Skip to content

Linkin lisääminen verkkosivulle

20 de maaliskuu de 2021

Yksi ensisijaisista erottimista verkkosivustojen ja muun viestintävälineen välillä on ajatus ”linkeistä” tai hyperlinkeistä, koska ne ovat teknisesti tunnettuja verkkosuunnittelun kannalta.

Sen lisäksi, että linkit ja kuvat auttavat tekemään verkosta nykypäivän, ne ovat helposti yleisimmin lisääviä asioita verkkosivuille. Onneksi nämä kohteet on helppo lisätä (vain kaksi HTML-perustunnistetta), ja ne voivat tuoda jännitystä ja vuorovaikutteisuutta muuten pelkkien tekstien sivuille. Tässä artikkelissa opit (ankkuri) -tagista, joka on varsinainen HTML-elementti, jota käytetään linkkien lisäämiseen verkkosivujen sivuille.

Linkkien lisääminen

Linkkiä kutsutaan ankkuriksi HTML: ssä, joten sitä edustava tagi on A-tagi. Yleensä ihmiset yksinkertaisesti kutsuvat näitä lisäyksiä ”linkeiksi”, mutta ankkuri on se, mitä todella lisätään mille tahansa sivulle.

Kun lisäät linkin, sinun on osoitettava verkkosivun osoite, johon haluat käyttäjien siirtyvän, kun he napsauttavat tai napauttavat linkkiä (jos he ovat kosketusnäytöllä). Määrität tämän attribuutilla.

href attribute tarkoittaa ”hypertekstiviittausta” ja sen tarkoituksena on sanella URL-osoite mihin haluat kyseisen linkin mennä. Ilman näitä tietoja linkki on hyödytön, koska se kertaisi selaimelle, että käyttäjä tulisi viedä jonnekin, mutta sillä ei olisi käytettävissä kohdetietoja missä ”jonnekin” pitäisi olla. Tämä tunniste ja tämä attribuutti kulkevat käsi kädessä.

Voit linkittää melkein mitä tahansa HTML-sivullesi, myös kuvat. Yksinkertaisesti ympäröi HTML-elementit tai elementit, jotka haluat olla linkki ja tunnisteet. Voit myös luoda paikkamerkkilinkkejä jättämällä href attribute – mutta palaa vain takaisin ja päivitä href-tiedot myöhemmin tai linkki ei todellakaan tee mitään, kun sitä käytetään.

HTML5 tekee kelvolliseksi linkittää lohkotason elementit, kuten kappaleet ja DIV elementtejä. Voit lisätä ankkuritunnisteen paljon suuremmalle alueelle, kuten jako- tai määritysluettelolle, ja koko alue on ”napsautettavissa”. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, kun yritetään luoda suurempia, sormille sopivia osuma-alueita verkkosivustolle.

Joitakin asioita, jotka on muistettava, kun lisäät linkkejä

  • Viimeinen -tunniste on edellytetään. Jos unohdat sisällyttää sen, kaikki linkin seuraavat linkitetään myös, kunnes toinen linkki sulkee tunnisteen.
  • Suurimman osan ajasta on parasta linkittää yksittäiset kuvat ja lyhyet tekstialueet suurten tekstilohkojen sijaan. Linkit voivat lisätä sivullesi värejä ja alleviivata tyylejä, joita voi olla vaikea lukea. Tietenkin voit käyttää CSS: ää näiden linkkien tyylien muuttamiseen ja värien muokkaamiseen tai alleviivausten poistamiseen, mutta on silti hyvä olla tietoinen tästä todellisuudesta.
  • Tarkista linkit, jotta ne eivät mene pieleen. Link Rot voi saada sekä käyttäjät että hakukoneet pitämään sivustoasi virheellisenä. Käytä linkkien tarkistusta säännöllisesti sivuidesi linkkien tarkistamiseen. Tämä pätee erityisesti, kun linkität kolmansien osapuolten sivustoihin (joita et hallitse) ja jotka saattavat muuttaa niiden sivun ylitysaikoja jättäen sinulle kuolleita linkkejä. Linkkien tarkistaja löytää nämä kuolleet linkit, jotta voit tehdä tarvittavat päivitykset.
  • Vältä linkissäsi sellaista tekstiä kuin ”napsauta tätä”. Muista, että kosketusnäyttöä käyttävät ihmiset eivät voi ”napsauttaa”, joten teksti tuntuu menneen aikakauden tuotteelta, eikä sillä ole merkitystä nykypäivän monilaitteisessa keskuksessa.

Muita mielenkiintoisia linkkityyppejä

A elementti luo vakiolinkin toiseen asiakirjaan, mutta saatat olla kiinnostunut muuntyyppisistä linkeistä:

  • Sisäiset linkit tai ankkurit: Nämä ovat linkkejä johonkin verkkosivun sisäpuolelle, eivät välttämättä alkuun.
  • Kuvakartat: Kuvakarttojen avulla voidaan luoda linkkejä kuviin, jotka on kartoitettu tietyille kuvan alueille. Näitä voidaan käyttää peleihin tai luovaan navigointiin. Näet usein karttoja, joissa kartan alueita voidaan napsauttaa. Huomaa, että kuvakarttoja ei käytetä useimmissa nykyaikaisissa verkkosivustoissa, osittain koska ne voivat aiheuttaa ongelmia mobiililaitteissa.
  • Elementti: Tätä elementtiä käytetään suhteuttamaan muut asiakirjat ja sivut nykyiseen. Se ei luo napsautettavaa aluetta verkkosivullesi, mutta on hyödyllistä ymmärtää.