Skip to content

Leikattu tekstitehoste Photoshop Elementsissä

18 de heinäkuu de 2021

Photoshopin avulla voit käyttää useita tehosteita muotoihin ja valokuviin. Mutta voit käyttää myös joitain näistä samoista työkaluista tekstin kanssa, koska ohjelma käsittelee kirjaimia useampina muokkaamina muotoina. Voit luoda tyylikkään vaikutuksen kolmiulotteisen, jossa teksti näyttää olevan rei’itetty toisesta palvelusta. Näin voit tehdä sen. Nämä ohjeet koskevat Photoshop Elements 15: tä ja uudempia sekä Photoshop CS5: tä ja uudempia. Jotkin valikkokohdat ja komennot voivat olla erilaisia ​​versioiden välillä.

Kuinka luoda tekstileikkaus Photoshopissa

Kirjainten leikkaamisen yleinen prosessi Photoshopissa on luoda teksti ja poistaa se sitten alemman kerroksen läpi. Tässä on mitä tehdä.

 1. Luo uusi asiakirja Photoshopissa.

 2. Tee uusi tasainen yksivärinen täytekerros siirtymällä kohtaan Kerros > Uusi täyttökerros > Yksivärinen.

 3. Kirjoita uudelle tasolle nimi Nimi tekstikenttä ja napsauta OK. Sinun ei tarvitse nimetä uutta tasoa, mutta se voi helpottaa sen seuraamista.

  Uusi taso -valintaikkuna Photoshopissa korostettuna OK-painikkeella

 4. Valitse uuden kerroksen väri ja napsauta OK.

  Värivalintaikkuna Photoshopissa korostettuna OK-painikkeella

 5. Valitse Vaakatyyppinen naamio -työkalu napsauttamalla Tekstityökalu ja napsauttamalla sitten tyyppi naamio työkalu työkalupakissa. Suunnittelustasi riippuen kannattaa ehkä käyttää Vertical Type Mask Tool -työkalua. Voit käyttää myös pikanäppäintä T Valitse Teksti-työkalu ja paina Vaihto + T selata eri vaihtoehtoja.

  Photoshop Macissa, vaakasuora naamio -työkalu korostettuna

 6. Napsauta asiakirjan sisällä ja kirjoita tekstiä.

  Photoshopissa oleva asiakirja korostetulla tekstillä

 7. Korosta teksti valitsemalla se ja valitse lihavoitu fontti ja suuri kirjasinkoko. Kun olet tyytyväinen tyyppivalintaan, napsauta valintamerkki tai paina Enter / Return soveltaa sitä.

  Tekstifontti- ja kokovalikko Photoshopissa

 8. Lehdistö poistaa näppäimistöllä ”lävistää” tekstivalinnan ylimmästä kerroksesta ja sitten Poista valinta tai käytä näppäimistökomentoa Ctrl + D. Jos saat virheilmoituksen yritettäessä poistaa valintaa, varmista, että täytekerros ei ole lukittu ja että olet valinnut ”peite” -osion (neliö tason oikealla puolella).

  Tekstin lävistys Photoshopissa

 9. Viimeistele tehoste lisäämällä a varjo tekstikerrokseen. Valitse täyttökerros ja napsauta sitten Vaikutukset valikko kerrosten ikkunan alaosassa ja valitse Pudota varjo. Löydät tämän vaihtoehdon myös siirtymällä kohtaan Kerros > Kerrostyyli > Pudota varjo.

  Photoshop Macissa Drop Shadow -vaihtoehto korostettuna

 10. Säädä valikon asetuksia haluamasi tehosteen saavuttamiseksi. Klikkaus OK jatkaa. Drop Shadowin tavoitteena on näyttää korkeus. Tässä tapauksessa varjo antaa tekstille kohokuvioidun vaikutuksen. Kummassakin tapauksessa tavoitteesi tulisi olla hienovaraisuus. Mitä korkeampi varjoa heittävä esine on pinnan yläpuolella, sitä suurempi ja himmeämpi (peittävyys) se on reunoilla. Joissakin Photoshop-versioissa voit napsauttaa ja vetää dokumentin elementtiä ja siirtää sitä ympäri sen sijaan, että käytät valikon liukusäätimiä. Asetukset muuttuvat automaattisesti.

  Pudota Varjo-valikko korostettuna OK-painikkeella

 11. Jos haluat tehdä eri taustavärin, valitse Maaliämpäri napsauttamalla sitä työkaluvalikossa tai käyttämällä pikanäppäintä G.

  Photoshop Macissa, jossa Paint Bucket -työkalu on korostettu

 12. Klikkaa Etuosan väri valitaksesi uuden värin. Klikkaus OK pelastaa.

  Värivalitsimen etualan värivalikko korostettuna OK-painikkeella

 13. Valitse Taustakerros ja napsauta mitä tahansa asiakirjaa Maalikauhatyökalu vaihtaa väriä.

  Photoshop Macissa, taustakerros korostettuna

 14. Olet nyt suorittanut tekstin lävistystehosteen.