Skip to content

Lisätietoja valintaikkunasta ja valintaikkunan käynnistysohjelmasta Excelissä

20 de maaliskuu de 2021

Excelin valintaikkuna on näyttö, johon syötät tietoja ja teet valintoja nykyisen laskentataulukon tai sen sisällön eri näkökohdista, kuten tiedoista, kaavioista ja graafisista kuvista.

Tämän artikkelin tiedot koskevat Excel-versioita 2019, 2016, 2013, 2010 ja Excel for Mac.

Etsi Dialog Box Launcher

Yksi tapa avata valintaikkunat on käyttää valintaikkunan käynnistysohjelma. Kantoraketti on pieni alaspäin osoittava nuoli, joka sijaitsee nauhan yksittäisten ryhmien tai laatikoiden oikeassa alakulmassa.

Esimerkkejä ryhmistä, joissa on valintaikkunan käynnistysohjelma, ovat:

  • Fontti ja Määrä ryhmät Koti välilehti
  • Kaaviot ryhmä Lisää välilehti
  • Sivuasetukset ja Arkin asetukset ryhmät Sivun asettelu välilehti

Käytä toimintovalintaikkunoita

Kaikkia Excelin valintaikkunan käynnistysohjelmia ei löydy valintanauharyhmistä. Jotkut, kuten Kaavat välilehti, liittyvät yksittäisiin kuvakkeisiin valintanauhassa.

Valintaikkunan avulla on helppo syöttää funktion argumentteihin liittyviä tietoja, kuten tietojen sijainti ja muut syöttövaihtoehdot.

Kaavat Excel-välilehti sisältää toimintoryhmiä, joilla on samanlaiset tarkoitukset Toimintokirjasto. Jokaiseen ryhmän nimeen liittyy valintaikkunan käynnistysohjelma. Kun valitset nämä alanuolet, avautuu avattava valikko, joka näyttää yksittäisten toimintojen nimet. Toiminnon nimen valitseminen luettelosta avaa sen valintaikkunan.

Työskentele ei-valintaikkunan vaihtoehtojen kanssa

Excelin ominaisuuksia ja asetuksia ei aina tarvitse käyttää valintaikkunan kautta. Esimerkiksi monet valintanauhan Koti-välilehden muotoiluominaisuudet, kuten lihavoitu ominaisuus, löytyvät yhden valinnan kuvakkeista. Aktivoi ominaisuus valitsemalla nämä kuvakkeet kerran ja sammuta ominaisuus valitsemalla toinen kerta.