisuus ei toimi. Sovellus ei ehkä tue elettä, tai verkkosivulla voi olla käynnissä oleva koodi tai tyylitaulukkoasetus, joka estää sivun laajentamisen. IPadin esteettömyysominaisuuksiin kuuluu zoomaus, joka toimii aina riippumatta siitä, oletko sovelluksessa, verkkosivulla vai katsotko valokuvia. Ominaisuus ei ole oletusarvoisesti aktivoitu, joten sinun on otettava se käyttöön Asetukset-sovelluksessa:

  1. Alkaen Koti -näyttö, avaa asetukset sovellus.

  2. Mene Kenraali > Esteettömyys > Zoomaus.

  3. Napauta Zoomaus kytkin vihreäksi ja kytke se päälle.

Kun olet aktivoinut zoomauksen iPadissa tai iPhonessa, näet heti suurennuslasin, kuten tässä iPadissa näkyy.

iPad Zoom -asetus

Zoomaustoimintoa ei ole otettu kuvakaappaukseen, kuten näet tästä kuvasta. Paina ja pidä ankkuria / palkkia zoomausikkunan alaosassa siirtääksesi sitä ympäri näyttöä ja nähdäksesi kaiken suurennettuna. Voit myös painaa ja vetää kolmea sormea, mikä saattaa olla suositeltavaa, kun zoomaat tällä työkalulla pienemmässä näytössä, kuten iPhone. Kaksoisnapauta näyttöä kolmella sormella ottaaksesi zoomauksen käyttöön tai poistaaksesi sen käytöstä. Poista se pysyvästi käytöstä toistamalla yllä olevat vaiheet ja vaihtamalla Zoomaus että vinossa asentoon. Zoom-asetussivulla on luettelo vaihtoehdoista, jotka voit ottaa käyttöön, esimerkiksi lisätäksesi suurinta zoomaustasoa, valitsemalla koko näytön zoomaus ikkunan zoomauksen yli, valitsemalla zoomaussuodattimen ja paljon muuta.