Skip to content

Lähettäjän estäminen: Zoho Mail -opetusohjelma

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Kirjaudu sisään Zoho Mail -tilillesi ja siirry sitten Zoho Anti-Spam Lists -määrityssivulle.
  • Valitse joko Sähköpostiosoite tai Verkkotunnusja valitse sitten plus (+) alla Musta lista lisätäksesi uusia osoitteita.
  • Käytä vain yhtä lähdettä sähköpostin suodatukseen (joko sähköpostiohjelma tai sähköpostipalvelin) lajitteluristiriitojen välttämiseksi.

Zoho Mailissa voit estää ei-toivotut saapuvat viestit sijoittamalla lähettäjän osoitteen tai koko toimialueen Zoho Mailin estettyjen lähettäjien luetteloon. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit estää lähettäjät Zoho Mailissa.

Lähettäjän tai verkkotunnuksen estäminen Zoho Mailissa

Jos haluat pyytää Zoho Mailia poistamaan viestit tietyltä lähettäjältä tai koko toimialueelta automaattisesti, kirjaudu sisään Zoho Mail -tilillesi ja siirry roskapostin estoluetteloiden määrityssivun URL-osoitteeseen.

Valitse joko ikkuna yläriviltä Sähköpostiosoite tai Verkkotunnus. Ensimmäinen määrittelee tietyt osoitteet; jälkimmäinen määrittää verkkotunnukset – eli kaiken @ kirjaudu sisään sähköpostiosoitteeseen.

Lisää uudet osoitteet plus-symbolin viereen. Poista olemassa olevat kohteet valitsemalla ne ja napsauttamalla luettelossa olevaa roskakorikuvaketta.

Näissä luetteloissa on kaksi vaihtoehtoa. Sallittujen luettelo tarkoittaa, että kaikki kyseiseltä toimialueelta tai osoitteesta tulevat sähköpostit luotetaan automaattisesti eikä niitä koskaan ohjata roskapostikansioon. Musta lista tarkoittaa, että posti reititetään aina roskapostikansioon automaattisesti.

Zoho Mailin roskapostinvastaisiin luetteloihin tekemäsi muutokset ovat voimassa tilitasolla, mikä tarkoittaa, että asetuksesi toimivat riippumatta siitä, käytätkö Zoho Mailia verkossa vai yhdistätkö sen ohjelmaan, kuten Microsoft Outlook.

Suodattimen törmäys

Koska asetuksesi toimivat kaikilla viesteillä, ei vain silloin, kun olet kirjautuneena verkkokäyttöliittymään, saatat joutua tilanteisiin, joissa näkemäsi käyttäytyminen ei ole aiottua toimintaa. Kun estot ja suodattimet toimivat sekä palvelimen että asiakastason tasolla, palvelimella tapahtuva tapahtuu ensin – joten roskapostin estossa estetty sähköpostiosoite ei koskaan työnnä sähköpostiohjelmaasi. Osoitteet, jotka voidaan poistaa Zoho Mail -listalta, mutta jotka on määritetty roskapostiksi sähköpostiohjelmassa, voivat kuitenkin päätyä roskapostikansioon.

On hyvä käyttää vain yhtä suodatuslähdettä – joko sähköpostiohjelmaa tai sähköpostipalvelinta. Molempien käyttö epäjohdonmukaisilla asetuksilla voi johtaa arvaamattomiin toimitustuloksiin.