Skip to content

Langaton televisio: mitä sinun on tiedettävä

3 de heinäkuu de 2021

Langaton TV on yleinen termi, jota käytetään valokuvien, videoiden tai muun median lähettämiseen älylaitteesta tai tietokoneesta televisioon ilman kaapeleita. Langaton TV-yhteys, jota joskus kutsutaan myös langattomaksi TV-yhteydeksi, voidaan muodostaa käyttämällä erilaisia ​​langattomia ratkaisuja langattomista USB- ja HDMI-laitteista tietojen lähettämiseen Wi-Fi-verkon kautta. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää, kuinka saada langaton televisio toimimaan kotona tai työpaikalla ja mitkä kaapelittomat ratkaisut ovat suosituimpia.

Langaton HDMI

Langaton HDMI on langaton TV-ratkaisu laitteiden, kuten DVD- tai Blu-ray-soittimen, liittämiseen televisioon ilman HDMI-kaapeleita. Tämä menetelmä edellyttää yleensä kahden erityisesti suunnitellun langattoman HDMI-laitteen käyttöä, joista toinen on tarkoitettu signaalin lähettämiseen mediasoittimesta ja toinen sen vastaanottamiseen ja lähettämiseen televisioon. Näitä kutsutaan tyypillisesti lähettimiksi ja vastaanottimiksi.

Langaton HDMI-laajennusjärjestelmä voi maksaa muutama sata dollaria HD-signaaleja tukevasta ja useita satoja dollareita 4K-yhteensopivasta. Tämä korkea hinta on syy siihen, miksi keskivertokuluttaja käyttää harvoin langatonta HDMI-liitäntää ja näkyy pääasiassa julkisissa tiloissa, kuten baarissa tai hotellissa.

Langaton HD

WirelessHD viittaa tiettyyn tekniikkaan, joka käyttää 7 GHz: n kanavaa 60 GHz: n radiotaajuudella langattoman TV-yhteyden muodostamiseen. Kuten langaton HDMI, WirelessHD käyttää lähetintä, joka yhdistää medialähteeseen ja vastaanottimeen signaalin vastaanottamiseksi ja median näyttämiseksi televisioruudulla tai näytöllä. WiGig, WHDI ja WirelessHD ovat kaikki saman perustekniikan muunnelmia. Niitä on julkaistu useita tuotteita, jotka yleensä maksavat muutama sata dollaria.

Langaton USB

Langaton USB voi olla yksi suoraviivaisimmista ratkaisuista saada langaton televisio toimimaan perinteisemmässä televisiomallissa, joka ei tue mitään sisäänrakennettua langatonta toimintoa. Televisiossasi on kuitenkin oltava USB-portti.

Microsoftin langaton näyttösovitin

Asennuksen jälkeen langattomat USB-laitteet käyttävät radiosignaalia, joka voi lähettää mediaa tietokoneeltasi tai muusta laitteesta TV-ruutuun. Samanlaisia ​​USB-laitteita käytetään usein myös tulostimien, videopeliohjainten ja skannerien kytkemiseen tietokoneeseen langattomasti, vaikka ne eivät toimi yhteyden muodostamiseen televisioon.

Wi-Fi

Wi-Fi on ylivoimaisesti yleisin tapa yhdistää kannettavat tietokoneet ja muut laitteet televisioon langattomasti johtuen modernin television, tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin valtavasta tekniikan tuesta. Tähän menetelmään kuuluu television ja valitun laitteen yhdistäminen samaan Wi-Fi-Internet-yhteyteen, joka sitten siirtää tietoja langattomasti. Miracast, Applen AirPlay ja Googlen Chromecast ovat kaikki Wi-Fi-muotoja, ja ainakin yhtä näistä tuetaan tietokoneellasi tai älylaitteellasi. Jos TV-mallissasi ei ole tukea Wi-Fi-yhteydelle, voit vastaanottaa signaalin sen sijaan suoratoistotuotteella, kuten Apple TV, Chromecast tai Fire Stick. Videopelikonsolit, kuten Microsoftin Xbox One ja Xbox Series X sekä Sonyn PlayStation 4 ja 5, tukevat myös tätä toimintoa. Wi-Fi-yhteyttä käyttävät myös langattomat TV-kuulokkeet ja langattomat surround-kaiuttimet televisiota ja langattomia kotiteatteriasetuksia varten.

Natiivisovellukset ja pilvisuoratoisto

Älytelevisioiden leviäminen on monissa tilanteissa tehnyt sekä langalliset että langattomat yhteydet tarpeettomiksi. Se johtuu siitä, että suurin osa älytelevisioista on nyt tarpeeksi tehokkaita ajamaan itse mediasovelluksia, mikä ohittaa kokonaan sisällön suoratoiston tarpeen älypuhelimesta, tabletista, tietokoneesta tai jollakin edellä mainituista menetelmistä.

Disney Plus -sivusto.

Suositut suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Crunchyroll, Hulu ja Disney +, voivat nyt toimia suoraan monista TV-malleista. Useat pilvipalvelut, kuten Google Drive, Dropbox ja OneDrive, tarjoavat myös älytelevisiosovelluksia tiedostojen suoratoistoon haluamastasi pilvitilistä. Monista älytelevisioista löytyy jopa Facebook Watch TV -sovellus, jonka avulla voit katsella Facebook-videoita ilman kannettavaa tietokonetta tai mobiililaitetta.