Skip to content

Lomakkeen lisääminen KompoZerin avulla

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Klikkaus Lomake, kirjoita nimi, kirjoita URL, valitse menetelmä ja napsauta OK.
 • Lisää tekstiä valitsemalla Lomakekenttä > Teksti, kirjoita nimi ja napsauta OK.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka lomakkeita lisätään KompoZerin sisäänrakennetuilla työkaluilla, jotka työskentelevät tekstin, tekstialueen, lähetys- ja palautuspainikkeiden kanssa.

Luo uusi lomake

KompoZerilla on monipuolisia lomaketyökaluja, joiden avulla voit lisätä lomakkeita verkkosivuillesi. Pääset lomaketyökaluihin napsauttamalla Lomake-painike tai sen vieressä olevasta avattavasta valikosta työkalupalkissa.

Jos et kirjoita omia lomakekäsittelyskriptejä, sinun on hankittava tietoja tästä vaiheesta asiakirjoista tai komentosarjan kirjoittaneelta ohjelmoijalta.

Voit myös käyttää postilomakkeita, mutta ne eivät aina toimi.

 1. Sijoita kohdistin paikkaan, jossa haluat lomakkeen näkyvän sivulla.
 2. Klikkaa Lomake -painiketta työkalurivillä. Lomakkeen ominaisuudet -valintaikkuna avautuu.
 3. Lisää nimi lomakkeelle. Nimeä käytetään automaattisesti luotavassa HTML-koodissa lomakkeen tunnistamiseen ja se on pakollinen. Sinun on myös tallennettava sivusi, ennen kuin voit lisätä lomakkeen. Jos työskentelet uuden, tallentamattoman sivun kanssa, KompoZer kehottaa sinua tallentamaan.
 4. Lisää URL komentosarjaan, joka käsittelee muotoa class = ”comp mntl-sc-list-item list-sc-item mntl-block”>

  Lisää tekstikenttä lomakkeeseen

  Kun olet lisännyt lomakkeen sivulle KompoZerilla, lomake näkyy sivulla vaaleansinisellä katkoviivalla. Lisää lomakekentät tämän alueen sisälle. Voit myös kirjoittaa tekstiä tai lisätä kuvia, aivan kuten mitä tahansa sivun muuta osaa. Teksti on hyödyllistä lisätä kehotteita tai tunnisteita lomakekenttiin, jotka ohjaavat käyttäjää.

  1. Valitse, mihin haluat tekstikentän mennä hahmotellulla lomakealueella. Jos haluat lisätä tarran, sinun kannattaa kirjoittaa teksti ensin.
  2. Klikkaa alanuoli vieressä Lomake -painiketta ja valitse Lomakekenttä avattavasta valikosta.
  3. Lomakekentän ominaisuudet -ikkuna avautuu. Lisää tekstikenttä valitsemalla Teksti avattavasta valikosta Kentän tyyppi.
  4. Anna nimi tekstikentälle. Nimeä käytetään kentän tunnistamiseen HTML-koodissa, ja lomakkeen käsittelyskripti tarvitsee nimen class = ”comp mntl-sc-list-item list-sc-item mntl-block”> käsittelemiseksi.

   Lisää teksti-alue lomakkeeseen

   Joskus lomake, kuten viesti tai kysymykset / kommentit-kenttä, on syötettävä paljon tekstiä. Tässä tapauksessa tekstikenttä ei vain ole sopiva. Voit lisätä tekstialueen lomakekentän lomaketyökalujen avulla.

   1. Sijoita kohdistin lomakkeen ääriviivaan, johon haluat tekstialueesi. Jos haluat kirjoittaa tarran, on usein hyvä kirjoittaa tarrateksti, siirtyä uudelle riville painamalla Enter-näppäintä ja lisätä sitten lomakekenttä, koska sivun tekstialueen koko tekee siitä hankalan etiketti on vasemmalla tai oikealla.
   2. Klikkaa alanuoli vieressä Lomake -painiketta ja valitse Tekstialue avattavasta valikosta. Teksti-alueen ominaisuudet -ikkuna avautuu.
   3. Kirjoita nimi tekstialue-kentälle. Nimi identifioi HTML-koodin kentän, ja lomakkeen käsittelyskripti käyttää sitä käyttäjän lähettämien tietojen käsittelyyn.
   4. Syötä rivien ja sarakkeiden määrä, jonka haluat tekstialueen näkyvän. Nämä mitat määrittävät sivun kentän koon ja kuinka paljon tekstiä voidaan syöttää kenttään ennen vierityksen on tapahduttava.
   5. Lisäasetukset voidaan määrittää tämän ikkunan muilla ohjaimilla, mutta toistaiseksi kentän nimi ja mitat ovat riittävät.
   6. Klikkaus OK ja teksti-alue näkyy lomakkeessa.

Lisää Lähetä- ja Palauta-painike lomakkeeseen

Kun käyttäjä on täyttänyt lomakkeen sivullasi, on oltava jonkinlainen tapa lähettää tiedot palvelimelle. Lisäksi, jos käyttäjä haluaa aloittaa alusta tai tekee virheen, on hyödyllistä sisällyttää ohjausobjekti, joka palauttaa kaikki lomakkeen arvot oletusarvoihin. Erityiset lomakeohjaimet käsittelevät näitä toimintoja, joita kutsutaan Lähetä- ja Palauta-painikkeiksi.

 1. Sijoita kursori hahmoteltuun lomake-alueeseen, jossa haluat lähettää tai palauttaa painikkeen. Yleensä nämä sijaitsevat lomakkeen muiden kenttien alapuolella.
 2. Klikkaa alanuoli vieressä Lomake -painiketta ja valitse Määritä painike avattavasta valikosta. Painikkeen ominaisuudet -ikkuna tulee näkyviin.
 3. Valitse painikkeen tyyppi avattavasta valikosta nimeltä Tyyppi. Valintasi ovat Lähetä, Palauta ja Painike. Tässä tapauksessa valitsemme Lähetä tyyppi.
 4. Anna painikkeelle nimi, jota käytetään HTML- ja lomakekäsittelykoodissa lomakepyynnön käsittelemiseen. Verkkokehittäjät nimeävät tämän kentän yleensä ”lähetä”.
 5. Laatikossa merkitty Arvo, kirjoita painikkeessa näkyvä teksti. Tekstin tulee olla lyhyt, mutta kuvaava siitä, mitä tapahtuu, kun painiketta painetaan. Jotkut ”Lähetä”, ”Lähetä lomake” tai ”Lähetä” ovat hyviä esimerkkejä.
 6. Klikkaus OK ja painike näkyy lomakkeessa.

Nollaa -painike voidaan lisätä lomakkeeseen samalla prosessilla, mutta valitse Nollaa alkaen Tyyppi kentän sijaan Lähetä.

Lomakkeen muokkaaminen KompoZerin avulla

Lomakkeen tai lomakekentän muokkaaminen KompoZerissa on erittäin helppoa. Kaksoisnapsauta muokattavaa kenttää kaksoisnapsauttamalla, ja näkyviin tulee sopiva valintaikkuna, jossa voit muuttaa kentän ominaisuuksia tarpeidesi mukaan. Yllä oleva kaavio näyttää yksinkertaisen lomakkeen, jossa käytetään tässä opetusohjelmassa käsiteltyjä komponentteja.