Skip to content

Loistavia iPad-vinkkejä jokaisen omistajan tulisi tietää

21 de maaliskuu de 2021

IPad on upea tabletti, mutta useimmat ihmiset eivät tiedä kaikkia käteviä vinkkejä ja pikavalintoja, jotka tekevät elämästä yksinkertaisemman. Uudet iOS-päivitykset lisäävät jatkuvasti myös hienoja uusia ominaisuuksia, joten sinulle voidaan antaa anteeksi, jos et tiedä kaikkea, mitä iPadisi voi tehdä puolestasi. Autamme sinua oppimaan joitain näistä tärkeimmistä ominaisuuksista täällä.

Löydä sovelluksia nopeasti

Kuinka löydät tietyn sovelluksen, jonka olet asentanut iPadillesi, kun sinulla on paljon, ja jotkut kerätyt ryhmiin? Älä tuhlaa aikaa selaamalla näyttöjä; käytä sen sijaan iPadin Spotlight-hakua, johon pääsee pyyhkäisemällä alas näytöllä.

Kun tottuu iPadin hakemiseen, et tiedä, kuinka sinulla oli kärsivällisyyttä tehdä se muulla tavalla. Voit myös käyttää tätä tapaa etsiä yhteystiedoistasi tai jopa sähköpostistasi.

Ohita heittomerkki kirjoittaessasi

IPadin automaattinen korjaus voi joskus hermostua, mutta toisinaan se voi olla todella mukavaa. Jos kirjoitat paljon, sinun on epäilemättä käytettävä heittokuvaa säännöllisesti, varsinkin kun käytät supistusta, kuten ”ei” tai ”ei”. Suosikki iPad-kirjoitusvihjeemme käyttää automaattista korjausta muuttamaan ”kallistus” arvoksi ”ei” ja ”tapa” muuttamaan ”ei”.

Kytke se päälle Asetukset-sovelluksessa siirtymällä kohtaan Kenraali > Näppäimistöt ja sitten vaihtamalla Automaattinen korjaus -liukusäädin.

Näytön musiikkisäätimet

IPadissa on sivussa painikkeet äänenvoimakkuuden muuttamiseksi, mutta entä kappaleen ohittaminen? Sinun ei tarvitse käynnistää musiikkisovellusta vain kappaleen ohittamiseksi. IPadin ohjauspaneelin avulla voit tehdä esimerkiksi näytön kirkkauden säätämisen, ottaa Bluetooth-yhteyden käyttöön ja jopa ajastimen. Liu’uta vain sormeasi ylös näytön alareunasta. Voit keskeyttää, toistaa tai siirtyä eteen- tai taaksepäin.

Liitä iPad HDTV: hen

Et ole rajoittunut iPadin näyttöön, jos katsot elokuvaa tai pelaat peliä. Voit myös liittää iPadin HDTV: hen. Helpoin tapa on Apple TV, joka tukee AirPlay-sovellusta ja jonka avulla voit suoratoistaa iPadin näytön langattomasti televisioon.

Mutta vaikka et olisikaan kiinnostunut Apple TV: stä, voit ostaa sovittimen iPadin liittämiseksi televisioon. Paras ratkaisu on Applen digitaalinen AV-sovitin, mutta voit myös hankkia komposiitti- tai komponenttikaapeleita.

Jaa Safari-verkkoselain kahtia

Tarvitset uudemman iPadin, jotta voit käyttää tätä vinkkiä. IPad Air 2, iPad Mini 4 ja iPad Pro tai uudemmat tabletit tukevat jaetun näkymän ominaisuutta Safari-selaimella. Tämä tila jakaa selaimen kahteen ikkunaan vierekkäin, jolloin voit tarkastella kahta verkkosivustoa samanaikaisesti. Koska iPad tarvitsee vähän kyynärpäätä tähän, sinun on pidettävä iPadia vaakasuunnassa.

Voit siirtyä jaettuun näkymään Safari-selaimessa napauttamalla ja pitämällä Sivut painike – Safari-näytön oikeassa yläkulmassa oleva painike, joka näyttää neliöltä toisen neliön päällä. Kun napautat tätä painiketta, näet kaikki avoimet verkkosivusi, mutta kun pidät sormeasi sitä painettuna, näkyviin tulee valikko, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden avata jaetun näkymän (jos iPad tukee sitä), avata uuden välilehden tai sulkemalla kaikki Safari-välilehdet.

Kun olet jaetussa näkymässä, tämä valikko näkyy näytön alaosassa. Sulje pois jaetusta näkymästä tekemällä sama asia: pitämällä Sivut -painiketta saadaksesi vaihtoehdon yhdistää kaikki välilehdet.

Asenna mukautettu näppäimistö

Parempi kuin apostrofin ohittaminen kirjoitettaessa on upouuden näyttönäppäimistön asentaminen iPadiin. Nyt kun widgettejä tuetaan, voit asentaa mukautetun näppäimistön. Näillä näppäimistöillä voi olla monia etuja. Voi asentaa kolmannen osapuolen näppäimistön lataamalla sen App Storesta ja käynnistämällä sen iPadin näppäimistöasetuksissa.

Lisää sovelluksia aloitusnäytön alatasolle

IPadissa on neljä sovellusta aloitusnäytön alaosassa, mutta voit lisätä siihen jopa kuusi sovellusta. Voit jopa poistaa oletuksena olevat ja lisätä omat.

Napauta yksinkertaisesti sovelluskuvaketta, kunnes kaikki sovellukset alkavat ravista. Tämän eleen avulla voit siirtää sovelluksia ympäriinsä vetämällä niitä sormellasi. Saat sovelluksen pohjaalustalle vetämällä sitä alas ja pudottamalla sen lokeroon. Näet muiden sovellusten siirtyvän tekemään tilaa sille, ja se antaa sinun tietää, että on hyvä pudottaa se.

Voit pudottaa kokonaiset kansiot myös alatasolle. Joten jos sinulla on joukko pelejä, joihin haluat aina pääsyn nopeasti, laita ne kaikki kansioon ja pudota sitten kansio tälle lokerolle.

Järjestä sovelluksesi kansioilla

Vaikka Spotlightin käyttäminen sovellusten hakemiseen on hienoa, sovelluksen nimen kirjoittaminen aina, kun haluat käyttää sitä, ei välttämättä ole sinulle. Kansioiden avulla pääset sovelluksiin muutamalla napautuksella tai pyyhkäisyllä. Järjestä iPad ja kansiot kansioiden avulla henkilökohtaisiin luokkiin. IPad luo oletuskansion nimen, joka on usein melko hyvä kuvaus sen sisältämistä sovelluksista, mutta voit nimetä luokan nimen mihin tahansa haluamaasi.

Luo kansio pitämällä sormea ​​alhaalla sovelluksen kuvaketta, kunnes kaikki sovellukset alkavat ravista. Vedä sitten sovellus toisen sovelluksen päälle, ja iPad luo kansion, joka sisältää sovellukset. Jos haluat lisätä lisää sovelluksia kansioon, vedä ne vain päälle ja pudota ne vasta luotuun kansioon.

Voit jopa järjestää iPadisi siten, että suurin osa sovelluksistasi tallennetaan alakansioon viivoitettuihin kansioihin ja eniten käytetyt sovelluksesi ovat aloitusnäytön ensimmäisellä sivulla.

IPadin virtuaalinen kosketuslevy saa sinut unohtamaan hiiresi

Tiesitkö, että iPadiin on rakennettu virtuaalinen kosketuslevy? Tämä kosketuslevy ei ehkä ole yhtä hyvä kuin todellinen asia, mutta se on lähellä. Käytä sitä aina, kun näyttönäppäimistö tulee näkyviin. Pidä vain kahta sormea ​​näppäimistöllä ja siirrä niitä näytön ympäri. Tiedät, että se on aktivoitu, koska näppäimistön kirjaimet pimenevät.

Kun liikutat sormiasi näytön ympärillä, kohdistin liikkuu niiden mukana. Jos napautat jonkin aikaa ennen sormien liikuttamista, voit jopa valita tekstin tällä tavalla. Ja sinun ei tarvitse napauttaa sormiasi todellisella näppäimistöllä, jotta tämä toimii. Voit koskettaa kosketuslevyä napauttamalla kahta sormea ​​missä tahansa näytössä.

Käynnistä iPad uudelleen

Onko iPad käynnissä hitaasti? Käynnistä se uudelleen. Lopetetaanko sovellus joka kerta, kun käynnistät sen? Käynnistä se uudelleen.

Älä sekoita iPadin asettamista keskeyttää -tilassa a kova uudelleenkäynnistys. Anna iPadillesi uusi alku käynnistämällä se uudelleen seuraavasti:

  1. Pidä Sleep / Wake-painiketta painettuna samalla kun painat Koti-painiketta. Pidä näitä muutaman sekunnin ajan. Tämän jälkeen iPad sammuu, kun se sammuu.
  2. Käynnistä varmuuskopio pitämällä Sleep / Wake-painiketta uudelleen painettuna. Kun näet Apple-logon näkyvän, vapauta lepotila. IPadin aloitusnäyttö tulee hetkeksi.

Jos iPad ei käynnisty uudelleen, se voi olla jotain yksinkertaista kuin tyhjä akku tai se voi olla jotain enemmän. Kokeile vianmääritystä selvittääksesi, saatko sen toimimaan uudelleen.

Säästä akun käyttöikää vähentämällä näytön kirkkautta

Säästä iPadin akkua vähentämällä näytön kirkkautta. Avaa iPadin Asetukset-sovellus ja valitse Näyttö ja kirkkaus vasemmanpuoleisesta valikosta. (Jos sinulla on vanhempi iPad, vaihtoehto voidaan kutsua Kirkkaus ja taustakuva.) Muuta näytön kirkkautta säätämällä liukusäädintä – mitä himmeämpi näyttö, sitä vähemmän energiaa kulutetaan.

Poista sovelluksen sisäiset ostokset käytöstä

Poista käytöstä sovelluksen sisäiset ostokset iPadissa, jos lapset pääsevät käyttämään iPadiasi. Muuten tämä näennäisesti ilmainen peli voi päätyä maksamaan paljon rahaa, kun 7-vuotias lapsi ostaa joukon pelin sisäistä valuuttaa 4,99 dollaria napautuksella.

Ota ensin käyttöön lapsilukko siirtymällä iPadin Asetukset-sovellukseen valitsemalla Kenraali > Rajoitukset. Ota Rajoitukset-valikossa käyttöön rajoitukset, mikä edellyttää nelinumeroista salasanaa.

Kun olet ottanut nämä lapsilukon käyttöön, vieritä sivua alaspäin, kunnes näet vaihtoehdon Sovelluksen sisäiset ostot. Kun liu’utat sen pois päältä -asentoon, useimmat sovellukset eivät edes näytä tuotteiden ostonäyttöä, ja ne, jotka tekevät, estetään tapahtumasta.

Ohjaa tietokonetta iPadilla

Haluatko viedä asiat askeleen pidemmälle? Ohjaa tietokonetta iPadilla. Tämä temppu toimii sekä Windows-pohjaisissa tietokoneissa että Mac-tietokoneissa. Sinun on asennettava ohjelmisto tietokoneellesi ja sovellus iPadillesi, mutta se on helppo asentaa. On jopa ilmainen ohjelmistovaihtoehto, vaikka jos aiot käyttää sitä laajasti, saatat haluta mennä premium-ratkaisuun.

Gutenberg-projekti

Gutenberg-projekti pyrkii tuomaan julkisia kirjoja digitaaliseen maailmaan ilmaiseksi. Nämä kirjat ovat saatavilla iBooks Storen kautta, vaikka Apple ei tee niiden löytämisestä niin helppoa.

Löydät luettelon kaikista ilmaisista kirjoista siirtymällä iBooks Storen kauppaan napauttamalla Selaa ja sitten Vapaa yläosassa olevista välilehdistä. Kaikki kirjat eivät ole peräisin Project Gutenbergiltä; jotkut ovat vain kirjoja, joita uudemmat kirjoittajat antavat ilmaiseksi, mutta näet paljon luetteloa, jos haluat selata.

Gutenberg-projekti sisältää paljon hienoja kirjoja, kuten Alice’s Adventures in Wonderland ja Sherlock Holmesin seikkailut. Jos sinulla on tietty kirja mielessä, etsi sitä.