Skip to content

Levynhallinta: Mikä se on ja miten sitä käytetään

19 de maaliskuu de 2021

Levynhallinta on Microsoft Management Console -laajennuksen laajennus, joka mahdollistaa Windowsin tunnistaman levypohjaisen laitteiston täydellisen hallinnan.

Sitä käytetään tietokoneeseen asennettujen asemien, kuten kiintolevyasemien (sisäisten ja ulkoisten), optisten levyasemien ja flash-asemien hallintaan. Sitä voidaan käyttää osioiden jakamiseen ja alustamiseen, asemien kirjainten määrittämiseen ja paljon muuta.

Levynhallinta on joskus kirjoitettu väärin Levy Johto. Vaikka ne saattavat kuulostaa samanlaisilta, se ei ole sama kuin Laitehallinta.

Levynhallinnan saatavuus

Levynhallinta on käytettävissä useimmissa Microsoft Windows -versioissa, mukaan lukien Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ja Windows 2000.

Vaikka se on saatavana kaikissa näissä käyttöjärjestelmissä, apuohjelmassa on joitain pieniä eroja Windows-versiosta toiseen.

Kuinka avata levynhallinta

Yleisin tapa käyttää levynhallintaa on Computer Management -apuohjelman kautta, johon pääset Ohjauspaneelin hallintatyökaluista.

Se voidaan aloittaa myös suorittamalla diskmgmt.msc komentokehotteen tai muun Windowsin komentoriviliittymän kautta.

Levynhallinnan käyttäminen

Levynhallinnassa on kaksi pääosaa – ylä- ja alaosa:

  • Yläosassa on luettelo kaikista Windows-tunnistamista osioista, alustettuina tai alustamattomina.
  • Alaosa sisältää graafisen esityksen tietokoneeseen asennetuista fyysisistä asemista.

Näkemäsi ruudut ja valikot ovat muokattavissa, joten jos olet koskaan muuttanut asetuksia, yllä oleva ei välttämättä ole aivan kuin ohjelma näyttää sinulle. Voit esimerkiksi muuttaa ylemmän ruudun graafiseksi esitykseksi ja poistaa alaruudun kokonaan käytöstä. Käytä Näytä -valikosta voit vaihtaa ruutujen näyttökohtaa.

Tiettyjen toimintojen suorittaminen asemille tai osioille tekee niistä Windowsin saataville tai poissa käytöstä ja määrittää ne Windowsin käyttämään tietyillä tavoilla.

Tässä on joitain yleisiä asioita, joita voit tehdä Levynhallinnassa:

  • Osioi asema
  • Alusta asema
  • Vaihda aseman kirjain
  • Kutista osio
  • Laajenna osiota
  • Poista osio
  • Vaihda aseman tiedostojärjestelmä

Lisää tietoa

Levynhallintatyökalulla on graafinen käyttöliittymä kuten tavallisessa ohjelmassa, ja se on toiminnaltaan samanlainen kuin komentorivin apuohjelma levyke, joka korvasi aikaisemman apuohjelman nimeltä fdisk.

Levynhallinnan avulla voit myös tarkistaa vapaan kiintolevytilan. Katso Kapasiteetti ja Vapaa tila sarakkeet ( Levyluettelo tai Äänenvoimakkuusluettelo näkymä) nähdäksesi kaikkien levyjen koko tallennuskapasiteetin sekä jäljellä olevan vapaan tilan, joka ilmaistaan ​​yksikköinä (eli MB ja GB) sekä prosentteina.

Levynhallinnassa voit luoda ja liittää virtuaalisia kiintolevytiedostoja Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa. Nämä ovat yksittäisiä tiedostoja, jotka toimivat kiintolevyinä, mikä tarkoittaa, että voit tallentaa ne pääkiintolevylle tai muihin paikkoihin, kuten ulkoisiin kiintolevyihin. Voit luoda virtuaalisen levytiedoston VHD- tai VHDX-tiedostotunnisteella käyttämällä Toiminta > Luo VHD valikossa. Yhden avaaminen tapahtuu Liitä VHD vaihtoehto.

Näytä -valikossa voit vaihtaa ylä- ja alaosassa näkyvät ruudut ja kuinka vaihdat värejä ja kuvioita, joita Levynhallinta käyttää jakamatta olevan tilan, vapaan tilan, loogisten asemien, ulotettujen asemien, RAID-5-taltioiden ja muiden levyn alueiden näyttämiseen.

Vaihtoehtoja levynhallinnalle

Joidenkin ilmaisten levyosiointityökalujen avulla voit suorittaa suurimman osan samoista tehtävistä, joita Levynhallinta tukee, mutta sinun ei tarvitse edes avata Microsoftin työkalua lainkaan. Lisäksi joitain niistä on vielä helpompi käyttää.

Esimerkiksi MiniTool Partition Wizard Free antaa sinun tehdä joukon muutoksia levyihisi nähdäksesi, miten ne vaikuttavat kokoihin jne., Ja voit sitten soveltaa kaikkia muutoksia kerralla, kun olet tyytyväinen.

Jotain muuta, mitä voit tehdä tällä ohjelmalla, on pyyhkiä osio tai koko levy puhtaaksi DoD 5220.22-M: llä, joka on tietojen puhdistusmenetelmä, jota ei tueta Levynhallinnassa.