Skip to content

Langattomat sovitinkortit ja langattomat verkkokortit

16 de kesäkuu de 2021

PCI on lyhenne sanoista Peripheral Component Interconnect ja se on alan standardi laitteiden liittämiseksi tietokoneen keskusyksikköön. PCI muodostaa yhteisen väyläyhteyden, jota kaikki liitetyt laitteet jakavat yhteydenpitoa varten. Se on yleisin yhdistelmä, jota käytetään pöytätietokoneissa, ja se on edelleen yleinen langattomien verkkosovittimien kanssa. Useimmissa moderneissa laitteissa, erityisesti kannettavissa tietokoneissa ja tableteissa, on mukana sisäänrakennettu langaton verkkomodeemi. Tässä on joitain tyyppejä langattomia korttikortteja ja verkkosovittimia.

Langaton PCI-sovitinkortti pöytätietokoneille

Langaton PCI-sovitinkortti muodostaa yhteyden pöytätietokoneen PCI-väylään. Koska PCI-väylä on tietokoneen sisällä, tietokoneen kotelo on avattava ja langaton verkkosovitin asennettava sisälle.

Tässä on esimerkki langattomasta PCI-sovitinkortista, Linksys WMP54G. Tämä yksikkö on yli 8 tuumaa pitkä, jotta siihen mahtuu vakioliitäntäliuska, joka tarvitaan sähköisesti liittymiseen väylään. Yksikkö kiinnittyy ja sopii tiukasti PCI: n sisään. Langattoman sovitinkortin antenni kuitenkin työntyy ulos tietokoneen takaosasta.

Langaton PC-korttisovitin kannettaville tietokoneille

PC-korttisovitin liittää kannettavan tietokoneen verkkoon. PC-kortti on laite, joka on suunnilleen luottokortin leveys ja korkeus. Se on yhteensopiva PCMCIA-laitteistoliitäntästandardin kanssa. Linksys WPC54G on tyypillinen PC-kortin verkkosovitin kannettaville tietokoneille. Tässä sovittimessa on pieni sisäänrakennettu Wi-Fi-antenni, joka tarjoaa langattoman yhteyden. Siinä on myös sisäänrakennetut LED-valot, jotka näyttävät laitteen tilan.

Linksys WPC54G -kannettava-sovitin

PC-korttilaitteet asetetaan kannettavan tietokoneen sivussa olevaan aukkoon. Langattomat sovittimet, kuten yllä esitetty, ulkonevat tyypillisesti pienen määrän tietokoneen sivulta. Tämän rakenteen ansiosta Wi-Fi-antennit voivat lähettää häiriöitä. Sen sijaan langalliset Ethernet-PC-korttisovittimet asetetaan kokonaan tietokoneen sisään. Pienen tilan vuoksi PC-korttisovittimet lämpenevät normaalin käytön aikana. Tämä lämpötila ei ole suuri huolenaihe, koska sovittimet on suunniteltu kestämään lämpöä. Kannettavat tietokoneet tarjoavat kuitenkin poistomekanismin PC-korttisovittimien poistamiseksi, kun niitä ei käytetä. Tämä suojaa sovitinta ja voi pidentää sen käyttöikää.

Langaton USB-verkkosovitin

Alla esitetty Linksys WUSB54G on tyypillinen langaton Wi-Fi-USB-verkkosovitin. Nämä sovittimet yhdistetään tavalliseen USB-porttiin, joka on saatavana useimpien pöytätietokoneiden takana. Yleensä USB-verkkosovittimet eivät ole kooltaan paljon suurempia kuin PC-korttisovittimet. Kaksi sovittimen LED-valoa ilmaisevat virran ja verkkolinkin tilan.

Linksys WUSB54G langaton USB-verkko Ada

Langattoman USB-sovittimen asennus on helppoa. Lyhyt USB-kaapeli (toimitetaan tavallisesti laitteen mukana) liittää sovittimen tietokoneeseen. Nämä sovittimet eivät vaadi erillistä virtajohtoa, koska sama USB-kaapeli käyttää virtaa myös isäntätietokoneesta. USB-sovittimen langaton antenni ja piirit pysyvät aina tietokoneen ulkopuolella. Joissakin yksiköissä antennia voidaan säätää manuaalisesti Wi-Fi-vastaanoton parantamiseksi. Mukana oleva laiteohjainohjelmisto toimii vastaavalla tavalla kuin muuntyyppisissä verkkosovittimissa. Jotkut valmistajat markkinoivat kahdenlaisia ​​langattomia USB-sovittimia – perusmallin ja pienille matkustajille suunnitellun mallin. Pieni koko ja helppo asennus tekevät näistä sovittimista houkuttelevan valinnan, jos haluat yksinkertaistaa verkkoasetuksiasi.

Langaton Ethernet-silta

Langaton Ethernet-silta muuntaa langallisen Ethernet-laitteen käytettäväksi langattomassa tietokoneverkossa. Langattomia Ethernet-siltoja ja USB-sovittimia kutsutaan joskus langattomiksi mediasovittimiksi, koska ne mahdollistavat laitteiden Wi-Fi-yhteyden Ethernet- tai USB-fyysisen median avulla. Langattomat Ethernet-sillat tukevat pelikonsoleita, digitaalisia videonauhureita ja muita Ethernet-pohjaisia ​​kuluttajalaitteita sekä tavallisia tietokoneita. Linksys WET54G langaton Ethernet-silta on esitetty alla. Se on vain hieman suurempi kuin Linksysin langaton USB-sovitin.

Linksys WET54G langaton Ethernet-silta

Todelliset verkkosillalaitteet, kuten WET54G, eivät vaadi laiteajuriohjelmiston asennusta toimiakseen, mikä yksinkertaistaa ensimmäisiä vaiheita niiden käytössä. Sen sijaan WET54G: n verkkoasetukset voidaan tehdä selainpohjaisen hallintaliittymän kautta. USB-sovittimien tapaan langattomat Ethernet-sillat voivat vetää virtaa isäntälaitteeseen liitetystä pääkaapelista. Ethernet-sillat vaativat kuitenkin erikoistuneen Power over Ethernet (PoE) -muuntimen, jotta tämä toimii, kun taas USB-toiminnot ovat automaattisia. Ilman PoE-lisäosaa langattomat Ethernet-sillat tarvitsevat erillisen virtajohdon. Langattomissa Ethernet-silloissa on yleensä LED-valot. Esimerkiksi WET54G näyttää virran, Ethernet- ja Wi-Fi-tilan valot.