Skip to content

Linkin jakaminen tiettyyn aikaan YouTube-videossa

25 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Mene YouTube työpöydän selaimessa> napsauta Jaa > valitse Aloittaa valintaruutu> anna videon alkamisaika> Kopio.
 • Linkki videon määritettyyn aikaan tallennetaan nyt leikepöydälle.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit jakaa tietyn ajan YouTube-videossa työpöydän selaimella. Se sisältää myös tietoa mobiililaitteiden kiertotavoista ja manuaalisen aikaleiman tekemisestä.

Linkin luominen tiettyyn aikaan YouTube-videossa

Yhdistäminen tiettyyn aikaan YouTube-videossa on hieno temppu, kun haluat vain näyttää tietyn videon segmentin – varsinkin jos video on pitkä ja jaettava segmentti tulee useita minuutteja sen aloittamisen jälkeen. On helppo linkittää minkä tahansa YouTube-videon tarkkaan osaan työpöydän selaimella. Siirry osoitteeseen YouTube.com, etsi video, jonka haluat jakaa, ja seuraa näitä ohjeita.

 1. Klikkaus Jaa suoraan videon alle.

 2. Valitse ponnahdusikkunassa valintaruutu Aloittaa.

  YouTube-videon alkamisajan valitseminen

 3. Anna videon alkamisaika. Oikea aika saattaa olla jo luettelossa, jos painoit jakopainiketta juuri sillä hetkellä, kun haluat videon alkavan.

 4. Valitse Kopio kopioida aikaleimattu URL-osoite. Saatat huomata, että linkki muuttui sisältämään joitain ylimääräisiä merkkejä. Näitä ylimääräisiä merkkejä käytetään kertomaan YouTubelle linkittämään valitsemaansa aikaan.

  Kopioi-painike YouTube Share -ruudulla

 5. Liitä linkki minne haluat, tai valitse jokin sosiaalisen jakamisen painikkeista sen jakamiseksi. Jokainen, joka avaa linkkisi, alkaa katsoa videota määrittämäsi ajankohtana.

Jaa linkki tiettyyn aikaan YouTube-videossa mobiililaitteella

Virallisessa YouTube-mobiilisovelluksessa sekä iOS- että Android-laitteille saatat huomata, että siellä on jakopainike, jonka avulla voit kopioida videolinkin ja jakaa sen sosiaalisiin sovelluksiin, mutta ei Aloita-valintaruutua tai -kenttää. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, kun katsot YouTube-videota verkkoselaimella. Joten jos haluat yhdistää tietyn ajan YouTube-videoon älypuhelimesi käytön aikana, sinulla on muutama vaihtoehto:

 • Avaa video selaimesovelluksesta, kuten Chrome, ja muuta selaimen asetuksia siten, että se lataa YouTuben työpöytäsivuston mobiiliversion sijaan (valitse Työpöydän sivusto Chromen valikosta). Luo sitten aikaleimattu URL-osoite noudattamalla yllä lueteltuja vaiheita.
 • Linkitä tiettyyn aikaan luomalla aikaleima manuaalisesti.

Linkitä tiettyyn aikaan YouTube-videossa luomalla aikaleima

Voit linkittää videon tiettyyn aikaan manuaalisesti lisäämällä ? t = 00m00s lyhyen YouTube-linkin loppuun. Korvata 00m minuuttimerkillä ja korvaa 00s toisen merkinnän kanssa. Lisää pidemmille URL-osoitteille, joiden URL-osoitteessa on jo kysymysmerkki, ja lisäämerkki (&): & t = 00s. Jos video on tarpeeksi lyhyt, jotta se ei kestä kauemmin kuin minuutti, voit jättää ”00m” osan siitä pois. Esimerkiksi linkki https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ muuttuu https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ?t=42s, kun lisäät aikamerkin sen alkamiseen 42 sekunnissa. Pitkien videoiden kohdalla tuntia tuettu myös 00h. Esimerkiksi: https://www.youtube.com/watch?v=wZZ7oFKsKzY&t=8h10s (Varo, tämä linkki Nyan Cat -videoon.) YouTube tekee siitä tarpeeksi nopeaa ja yksinkertaista, jotta sinun ei tarvitse tehdä tätä manuaalisesti osoitteessa kaikki, mutta oppimisesta ei ole mitään haittaa. Tietäen kuinka tämä toimii manuaalisesti, saat myös paremman käsityksen siitä, mitä nämä ylimääräiset merkit tarkoittavat.

Henkilö, joka luo linkin tietyksi ajaksi YouTube-videossa

Miksi linkittäminen tiettyyn aikaan on merkitystä

Internetin käyttäjillä on lyhyt huomioväli, joten joku pakotetaan katsomaan jopa 4 tai 5 minuutin video, jossa paras osa alkaa vasta, kun puolivälissä oleva merkki voi olla tarpeeksi saadakseen heidät luopumaan ja sulkemaan videon kärsimättömästi turhautumisesta . YouTube isännöi tuhansia ja tuhansia jakamisen arvoisia upeita videoita, jotka voivat olla useita minuutteja ja kestää yli tunnin. Jos jaat videota tunnin pituisesta julkisen esityksen esityksestä Facebookissa, ystäväsi arvostavat todennäköisesti sitä, että olet linkittänyt videon tarkkaan tiettyyn aikaan, jolloin puhuminen keskittyy aiheeseen, josta he saattavat olla kiinnostuneita. Yhä useammat ihmiset katsovat YouTubea mobiililaitteillaan nyt enemmän kuin koskaan (mikä selittää suurimmaksi osaksi lyhyemmän huomiotaajuuden). Heillä ei ole aikaa käydä läpi pitkän esittelyn ja muita merkityksettömiä paloja ennen kuin pääsevät hyviin juttuihin. Kun päätät jakaa videon tiettynä ajankohtana, katsojat voivat käynnistää videon uudelleen, jos he haluavat katsoa koko jutun kokonaisuudessaan, joten et tee kenellekään karhunpalvelua linkittämällä asiaankuuluvaan pisteeseen. YouTube-videosoitin alkaa puskuroida ja toistaa määrittämäsi ajankohtana muuttamatta videota.