Skip to content

Latauskansio: Mikä se on ja miten se toimii

7 de heinäkuu de 2021

Latauskansio on sijainti tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi, johon tiedostot, asentajat ja muu Internetistä ladattu sisältö sijoitetaan. Se voi tallentaa sisältöä väliaikaisesti tai pysyvästi mieltymystesi mukaan. Tämä opas kattaa kaiken, mitä Windows-, Mac-, Android- ja iOS-käyttäjien on tiedettävä siitä, mukaan lukien kuinka löytää se ja kuinka muuttaa latausten sijaintia.

Mistä löydän Lataukset-kansion?

Latauskansio on keskeinen osa käyttöjärjestelmää, joten sen pitäisi olla helppo löytää mistä tahansa laitteesta. Seuraavat ohjeet osoittavat, kuinka se löytyy useista käyttöjärjestelmistä.

Mistä löydät Lataukset-kansion Macista

Löydät ladattavia tiedostoja macOS: sta avaamalla Finderin valitsemalla Finder-kuvake telakalla. Valitse Finder-ikkunan vasemmalla puolella olevasta sarakkeesta Lataukset. Sinun pitäisi nähdä luettelo kaikista laitteellesi ladatuista tiedostoista. Mac-tietokoneilla on yleensä myös Lataukset-pikakuvake Dockissa. Valitse se, jos haluat paljastaa äskettäin ladatut tiedostot.

Mistä löydät Lataukset-kansion tietokoneelta

Voit avata latauskansion Windows 10 -laitteessa napsauttamalla Tiedostonhallinta -kuvake tehtäväpalkissa ja valitse sitten Lataukset kansio vasemmalla puolella.

Lataukset-kansio Windowsissa

Prosessi on samanlainen kuin Windows 8 ja 7. Windows 8: n kanssa sinun on avattava Tiedostonhallinta, valitse käyttäjän kansioja valitse sitten Lataukset. Valitse Windows 7: ssä alkaa -painiketta ja valitse sitten käyttäjänimi (yleensä Käynnistä-valikon oikean sarakkeen yläosassa) ja valitse sitten Lataukset.

Mistä löydät Latauskansio Androidista

Android-käyttäjät voivat käyttää latauksia Tiedostot sovellus. Löydät sen laitteesi sovelluslaatikosta, jos sitä ei vielä ole aloitusnäytössä. Näin siirryt latauskansioon Tiedostot-sovelluksen kautta:

 1. Pyyhkäise laitteen aloitusnäytön alareunasta päästäksesi sovelluksen laatikkoon.

 2. Valitse Tiedostot (tai Tiedostoni päällä Samsung-laitteet). Tietyissä puhelimissa tämä vaihe saattaa edellyttää ensin alikansion valitsemista. Esimerkiksi Samsungin käyttäjien on yleensä valittava Samsung ja valitse sitten Tiedostoni.

 3. Valitse valikkokuvake ruudun vasemmassa yläkulmassa ja valitse sitten Lataukset.

  Tiedostot-sovellus ja Lataukset-kansio Androidissa

Valitaan Lataukset tuo esiin Internetistä lataamasi tiedostot. Tietyissä sovelluksissa (kuten Google Play TV & Elokuvat ja WhatsApp) lataamasi tiedostot ja sisältö tallennetaan kuitenkin suoraan niihin Lataukset-kansion sijaan. Tämän seurauksena sinun on avattava ne ja useimmissa tapauksissa avattava heidän valikot tai asetukset, jotta pääset lataamaan sisältöä.

Mistä löytää Latauskansio iOS: ssä

iPhone- ja iPad-käyttäjät löytävät latauksensa laitteen iCloud Drivesta. Napauta kuvaketta, joka näyttää kansiolta, ja napauta sitten Lataukset.

Löydät latauksesi iOS: stä iCloud Driven kautta

Kuinka löydän latauksia pikakuvakkeilla?

MacOS: n ja Windows 10: n avulla latauskansio voidaan tuoda nopeasti ja helposti käyttöön pikanäppäimellä. MacOS, käyttäjät voivat painaa Komento + Alt + L työpöydällä päästäksesi kansioon. Jos painat tätä yhdistelmää selaimessa, kuten Chromessa, se avaa selaimen latausnäytön. Windows-käyttäjät voivat kirjoittaa hakukenttään ”Lataukset” löytääksesi kansion. Lataukset-kansio on myös mahdollista kiinnittää macOS-telakkaan, jos sitä ei ole vielä kiinnitetty. Avaa vain Finder-ikkuna ja napsauta hiiren kakkospainikkeella Latauksetja valitse sitten Lisää Dockiin. Vastaavasti Windows 10 -käyttäjät voivat lisätä Lataukset-kansion Käynnistä-valikkoon:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + I tuoda esiin asetukset valikossa.

 2. Valitse Mukauttaminen ja sitten Valitse Start-kansiossa näkyvät kansiot.

  Käynnistä-otsikko ja "Valitse kansiot" -vaihtoehto Windowsin asetuksissa

 3. Liu’uta Lataukset vaihda kytkin Päällä asentoon.

  Lataukset-kytkin

Kuinka voin muuttaa lataussijaintia?

Niille, joilla on huumori latauskansiota vastaan ​​tai jotka haluavat yksinkertaisesti, että tietyt lataukset menevät muualle, on mahdollista muuttaa selaimesi asetuksia niin, että tiedostot lähetetään toiseen paikkaan Macissa tai PC: ssä. Paina Mac-laitteessa Komento +, (pilkku) tuoda esiin Asetukset/asetukset selaimen näyttö. Sieltä seuraavat vaiheet riippuvat valitsemastasi selaimesta. Tässä on erityinen esimerkki Chromesta:

 1. Lehdistö Komento +, (pilkku).

 2. Selaa alaspäin ja valitse Pitkälle kehittynyt.

  Lisäasetukset-otsikko Chrome-asetuksissa

 3. Vieritä alas kohtaan Lataukset alaotsikko. Vieressä Sijainti, valitse Muuttaa.

  Kuvakaappaus Google Chrome -asetuksista ja korostettu Lataukset-kohdassa Muuta-painike

 4. Valitse avautuvasta ikkunasta kansio, johon haluat ladata ladattavat tiedostot, kuten Asiakirjat tai Työpöytäja valitse sitten Valitse.

Windows-käyttöjärjestelmässä ei ole erityistä pikakuvaketta, joka avaa selaimen asetukset automaattisesti. Sen sijaan sinun on avattava ne itse selaimesta. Esimerkiksi, mitä tehdä Firefoxille:

 1. Avata Firefoxja avaa sitten valikossa käyttämällä oikeassa yläkulmassa olevaa hampurilaiskuvaketta.

  Kuvakaappaus Firefoxista, jossa Lisää-valikko on korostettuna

 2. Valitse Vaihtoehdot.

  Kuvakaappaus Firefoxin Lisää-valikosta ja korostetut Asetukset

 3. Vieritä alas kohtaan Lataukset alaotsikko. Vieressä Tallenna tiedostot vaihtoehto Selaa.

  Kuvakaappaus Firefox-asetuksista ja korostettu Selaa-painike latauksille

 4. Valitse kansio, johon haluat ladata latauksesi, ja valitse sitten Valitse kansio.

 5. Valitse OK.

Kaikissa tärkeimmissä selaimissa voit vaihtaa tiedostojen tallennuspaikkaa. Firefoxin avulla löydät Kysy aina minne tiedostot tallennetaan vaihtoehto suoraan Tallenna tiedostot asetus. Google Chromen asetusvalikossa on sama vaihtoehto. Siirtämällä vaihtokytkin asentoon Päällä asennossa, sinulta kysytään, minne lähetät latauksesi siitä eteenpäin.

Kuvakaappaus Firefoxin latausasetuksista "Kysy aina, mihin tallentaa" -vaihtoehto on korostettu