Skip to content

Lataa ja pelaa ilmaista PC-peliä Classic Bio Menace

19 de maaliskuu de 2021

Bio Menace on sivulta vierittävä tasohyppely, joka julkaistiin alun perin vuonna 1993 MS-DOS-pohjaisiin tietokoneisiin. Vuonna 2005 Apogee Software Ltd / 3D Realms julkaisi sen ilmaisohjelmana, ja se on edelleen ladattavissa ilmaiseksi. Bio Menacessa pelaajat ottavat CIA: n agentin Snake Loganin, joka lähetetään tiedusteluoperaatioon sen jälkeen, kun Mutants ovat hyökänneet kuvitteelliseen Metro Cityyn. Käärmeen tehtävä muuttuu yhtäkkiä, kun hänet ammutaan alas Metro Cityn yli ja hänet pakotetaan nappaamaan mitä pystyy ja aloittamaan tiensä kaupungin läpi ottamalla vastaan ​​mutantteja, robotteja, pomotaisteluja ja muuta monilla tasoilla, kunnes he pystyvät tekemään tiensä päälinnoitukseen, joka vartioi Metro Cityn tuhoutumisen salaisuuden.

Aseet, viholliset ja biouhan jaksot

Bio Menace -sovelluksessa on runsaasti esineitä ja tulivoimaa, jota Snake Logan löytää matkan varrella, mukaan lukien konekiväärit, plasmapistoolit, monentyyppiset kranaatit, maamiinat ja monia muita erikoisbonuksia tarjoavia esineitä. Peli sisältää myös yli 30 vihollista, joita pelaajien on käsiteltävä. Näitä ovat mutantit, robotit, pomotaistelut ja viimeiset taistelut jokaisesta pelin kolmesta jaksosta: Dr.Manglen viimeinen osasto, Piilotettu laboratorio ja Master Cain. Nämä jaksot ovat jonkin verran riippumattomia toisistaan ​​ja sisältävät 11, 11 ja 12 tasoa. Yksittäisten tasojen päätavoitteena on pelastaa mahdollisimman monta panttivankia, mikä lopulta avaa seuraavan tason. Vihollisista tulee yhä haastavampia, kun Snake etenee tasojen läpi ja jokaisen jakson viimeinen taso päättyy pomotaisteluun, jossa hän kohtaa pelin kovimmat viholliset. Yhteensä pelaajia taistelee yli 30 erilaista vihollista.

Bio Menacen grafiikat ovat 16 väriä EGA-grafiikkaa ja 320 x 200 -videotarkkuutta, josta on tullut synonyymi retro-pelin ilmeelle. Vaikka avaavat pelivaihtoehdot / valikko näyttävät vaihtoehdon korkeamman tason VGA-grafiikalle (ja mahdollisesti korkeammalle tarkkuudelle), niitä ei voida valita pelin nykyisessä 3D Realms -versiossa. Jos peli suoritetaan VGA-tilassa, se näyttää silti vain 16 värillistä EGA-grafiikkaa 320×200.

Bio Menacen hallintalaitteet ovat melko yksinkertaisia ​​käyttämällä neljää näppäimistön nuolinäppäintä liikkumaan vasemmalle, oikealle, taaksepäin, avaamaan ovia, kiipeämään ja laskeutumaan. Toimintonäppäimet sisältävät Alt- ja Ctrl-näppäimet aseen ampumiseen ja hyppäämiseen sekä Enter-näppäimen kranaattien heittämiseen. Pelissä on myös rajoitettu PC-peliohjaimen yhteensopivuus.

Julkaisun ja ilmaisohjelman tila

Kun Bio Menace julkaistiin vuonna 1993, ensimmäinen jakso, ”Dr.Mangle’s Lab”, julkaistiin shareware-mallilla, jota Apogee käytti useissa peleissään, kuten Duke Nukem ja Commander Keen. Shareware-jakelumalli tarjosi osan pelistä ilmaiseksi online-jakelukeskusten, kuten ilmoitustaulujärjestelmien, kautta houkutellakseen huomiota peliin ja kaupalliseen versioon, joka sisälsi kaksi uutta jaksoa.

Peli julkaistiin lokakuussa 2014 3D Realms Anthology -sovelluksessa, joka sisältää yli 30 Apogeen klassista peliä, mukaan lukien edellä mainitut Duke Nukem, Duke Nukem: Manhattan Project, Wolfenstein 3D ja Alien Carnage.

3D Realms julkaisi Bio Menacen ilmaisohjelmapelinä joulukuussa 2005, ja se on edelleen saatavana heidän verkkosivustoltaan ladattavaksi sähköpostitse. Tässä peliversiossa on päivitetty asennusohjelma, joka käyttää MS-DOS-emulaattorin DOSBOXia automaattisesti taustalla. Peli löytyy myös monilta kolmannen osapuolen sivustoilta, mutta suurin osa niistä on pelin alkuperäinen MS-DOS-versio, joka edellyttää, että asennat ja käynnistät DOSBOXin erillään pelistä. Lataa linkit 3D-alueisiin ja muutama luotettavampi kolmansien osapuolten verkkosivusto löytyy alla.

Lataa linkit

  • 3D-alueet
  • AllGamesAtoZ
  • BestOldGames