Skip to content

Lentoyhtiön lentäjät voisivat täyttää drone-operaattorit

19 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Amazon voitti liittovaltion hyväksynnän Prime Air -toimituslentokoneidensa käyttämiselle.
  • Korkean turvallisuusstandardin mukaisesti koulutettu lentoyhtiön henkilökunta voi auttaa lentokoneiden toimitusyrityksiä onnettomuuksien estämisessä.
  • Matkustajaliikenteessä käytetyt taidot muuttuvat helposti drone-toimitukseksi.

Koska matkustajayhtiöt kärsivät koronaviruksen aiheuttamista leikkauksista, kasvava drone-toimitusliiketoiminta voi tarjota pelastuslinjan joillekin miehistön jäsenille samalla, kun varmistamme, että drone-toimituksemme on mahdollisimman turvallista.

Droonien toimitusliiketoiminnan odotetaan kasvavan nopeasti, kun yritykset Amazonista UPS: iin astuvat kentälle. Mutta kun droonien toimitus on vielä testausvaiheessa, miehittämättömien ajoneuvojen lisääntyminen taivaalla herättää turvallisuusongelmia. Toimitusdroonit ovat suurempia ja painavampia kuin harrastelijaversiot, ja ne saattavat aiheuttaa vaaraa ihmisille ja omaisuudelle, jos ne törmäävät tai osuvat miehitettyyn lentokoneeseen.

”Miehillä olevilla lentäjälentäjillä ja henkilökunnalla on paljon annettavaa teollisuudelle”, sanoi droneiden jakeluyrityksen MissionGO: n toimitusjohtaja Tony Pucciarella puhelinhaastattelussa. ”Ne tuovat turvallisuuteen ja suorituskykyyn liittyvän taustan, joka on ehdottoman välttämätöntä laajentuessamme.”

Drone-toimitukset lentävät eteenpäin

Maanantaina Amazon voitti liittovaltion hyväksynnän Prime Air -toimitusdrooniensa käyttämiselle. Muutos tarkoittaa, että Amazon pystyy jatkamaan miehittämättömien ajoneuvojen testaamista, vaikka yritys ei ole vielä ilmoittanut tarkkaa käyttöönottoaikataulua.

Amazon kilpailee kymmenien muiden yritysten kanssa, jotka aikovat myös tarjota drone-toimituksia, mukaan lukien Domino’s ja Walmart. Samaan aikaan lentoyhtiöt ovat laskeneet voimakkaasti, kun matkustajat pysyvät kotona pandemian vuoksi.

”Tämä on suurin kaupallisen lentoliikenteen laskusuhde, jonka maa on koskaan kokenut”, David Nolletti, lupa-alainen kaupallinen lentäjä ja ilmailuteollisuuden johtokonsultti, sanoi puhelinhaastattelussa.

”Yhdysvaltain lentoliikenteen harjoittajat lomauttavat valtavan osan työvoimastaan ​​eivätkä odota minkäänlaista nopeaa elpymistä”, sanoi Nolletti. ”Samaan aikaan Internetin kautta tapahtuva kuluttajamyynti on kasvanut ja pyrkimys vähentää ihmisten määrää – ihmiskontakti, joka kaikki vaikuttaa droonitoimituksen kasvuun. ”

Lentäjätaidot Käännä droneihin

Miehitetyt ilmailuhäviöt voivat olla drone-yhtiöiden voittoja. ”Jos lentäjät joutuvat kärsimään teollisuuden taantuman takia, he ovat todennäköisesti avoimia monille työllistymismahdollisuuksille, joihin voi kuulua drone-operaattoreita jossain vaiheessa tulevaisuudessa”, Allied Pilots Associationin viestintäjohtaja Gregg Overman kirjoitti sähköpostihaastattelu.

Matkustajaliikenteessä käytettävät taidot kääntyvät helposti drone-toimitukseksi, sanoi Nolletti ja lisäsi: ”Jos ajattelet, mitä se tarvitsee käyttää droneja, se tulee olemaan kuin pieni lentoyhtiö. Tapa, jolla he käyttävät ja ylläpitävät laivastoa, näyttää siltä, ​​miten perinteinen lentoyhtiö toimii. Rahti menee sisään ja ulos aikataulun mukaan. ”

Turvallisuuden varmistaminen on yksi este droonitoimitusten kasvulle, sanoi Farmingdale State Collegen ilmailuprofessori Michael Canders puhelinhaastattelussa. Korkeat turvallisuusstandardit koulutettu lentoyhtiön henkilökunta voi auttaa drone-yrityksiä estämään onnettomuuksia. Useimpien drone-toimitusten odotetaan sisältävän korkean automaatiotason, mutta pilotointitarkastusta vaaditaan edelleen.

”Olemme nähneet miehittämättömiä lentokoneita väärässä paikassa ja väärällä korkeudella”, Canders sanoi. ”Ei ole kysymys siitä, jos, mutta kun kohtaamme miehitetyn ja miehittämättömän lentokoneen.”

Pucciarella sanoi, että hänen yrityksensä on palkannut matkustajalentäjiä turvallisuutta silmällä pitäen. Kaupalliset drone-operaattorit hyödyntävät myös matkustajailmailusta lähteneiden vanhempien mekaanikkojen kykyjä, hän sanoi.

”Näemme lisää lentäjien siirtyvän näille urille”, hän lisäsi. ”Jopa lentäjälentäjät, jotka tekevät drone-operaatioita osa-aikaisesti nyt, kun heillä on aikaa ja saatavuutta.”

Pysyminen turvassa

Vaikka droneilla on paljon helpompi lentää kuin miehitetyillä lentokoneilla, ohjaajien on tiedettävä monet samat taidot. Lentäjille, jotka siirtyvät droneihin, ymmärretään jo ”turvallisuuden kulttuuri”, sanoi Pucciarella. ”Siellä lentää ja pidämme silmällä horisontin säätä. Se on kuinka usein sinun tulisi tehdä ennaltaehkäisevä huolto. Se on kaikki, mikä on juurtunut miehitettyihin ilmailijoihin. ”

Jos vääntö voidaan selvittää, drone-toimitukset todennäköisesti lisääntyvät. Dallasissa sijaitsevan Teksasin yliopiston operatiivisen johtamisen professori Milind Dawande kirjoitti äskettäisessä tutkimuksessa, että alan on koordinoitava droneilla matkustamista ja parannettava yleisön käsitystä yläpuolella lentävistä drone-laivastoista. Asiakirjassa viitataan pilottiohjelmiin, joissa testataan tekniikkaa, joka ohjaa droneja pois vaarallisilta alueilta, kuten lentokentiltä.

”Olisi kohtuullista olettaa, että drone-tekniikka kypsyy nopeasti, ja meidän pitäisi nähdä kaupallinen laajempi käyttöönotto lähitulevaisuudessa”, sanoi Dawande lehdistötiedotteessa. ”COVID-19-pandemia todennäköisesti nopeuta tätä prosessia. ”

Päivitys 2.9.2020 15.38 ET: Tony Pucciarella on MissionGO: n toimitusjohtaja, ei toimitusjohtaja. Olemme päivittäneet tarinan vastaavasti.