Skip to content

Langattoman reitittimen sisäisen palomuurin käyttöönotto

20 de maaliskuu de 2021

Palomuuri on tehokas suojaus hakkereita ja tietoverkkorikollisia vastaan. Yllättäen monilla käyttäjillä on jo käytettävissä tehokas palomuuri eivätkä edes ymmärrä sitä. Useimmissa langattomissa Internet-reitittimissä on sisäänrakennettu laitteistopohjainen palomuuri, ja ellei sitä ole aktivoitu, se on lepotilassa.

Katsotaan, mikä palomuuri tarkalleen on; miksi haluat käyttää sitä; ja kuinka löytää, ottaa käyttöön ja määrittää langattoman reitittimen sisäänrakennettu palomuuri.

Tämän artikkelin tiedot koskevat useimpia uudempia langattoman reitittimen malleja.

Mikä on palomuuri?

Palomuuri on digitaalinen vastine liikennepoliisille, joka tarkkailee verkon rajoja. Sitä voidaan käyttää estämään liikenteen pääsy verkkoon ja / tai poistuminen verkosta.

Palomuureja on useita, sekä laitteisto- että ohjelmistopohjaisia. Käyttöjärjestelmissä on usein ohjelmistopohjainen palomuuri, kun taas reitittimen palomuuri on laitteistopohjainen.

Palomuurit auttavat estämään Internetin välittämiä, satamapohjaisia ​​hyökkäyksiä. Palomuurit voivat myös estää verkon sisällä olevan tartunnan saaneen tietokoneen hyökkäämästä muihin tietokoneisiin estämällä haitallisen liikenteen poistumisen verkostasi.

Kaikki reitittimet tarjoavat perustason palomuurisuojauksen, mutta monilla on edistyneempi palomuuritoiminto.

Windowsilla on ollut sisäänrakennettu ohjelmistopohjainen palomuuri Windows XP: n jälkeen, kun taas Mac OS X: ssä ja uudemmissa on palomuuri, joka on otettava käyttöön.

Tarkista, onko reitittimessäsi sisäänrakennettu palomuuri

Varmista, että reitittimessäsi on sisäänrakennettu palomuuri, avaamalla selainikkuna ja kirjautumalla reitittimen hallintakonsoliin kirjoittamalla reitittimen IP-osoite. Reitittimelläsi on todennäköisesti ns. Reitittämätön sisäinen IP-osoite, kuten 192.168.1.1 tai 10.0.0.1.

Alla on joitain tavallisimpia järjestelmänvalvojan käyttöliittymän osoitteita, joita jotkut yleisemmistä langattomien reitittimien valmistajista käyttävät. Katso oikea osoite reitittimen käyttöoppaasta.

 • Linksys: 192.168.1.1 tai 192.168.0.1
 • DLink: 192.168.0.1 tai 10.0.0.1
 • Apple: 10.0.1.1
 • ASUS: 192.168.1.1
 • Buffalo: 192.168.11.1
 • Netgear: 192.168.0.1 tai 192.168.0.227

Kun olet kirjautunut reitittimen hallintakonsoliin, etsi asetussivu, joka on merkitty Turvallisuus tai Palomuuri. Tämä osoittaa, että reitittimessäsi on sisäänrakennettu palomuuri.

Ota reitittimen sisäinen palomuuri käyttöön ja määritä se

 1. Avaa reitittimen asetussivu.

 2. Etsi merkintä Palomuuri, SPI-palomuuritai jotain vastaavaa.

 3. Valitse ota käyttöön.

 4. Valitse Tallentaa, ja sitten Käytä.

 5. Kun olet valinnut Käytä, reititin ilmoittaa todennäköisesti käynnistyvänsä uudelleen asetusten soveltamiseksi.

 6. Määritä palomuuri lisäämällä palomuurisäännöt ja kulunvalvontaluettelot, jotka vastaavat yhteys- ja suojaustarpeitasi.

  Kun olet asentanut palomuurisi haluamallasi tavalla, testaa palomuurisi varmistaaksesi, että se toimii odottamallasi tavalla.