Skip to content

Liitä iPod tietokoneeseen

19 de maaliskuu de 2021

Jos ostit juuri ensimmäisen iPodin, ensimmäinen kysymys, jonka voit kysyä, kun saat sen kotiin, on ”Kuinka liitän iPodin tietokoneeseen?” Niin kauan kuin sinulla on Internet-yhteys, sinulla on kaikki tarvitsemasi, ja prosessi on yksinkertainen.

Tämän artikkelin tiedot koskevat 3. ja 4. sukupolven iPod Shufflea; 5., 6. ja 7. sukupolven iPad nano; ja 2., 3., 4. ja 5. sukupolven iPod touch.

Näin liität iPodisi tietokoneeseen

Sinulla saattaa olla jo asennettuna iTunes tietokoneellesi. Jos ei, lataa se Applelta – se on ilmainen – ja asenna se työpöydälle tai kannettavaan tietokoneeseen. IPodisi mukana toimitettiin kaapeli, jonka toisessa päässä on USB-liitäntä ja toisessa telakointiliitin. Luultavasti mukana tuli osittainen lataus, mutta jos ei, lataa iPod ennen kuin liität sen tietokoneeseen.

  1. Kytke kaapelin telakointiliittimen pää iPodin pohjassa olevaan telakkaliittimen aukkoon. Liitä sitten kaapelin USB-pää tietokoneen USB-porttiin.

  2. Kun teet tämän, iTunesin pitäisi käynnistää automaattisesti – ellei se ole vielä käynnissä – ja iPod-näyttö syttyy. Jos iTunes ei käynnisty automaattisesti, avaa se.

  3. Seuraa iTunesia, kun se opastaa sinua iPodin asennuksessa. Ohjeet vaihtelevat jonkin verran käyttämäsi iPodin mallin ja sukupolven mukaan. Suurin osa vaiheista koskee vain ensimmäistä kertaa, kun asennat iPodin. Tämän jälkeen, aina kun liität iPodin tietokoneeseen, iTunes käynnistyy ja vie sinut suoraan iPodin hallintanäyttöön.

    • IPod touchin asentaminen
    • IPod nanon asentaminen
    • IPod Shufflen asentaminen

IPod on asetettu ja käyttövalmis.

Aina kun haluat lisätä tai poistaa sisältöä iPodista, kytke se tietokoneeseen ja hallitse, mitä siihen synkronoidaan iTunesissa.

Tietokoneliitäntää ei enää tarvita

Sinulla voi olla iPod, jota Apple ei enää vaadi synkronoimaan tietokoneeseen. Uusimmat iPod Touch -mallit pystyvät suoratoistamaan ja lataamaan musiikkia suoraan iPodiin, kunhan nopea internetyhteys on käytettävissä. Nämä mallit on edelleen mahdollista liittää tietokoneeseen, mutta sitä ei vaadita. Tarkista iPodin mukana toimitetut ohjeet.