Skip to content

Laitehallinnan avaaminen Windows 10, 8, 7, Vistassa tai XP: ssä

20 de maaliskuu de 2021

On monia syitä, jotka sinun on ehkä avattava Laitehallinta Windowsissa, mutta yleensä ongelman vianmääritys tietokoneen laitteistossa.

Sillä ei ole merkitystä, päivitätkö laiteohjaimia, säätät järjestelmäresursseja, etsitkö Laitehallinnan virhekoodeja vai edes vain tarkistat laitteen tilan – sinun on avattava Laitehallinta, ennen kuin voit tehdä sen.

Laitehallinta ei ole luettelossa tavallisten ohjelmien vieressä, joten voi olla vaikea löytää, jos et vielä tiedä missä se on. Ohjauspaneelin menetelmä on luultavasti yksinkertaisin tapa päästä sinne, mutta käymme läpi kaikki vaihtoehdot alla.

Noudata alla olevia helppoja ohjeita avataksesi Laitehallinta Windowsissa:

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ja Windows XP.

Vaadittu aika: Laitehallinnan avaamisen pitäisi kestää vain minuutti tai niin, riippumatta siitä, mitä Windows-versiota käytät. Katso Muita tapoja avata Laitehallinta kohti sivun alaosaa muille, epäilemättä nopeammille tavoille ainakin joissakin Windows-versioissa.

Kuinka avata Laitehallinta ohjauspaneelin kautta

 1. Avaa Ohjauspaneeli.

  Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa olettaen, että käytät näppäimistöä tai hiirtä, nopein tapa on Käyttäjävalikko – paina vain VOITTAA (Windows) -näppäin ja X avain yhdessä.

  Joissakin Windows 10 -versioissa saatat myös pystyä avaamaan Laitehallinnan suoraan Käynnistä-valikosta alivalikkona Ohjauspaneeli.

  Ohjauspaneeli on saatavana Windows-versiostasi riippuen yleensä Käynnistä-valikosta tai Sovellukset-näytöstä.

 2. Seuraavat toimet riippuvat käyttämästäsi Windows-käyttöjärjestelmästä:

  • Valitse Windows 10- ja Windows 8 -käyttöjärjestelmissä Laitteisto ja ääni. Voit myös hypätä suoraan Laitehallintaan virrankäyttäjän valikon kautta eikä sinun tarvitse käydä ohjauspaneelin kautta.
  • Valitse Windows 7: ssä Järjestelmä ja turvallisuus.
  • Valitse Windows Vistassa Järjestelmä ja ylläpito.
  • Valitse Windows XP: ssä suorituskyky ja ylläpito.

  Jos et näe näitä vaihtoehtoja, ohjauspaneelin näkymäksi voidaan asettaa Suuret kuvakkeet, Pienet kuvakkeettai Klassinen näkymä, riippuen Windows-versiostasi. Jos on, etsi ja valitse Laitehallinta suuresta kuvakokoelmasta ja siirry sitten vaiheeseen 4 alla.

 3. Etsi ja valitse tältä Ohjauspaneelin näytöltä Laitehallinta:

  Valitse Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa Laitteet ja tulostimet otsikko. Katso Windows 7: ssä alla Järjestelmä. Windows Vistassa löydät Laitehallinta kohti ikkunan alaosaa.

  Windows XP: ssä sinulla on muutama ylimääräinen vaihe, koska Laitehallinta ei ole yhtä helposti saatavilla Windows-versiossasi. Valitse avoimesta Ohjauspaneeli-ikkunasta Järjestelmä, Valitse Laitteisto -välilehteä ja käytä sitten Laitehallinta -painiketta.

 4. Kun Laitehallinta on nyt auki, voit tarkastella laitteen tilaa, päivittää laiteajureita, ottaa laitteita käyttöön, poistaa laitteita käytöstä tai tehdä mitä tahansa muuta laitteiston hallintaa, johon tulit tänne tekemään.

Muita tapoja avata Laitehallinta

Jos olet tyytyväinen Windowsin komentoriviin, erityisesti komentokehotteeseen, yksi todella nopea tapa käynnistää Laitehallinta missä tahansa Windows-versiossa on sen komennon kautta:

devmgmt.msc

Komentorivimenetelmä on todella kätevä, kun joudut avaamaan Laitehallinta, mutta hiiri ei toimi tai tietokoneessasi on ongelma, joka estää sinua käyttämästä sitä normaalisti.

Vaikka et todennäköisesti koskaan tarve avataksesi Laitehallinnan tällä tavalla, sinun on tiedettävä, että se on saatavana myös kaikissa Windows-versioissa Tietokonehallinta, osa sisäänrakennettujen apuohjelmien sarjaa nimeltä Administrator Tools.

Laitehallinta saa tietokonehallinnossa hieman erilaisen ilmeen. Valitse se vain vasemmasta marginaalista ja käytä sitä sitten oikealla olevan apuohjelman integroituna ominaisuutena.

Toinen tapa avata Laitehallinta ainakin Windows 7: ssä on GodMode. Tämä on erityinen kansio, joka antaa sinulle pääsyn moniin asetuksiin ja ohjaimiin, jotka löytyvät koko käyttöjärjestelmästä. Jos käytät jo GodModea, laitehallinnan avaaminen saattaa olla suosituin tapa käyttää sitä.